Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

Navigacija je totalno sra*e, kako moze da mi zavrsi posao ako moram da vozim po njenoj ruti? Idem u Grcku i vozim nocu ako pored nacigacije moram da blejim u putokaze onda mi navigacija i ne treba. Igo navigacija je prosta za rukovanje ukucas rutu pregledas je i imas opciju za izbegavanja konkretnog puta tacije mozes da rutiras trase koje ti hoces i da dodas medju odredista za stajanje. To sto je neko iz centra grada dosa sa njom do svoje kuce za to je odlicna inace ne valja onoj stvari. Sta da sam nemac i dosao u BG i hocu na Zlatibor da idem preko Divcibara, a ona rutira preko Ibarske kako onda zavrsava posao. Meni navigacija treba kroz Bugarsku i Grcku po Srbiji mi ne treba, ne mogu da unesem medju odredista tacnije restorane u kojima hocu da se odmorim. Leti ovo djubre od navigacije iz mog telefona iz ovih stopa. Jel ima neka krstena offline navigacija da valja ili da jurim android uredjaj kad krenem na put?

Prvo, naravno da moraš da pratiš putokaze i saobraćajne znake, bez obzira koju navigaciju koristiš.

I meni je na početku bilo glupo što ne mogu da odredim međuodredišta ali sam to rešio tako što sam unapred odredio međutačke (A,B,C..) i ubacio u favorite. Kada se približim tački A, postavim sledeđe odredište B i tako do kraja. Možda izgleda komplikovano ali odstupanje od predložene rute obično se svede na zaustavljanje, bilo koji da je razlog, tako da možeš bez problema da zadaš sledeću destinaciju.
Duža putovanja pripremim na PCu, tj. vidim opcije, ubacim u favorite mesta koja su mi iz nekog razloga zanimljiva, i u odlasku ili povratku tu svratim. I ja sam ove godine planirao da za Grčku idem preko Bugarske, a na here.com mi je kao drugu opciju ponudio i taj put, inače 50km duži. Znači kod Niša levo, tj. desno sa autoputa i cepaj. ;)

LOool pa naravno :) samo je aplikacija drugacija, sve ostalo je isto..

Nisam probao na telefonu, ali može se dodati "vejpoint" na PC, posle sinhronozuješ na mobilni i eto... Može se menjati standradna ruta, dodavanjem grada, mesta preko kojeg bi želeo da ideš... ;)

Probao, ekstra je, samo greje telefon...

1020 ringla, brzo se zagreje, nabudjani SOC cudo kako ne crkne, toliko se greje da ponekad nabije i 60c .. I nisu nam to popravili sa firmwareom, lazovi. Jednostavno je tako dizajniran, da mu grba bude hladnjak, ko da ima desktop cpu :D

Poslednja izmena:
Ma sigurno je do igre, one munjice na vrhu zmijice... Kad vare... Tesla efekat.. :D

A 2D igra nije nesto zahtevna, vidis da radi i na 512mb rama, nije to do toga, kazem ti CPU je sam po sebi nabudjan na 1020, ogranj edition, greje ruke i leti i zimi, hand furuna.

Zarazna igrica, sve ostale cu da obrisem samo ovu ostavljam :D

Poslednja izmena:
Pre par dana mi izbaci azuriranje za sofascore i nesto zabaguje, stane na pola preuzimanja i nece dalje. Ja otkazem preuzimanje i izbrisem aplikaciju i reko da je ponovo instaliram, ali nece. Pise na cekanju i nista se ne desava. Aj reko nbt, verovatno je do aplikacije, pa kad poprave proradice. Kad ja danas hteo da instaliram neku drugu aplikaciju, opet isto, na cekanju, probam tecu, isto...i ja sad ne mogu da instaliram ni jednu aplikaciju. Bacio sam pogled dal nije slucajno memorija na izmaku, ali nije, imam jos po dva giga i na telefonu i na memorijskoj. L520 je u pitanju.

mislim da je do MSa a ne do fona. i meni se u zadnje vreme desava da mi 3 dana instalira neku aplikaciju tj update-uje. izbaci neku gresku, ja ponovim kad stignem i tako se vrti 3 dana dok ne instalira. naravno ne uvek, ali desi se po nekad. lumia 830

Koja aplikacija najbolje iskoriscava sensor core?

Ima i Microsoft Health koji navodno sada radi i bez narukvice, ali kad sam probao traži narukvicu preko Bluetooth i neće dalje.

Jel ima neko preporuku za neku drugu navigaciju koja radi off line sa prodavnice na kojoj moze da se menja ruta i dodaju medju odredista? Moze i koja se placa da je pouzadana.

Udjes u HERE maps, namestis rutu koja tebi odgovara i odatle pokrenes navigaciju.

Interesuje me, da li još neko ima problema sa Lumia camera app. nakon poslednjeg update-a ? Do sada je sve radilo kako treba.
Naime, problem kod mene je u sledećem ( L830 ) : reprodukcijom snimljenog video klipa ( 1080p, frame rate 30, uključen 5.1 ) na telefonu se desi da slika stane, a ton se čuje, dok na PC-iju video zapis ide normalno, a audio se izgubi na delovima snimka tačno na mestu gde je slika zabagovala na telefonu. To me je nateralo da pomislim da nije problem sa Dolby surround-om, pa sam njega isključio u podeševanjima, snimim video klip i opet se desi isto. Nakon toga sam menjao rezoluciju, frame rate i opet problem. Onda sam pomislio da nije problem u SD kartici, odnosno podesim u telefonu da se video klip snima u memoriji telefona umesto na SD kartici, međutim ni to nije pomoglo. Na kraju preinstaliram Lumia camera app, ali opet ćorak.
Kada snimam video klip na nativnoj camera app, tih problema nema.
P.S.
Telefon mi je na GDR1 - DENIM, kupljen regularno preko jednog od naših operatera.
Pozdrav.

Restaeruj ga za početak i uradi update na GDR2, moralo bi da radi

A mozes i re install Camera aplikacije, mislim na Lumia Cameru, ako bas ona pravi problem.

A mozes i re install Camera aplikacije, mislim na Lumia Cameru, ako bas ona pravi problem.

I to sam uradio, napisao sam gore : Na kraju preinstaliram Lumia camera app, ali opet ćorak.
Meni jedino pada na pamet kao što je i IVAN975 rekao, da zbog LUMIA CAMERA 5 app, moram da uradim update na GDR2 ?

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da je update uslov ali može na kraju da ispadne ok...zato sam i predložio, uostalom GDR2 je odličan, videćeš.

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da je update uslov ali može na kraju da ispadne ok...zato sam i predložio, uostalom GDR2 je odličan, videćeš.

Znam proceduru kako bi trebalo da se instalira GDR2, nego me interesuje da li će da mi davati obaveštenja, čak i ako uninstall windows insider pre instalacije update-a, o novom update-u vezano za WIN10 ?

Vrh Dno