Šta je novo?

App za download poruka sa facebooka Mac OS X

mbr

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2004
Poena
319
Mogu li da nadjem negde App za download poruka (inbox/sent) sa facebooka -- koristim Mac OS X? Ili da li zna neko da napise datu App?

Facebook ima zvanični plugin za iPhoto, i postoji par aplikacija koje sarađuju sa Facebook-om, ali to što ti tražiš mislim da ne postoji. Jer njihov interni sistem pisanja poruka nije kao pravi mejl sistem sa SMTP, POP, IMAP... protokolima. Tako da poruke ostaju tamo.

Trebalo bi pogledati Facebook developers sajt i videti da li API to podržava, ako podržava, onda samo nam treba žrtva koja će da to napravi, znači X code developer.

Dodatak:
Svi pluginovi za Maca vezani za Facebook
Predlažem FMenu, to ti je najsličnije onome što ti želiš.

Poslednja izmena:
Facebook ima zvanični plugin za iPhoto, i postoji par aplikacija koje sarađuju sa Facebook-om, ali to što ti tražiš mislim da ne postoji. Jer njihov interni sistem pisanja poruka nije kao pravi mejl sistem sa SMTP, POP, IMAP... protokolima. Tako da poruke ostaju tamo.

Trebalo bi pogledati Facebook developers sajt i videti da li API to podržava, ako podržava, onda samo nam treba žrtva koja će da to napravi, znači X code developer.

Pa eto, taman sam trazio ideju za prvu mac aplikaciju :).

Ali Digsby nije za OS X.

Sorry, videh download ikonicu za OSX kada sam trazio za Win, pa zato. :)

Ali pise da dolazi uskoro. :)

Poslednja izmena:
"digsby is an email notification tool that alerts you of new email and lets you perform actions such as 'Delete' or 'Report Spam' with just one click"

mislim da ne radi to sto meni treba: download poruka na lokalnu masinu.

Poslednja izmena:

Piše tako već 6 meseci :)

nista od ovoga ne svlaci poruke na lokalnu masinu.

Pa da, zato što te poruke gore nisu prave email poruke, nemaju propisne headere, pa čak i kad bi imao program koji bi ih svlačio, ne bi ih mogao imaoti u Inboxu u Mail.appu ili šta već koristiš za poštu. A u nekom drugom obliku da ti se čuvaju, to onda možeš i sam, copy/paste pa u txt fajl ili Word.

da, to je jasno, copy/paste.

mislio sam (ja ne znam kako) da se napisi script, koji ide sranu po stranu, otvara poruke u inboxu radi copy/paste i smesta u txt fajl. da li neko zna da napise nesto tako... ja nemam pojma...

Piše tako već 6 meseci :)

Pa da, zato što te poruke gore nisu prave email poruke, nemaju propisne headere, pa čak i kad bi imao program koji bi ih svlačio, ne bi ih mogao imaoti u Inboxu u Mail.appu ili šta već koristiš za poštu. A u nekom drugom obliku da ti se čuvaju, to onda možeš i sam, copy/paste pa u txt fajl ili Word.

Imaš tako puno poruka da je problem da to sve ručno odradiš? :)

Nazad
Vrh Dno