Šta je novo?

"Apocalypse Now Redux" DVD - 200 dinara! Nije oglas, vec info...

Cekaj... pa valjda nesto vredi i sadrzaj filma, prica, umetnicki dojam... i tako to! :D :D :D

Za to mi je dovoljan i DivX. :d

Jel zna neko koji film na DVD-u je aktuelan ove srede, tj. danas ujutru, za nekoliko casova na kioscima? Cini mi se da sam video na TV-u da je u pitanju Zvezdana kapija, ali neka neko potvrdi za svaki slucaj.

Sta ide uz Gloriju?

freeman je napisao(la):
Jel zna neko koji film na DVD-u je aktuelan ove srede, tj. danas ujutru, za nekoliko casova na kioscima? Cini mi se da sam video na TV-u da je u pitanju Zvezdana kapija, ali neka neko potvrdi za svaki slucaj.

Sta ide uz Gloriju?
Da, ide Zvezdana Kapija!!!

Za Gloriju nemam pojma, jer ne kupujem....

Cineman je napisao(la):
Za Gloriju nemam pojma, jer ne kupujem....
Uz Gloriju, Rane. A i Politika je po prvi put stavila iole normalan film - The Boys from Brazil (doduše nemam pojma kakav je kvalitet).

jddipqd je napisao(la):
Uz Gloriju, Rane. A i Politika je po prvi put stavila iole normalan film - The Boys from Brazil (doduše nemam pojma kakav je kvalitet).
Ocajno, ne kupujte niposto

Rane ne kupujte ni slucajno,
imao sam na divx-u 5x bolju kopiju.

I ja podrzavam za rane... katastrofa!

Zar nismo apsolvirali da su sva "novinska DVD izdanja" krsh kvaliteta?!?

PJ je napisao(la):
Zar nismo apsolvirali da su sva "novinska DVD izdanja" krsh kvaliteta?!?

U pocetku smo pljuvali DVD izdanja TV novosti, ali ona ispadose "kvalitet" za Glorijina ili Politikina izdanja (cujem i za "DVD-nesto")...

tv novosti bar bude pravi dvd od 9gb, sa enkripcijom...
ovi ostali krsevi 4gb, bez enkripcije, kopira se sa f5 iz total commandera... bezveze skroz...

gozilla je napisao(la):
Ocajno, ne kupujte niposto

"Momci iz Brazila" su nešto najgore što sam video na DVD-u. Bruka, sramota, zlo i naopako. Deluje kao da su uzelu lošu VHS kopiju, pustili je na lošem televizoru i snimili je lošom digitalnom kamerom. Titlovi su, naravno, "urezani" u sliku. Šteta za tako dobar film.

Izdavač je Narodna knjiga. :S:

balsa je napisao(la):
"Momci iz Brazila" su nešto najgore što sam video na DVD-u. Bruka, sramota, zlo i naopako. Deluje kao da su uzelu lošu VHS kopiju, pustili je na lošem televizoru i snimili je lošom digitalnom kamerom. Titlovi su, naravno, "urezani" u sliku. Šteta za tako dobar film.

Izdavač je Narodna knjiga. :S:

Sto je najgore, isti kvalitet transfera ima i standardno R2 izdanje filma, a USA edicija je jos za nijansu gora. Ocajna slika, mono zvuk bacen na oba kanala, ali je bar slika u widescreen formatu (16:9). Ovi nasi papci su iz ne-znam-kojih razloga cropovali film na 4:3, pa kada se to razvuce preko celog ekrana anomalije transfera su jos uocljivije.
Ovaj film definitivno nema srece sa DVD formatom...

Jel kupio neko "Stargate"? Jel moze da kaze kakva je slika i koliko traje (da li je bioskopska ili director's cut verzija)? Imam ga na DivXu, pa da znam vredi li kupovati "original"...

Evo ja sam uzeo Stargate. Kvalitet je ok, u odnosu na ova izdanja uz druge novine sasvim pristojan. Nisam ga odgledao jos celog, tako da ne znam koja je verzija. Na omotu pise 119 minuta, ali pitanje je koliko je to tacno.

Posto sam ljubitelj domacih filmova,uzeo sam DVD "Ko to tamo peva" koji je izasao uz Blic nedelje(pre 7 dana).

Poredjenje sa Glorijinim filmovima je kao nebo i zemlja.Tek sada vidim kako i domaci film moze da ispadne dobro na DVD-u.
Dakle ovaj je uradjen extra.Mada ipak,moram da primetim da je DVD single layer(4.3Gb film),ali ja sem "Apsolutnih 100" nisam video ni jedan drugi originalni domaci film na DVDu koji je double layer(dakle svi su single layer).
Nema reklama sto je dobro,ima seek,i na pocetku se kao na VHS kasetama pojavljuju traileri filmova iz te kolekcije,ali posto postoji seek,lako ih "premotas"
Nadam se da ce i ostali filmovi iz blic-a biti ovako dobrog kvaliteta.
Jos jednom napomena,to "dobrog kvaliteta",mislim uodnosu na druga originalna DVD izdanja domacih filmova.
Izdavac je Dimedia,mada nikad nisam cuo za njih

Poslednja izmena:
I ja sam bas zadovoljan doticnim filmom. Stvarno je OK uradjen.

freeman je napisao(la):
Dandy koja je verzija Star Gate-a?
Jel mi verujes da jos uvek nisam stigao da pogledam film :(
Ima li neki nacin da na brzinu saznam?

Evo sad sam video reklamu za Zonu Zamfirovu, samo nisam video u kojim je novinama. Da li je moguće da negde vidim najavu filmova u ovim časopisima

_/Neo\_ je napisao(la):
Evo sad sam video reklamu za Zonu Zamfirovu, samo nisam video u kojim je novinama. Da li je moguće da negde vidim najavu filmova u ovim časopisima
Glorija. Samo što je izdavač Cobra, pa će verovatno i kvalitet biti adekvatan tome... :mad:

_/Neo\_ je napisao(la):

Mislim da ne mozes da vidis,ali Zorro uvek ima neke eskluzivne informacije... ;)

jddipqd je napisao(la):
Glorija. Samo što je izdavač Cobra, pa će verovatno i kvalitet biti adekvatan tome... :mad:

Znači misliš da će Zona da bude očajnog kvaliteta. Aj ako neko kupi u sredu nek javi. Evo sad videh na ProVision-u da uz TV Novosti ide Totalni opoziv. Koji su sledeći u drugim novinama (DVD Manija..)

jddipqd je napisao(la):

Nije Cobra, vec Tuck. Glori(j)ina edicija kombinuje vise izdavaca.

"Retail" ZZ DVD-a je, onako, finuckav. 5.1 zvuk, gomila prateceg materijala, ali slika mi se nije preterano svidela, boje su malo isprane. OK, opet je to iznad proseka za srpska DVD izdanja, cenim da ce i ova "single-layer" verzija biti bolja od Lepih Sela i Rana.

Kod ProVisiona/TV Novosti ce pred Novu godinu najverovatnije ici "Engleski Pacijent".
Blic - "Radovan The Third" - 19. decembar, "Maratonci..." 26. decembar, "Sabirni Centar" - 3. januar.

Poslednja izmena:
Zorro je napisao(la):
Nije Cobra, vec Tuck. Glori(j)ina edicija kombinuje vise izdavaca.
Ma znam da kombinuje, ali sam na jednom reklamnom plakatu za ovu ZZ što sada treba da izađe video da pri dnu piše Cobra (mislim da je bilo u nekom tramvaju)... pa sam po tome zaključio.

jddipqd je napisao(la):
Ma znam da kombinuje, ali sam na jednom reklamnom plakatu za ovu ZZ što sada treba da izađe video da pri dnu piše Cobra (mislim da je bilo u nekom tramvaju)... pa sam po tome zaključio.

Sad moram da se pospem pepelom... Bio si u pravu, ipak je ovu "cheap" verziju ZZ izdao Cobra Film... Ispalo je da Tuck (koji je objavio "retail" DVD Zone Zamfirove), kao monopolista na nasem DVD trzistu, nije hteo da ucestvuje u ovim "za 200 dinara" akcijama. Ali da Dream Company (koji je snimio film) nije imao nista protiv da uzme jos koji dinar, pa je prava preprodao Cobri...

Inace, Zona DVD za 199 dinara je primetno losija od standardne DVD verzije. Umesto da sav raspolozivi prostor single-layer DVD-a posvete filmu, majstori su na njega ubacili i dokumentarac sa snimanja & trailer (circa oko 30 minuta, zajedno) tako da je slika na samom filmu tek nesto malo kvalitetnija nego kod Lepih Sela, kao etalona lose odradjenog DVD transfera . Mada, kako cujem, ovaj "Audicija" DVD iz Ilustrovane Politike je pravi spektakl :d . Sto i nije cudo, Ilustrovana Politika je oficijelno najgori casopis u zemlji, hard-core tabloid pod maskom porodicne revije :hair:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno