Šta je novo?

Apple’s Monster Quarter!

^

nije to smor.

to je posledica pravljenja ******. i Commodore za malo da propadne 1985. iz istog razloga: mlacenje prazne slame.
...to se desilo svim proizvodjacima mobilnih telefona: isto, praistorijsko, ****** upakovano u novih 1000 oblika... tako se ne prave mobilni telefoni.

Glavni problem je sto su se korisnici (ovce) slagale sa ovakvim nacinom poslovanja... i rado otvarale svoje novcanike na kojekakve gluposti.

Gde ces vece ovce od apple konzumenata. Tablet sa samo jednom velicinom ekrana, fon sa samo jednom velicinom ekrana. I kad se naslazu ljubitelji njihovih proizvoda izgledaju kao ovcice sa identicnim uredjajima kao da imaju identicne potrebe. Ajd da skapiram to kod tableta jer im je ipad 3 stvarno odskocio od konkurencije zbog sjajnog ekrana pa sam ga i sam zbog toga uzeo (mada bi mi odgovarao model sa 7" al koga u appleu briga sta im konzumenti zele), ali kod mob fona niko ne moze da me ubedi da pola korisnika zeli iskljucivo 3.5" ekran na mobilnom. A sad kad ubace koju god velicinu ovce ce da bleje od srece- ako ostave 3.5 sjajno, ako stave 4" sjajno, ma sta god da urade sjajno. U usa ta prica prolazi extra, u eu mislim da se topi.
Mada ovca osecaj mi je bio najgori kada sam kupovao ipada u apple store-u. Gomila klinaca (ali bukvalno gomila od dvadesetak) klinaca u plavim majcama koji svi zajedno ne znaju koja je dijagonala ekrana ipada koji se prodaje godinama.

Nenormalno. Mada bolje da su stavili rim i nokiu.

^
jel ovde neko kacio grafikon 2011 vs 2012 za

- kolicunu prodatih telefona
- obrt
- profit

?

Ma da al to je za godinu dana, pet godina bi sigurno pokazalo da je trziste malo prosireno ali da je apple ustvari samo zauzeo prodaju nokie i rima. Al na stranu prodaja, ostvarili su san svih firmi- ogroman obrt u odnosu na prodaju. Svi mastamo da imamo male volume al ogroman profit :) . Btw meni je daleko cudnija stabilna cena akcija googlea jer je u it industriji, posebno softverskoj, a narocito onoj koja zivi pretezno od online reklama takva stabilnost jedinstvena.

Ja sam zahvalan Google-u sto je uspeo da "ugura" napredniji OS u firme koje ga nikada nisu znale same napraviti. Ja sam igrom slucaja imao vise Samsung non-Android telefona i pozeleo sam jako mnogo puta da ih bacim u zid. Kada mi neko uvali staru Nokiju (u koju se svi kunu) da pronadjem nesto u imeniku, ili posaljem poruku... dodje mi da mu ucinim uslugu i bacim je opet u zid (ali to je Nokija, pa se nece polomiti ;) ).

Samsung godinama dokazuje da ne ume da napravi kvalitetan softver. Evo vidim u Svetu Kompjutera opis za novi Top LCD televizor iz njihove ponude. Sve je lepo na papiru, tu su pokreti rukom, kontrola glasom... ali naravno ne radi kako treba :) Ja imam takav TV predhodne generacije i onaj njihov Smart UI mi nicemu ne koristi. Svi smo pokusali da nesto pronadjemo u YouTube-u ali smo brzo odustali. Ja se nadam da ce bataliti onaj Bada OS, kao i one sisteme za polu-smart telefone. Ja sam imao jedan takav (moj cale jos uvek ima) i ne mogu da opisem kako je tesko naci kontakt u imeniku skrolovanjem uz pomoc prsta preko resistive ekrana. Moj cale je posle provalio da se moze skrolovati klikom na one dugmice za zvuk :D

Ja sam jos 2007-e sa velikom radoscu pozdravio dolazak iPhone-a (cim je stigao sam ga i kupio) i znao sam da je vreme promene. Postojali su naravno i tada Touch telefoni (uglavnom se koristila olovka), ali iPhone je bio zaista ogroman skok. I taj model je imao sve sto mi je tada trabalo: Punu podrsku za Html, Mejl, gledanje Videa i slika na normalnom ekranu i sa lakocom.

Obzirom da je BB prilično zastupljen, ovo je SAD tržište. Dakle, korisnici Android uredjaja nemaju naviku da mnogo surfuju preko njih.

Pa kad ne mogu da stignu još i to od kuvanja romova i pretrazivanja xda :p

Treba ovome dodati cinjenicu da sve vise ljudi surfuje uz pomoc aplikacija, tj. manje koristi browser. Ja takodje kad god mogu, koristim aplikaciju. Uglavnom su brze, a i interfejs je naravno bolje prilagodjen.

Obzirom da je BB prilično zastupljen, ovo je SAD tržište. Dakle, korisnici Android uredjaja nemaju naviku da mnogo surfuju preko njih.
Nope, u pitanju je analiza koju je sproveo Net Analytics. Oni prate 40.000 sajtova rangiranih kao najposećenijih, i onda na osnovu toga rade ove analize. Pošto prate posećenost po sajtovima, a ne po zemljama, logično je da su ovo podaci za ceo svet.

sa ipadom 3 mozete da zaboravite na aplikacije jer je web konacno dovoljno brz i upotrebljiv, moze da se koristi kao na racunaru (ok bez flesa i daleko sporije ali retina ubija). u svakom slucaju androidi i ios su podelili onaj preostali deo korisnika koji su se konacno smorili od raznih blekberija, nokija...

Vrh Dno