Šta je novo?

Aplikacije za Windows 10 Mobile , nove,univerzalne

Izgleda, upravo "oprobavam". :D

EDIT: Nije to još rešeno izgleda.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Sa tim notifikacijama je grozan vajber.. Imam neku grupu na mute, znaci non stop mi pokazuje kao da imam vise poruka..
Primetio sam da mi se azurirao tubecast( ne znam koliko vas je koristi) ali uopste mi u prodavnici ne pise da je azuriran nego u samoj aplikaciji..
Promena je to da na full screen kad se pomeri traka za navigaciju nema vise onom crnog prostora.. Ali mora se uci u settings u samoj aplikaciji i tamo cekirati Navigation bar hack

Edit: Super sto je vajber nije resio problem sa slikama, uzasava me da cuvam svaku pojednacno:mad::mad::mad:

Viber sada uzasno spor!!!!

Sent from mTalk

Ja nisam primetio da je sporiji ali sam primetio da nece bas touch da radi na svaki dodir.. Bilo je i juce neko azuriranje za facebook. Ne znam dali sam ja navikao ili se malo ubrzao ulazak u aplikaciju.

PS. zasto meni neke aplikacije(Npr vajber sam zapamtio) onaj opis pise na nekim indijskim slovima ili boga pitaj koja su

Hehe, za Viber, barem ne moramo da izvodimo neke kombinacije kao sa onom prvom verzijom - tad je bas bilo nezgodno skloniti broj sa plocice... :D Sad se barem postupak svodi na to da udjem jos jednom u aplikaciju, i broj nestane. :p

I da, meni nije spor, cak mi se cinilo i da je malko brzi, ali to mi se najverovatnije samo ucinilo, verovatno je normalno radio kao i uvek.

Touch me ne zeza to kako govorite.

A to oko indijskih slova ili kojih vec, da nije ranije neko rekao da mu se to desavalo kad je imao razlicite jezike negde... Nem' pojma sta tacno, ali valjda se to desavalo samo onima ko je imao telefon na srpskom jeziku? Jel tako nesto bilo? Tako i kod vas? Ne secam se sad kakva je to bila kombinacija...

Ja nisam primetio da je sporiji ali sam primetio da nece bas touch da radi na svaki dodir.. Bilo je i juce neko azuriranje za facebook. Ne znam dali sam ja navikao ili se malo ubrzao ulazak u aplikaciju.

PS. zasto meni neke aplikacije(Npr vajber sam zapamtio) onaj opis pise na nekim indijskim slovima ili boga pitaj koja su

To je bio problem i kod moje sestre na 550 poodavno, pa sam ovdje postavio pitanje i dobio odgovor. Uspio sam naći taj odgovor, pa ti ga prenosim u cjelosti, možda ti pomogne:

"cybertick:
Mislim da ovaj problem nema veze sa telefonom pa možda čak ni sa OS. Meni se čini da je problem na web serveru koji renderuje sadržaj i da se on zbuni zbog našeg jezika.
Ja sam to primetio na telefonima na kojima sam podesio srpski kao jedini Language.
Dok na onima na kojima sam stavio Eng tog problema nema.

Kod mene je sledeće podešavanje i sve je OK
- pod Language imam English, Serbian (nisam probao da obrnem redosled)
- pod Keyboard imam English, Serbian
- pod Region imam Serbia

UI mi je na engleskom, a store vraća aplikacije koje su za srpski market.
Kao što znate retko koji market (za web browsere) je sređen. Radi ok Nemački i Američki - druge nisam gledao.
Naši regionalni nisu još spremni pa im se ne može pristupiti preko PC i browsera.

Za one koji će odmah da napadnu ovu loptu ...
Srb, Cro, Bih su mali marketi i MS ima preče i veće markete da sredi ... čitaj one mnogo veće kao Nemački, Engleski, Francuski
Time smanje broj 'pljuvača' Nas je malo pa ne osete naš bes

Dopuna:
Upravo sam probao da dodam Engleski kao drugi jezik i sve bude ok sa prikazom. Znači stavite Srpski za prvi jezik i Engleski za drugi

Sent from mTalk from Lumia 640XXL"

Sent from mTalk on HP Pavilion dv5

Poslednja izmena:
To je bio problem i kod moje sestre na 550 poodavno, pa sam ovdje postavio pitanje i dobio odgovor. Uspio sam naći taj odgovor, pa ti ga prenosim u cjelosti, možda ti pomogne:

"cybertick:
Mislim da ovaj problem nema veze sa telefonom pa možda čak ni sa OS. Meni se čini da je problem na web serveru koji renderuje sadržaj i da se on zbuni zbog našeg jezika.
Ja sam to primetio na telefonima na kojima sam podesio srpski kao jedini Language.
Dok na onima na kojima sam stavio Eng tog problema nema.

Kod mene je sledeće podešavanje i sve je OK
- pod Language imam English, Serbian (nisam probao da obrnem redosled)
- pod Keyboard imam English, Serbian
- pod Region imam Serbia

UI mi je na engleskom, a store vraća aplikacije koje su za srpski market.
Kao što znate retko koji market (za web browsere) je sređen. Radi ok Nemački i Američki - druge nisam gledao.
Naši regionalni nisu još spremni pa im se ne može pristupiti preko PC i browsera.

Za one koji će odmah da napadnu ovu loptu ...
Srb, Cro, Bih su mali marketi i MS ima preče i veće markete da sredi ... čitaj one mnogo veće kao Nemački, Engleski, Francuski
Time smanje broj 'pljuvača' Nas je malo pa ne osete naš bes

Dopuna:
Upravo sam probao da dodam Engleski kao drugi jezik i sve bude ok sa prikazom. Znači stavite Srpski za prvi jezik i Engleski za drugi

Sent from mTalk from Lumia 640XXL"

Sent from mTalk on HP Pavilion dv5

Hmm vrlo zanimljivo, ubacio sam drugi jezik engleski i sad je sve ok. Hvala na pomoci

Da li postoji neka aplikacija preko koje bih mogao da definisem nekoliko razlicitih audio profila i da po potrebi brzo mogu da prelazim sa jednog na drugi?

Respect za Mozzart sto su napravili Win aplikaciju, nisam kladionicar tako da ne bih znao koliko dobro radi..

Respect za Mozzart sto su napravili Win aplikaciju, nisam kladionicar tako da ne bih znao koliko dobro radi..

Radi sjajno, koristim je redovno.
Bas sam se iznenadio kad sam je video u Store, imam je vec mesec-dva i odlicna je.
Za nas kladionicare, obavezan alat na Win10 uz Sofascore.

Eto, još jedna app manje o kojoj će da se kuka kako je nema a must have je!

Sent from 640

Kome je to "must have", prosecnim srb neradnicima?

W10m/win market ima daleko vece probleme-nedostatke od nekakve balkandjilkosbet aplikacije.

Sent from my D6503 using Tapatalk

I8eWEyI.jpg

Outlook jel ima neko resenje ?

Sent from mTalk

Kome je to "must have", prosecnim srb neradnicima?

W10m/win market ima daleko vece probleme-nedostatke od nekakve balkandjilkosbet aplikacije.

Naprotiv, upravo ovakve, "lokalne" aplikacije nedostaju Windows-u. Lokalne/nacionalne banke, kvalitetne aplikacije mobilnih operatera, većih trgovinskih i ugostiteljskih lanaca, u pojedinim zemljama na Androidu i iOS-u postoji i aplikacije lokalnih trgovina, redova vožnje autobusa i vozova... Ono što ljudima često korsiti. Većina neregionalnih aplikacija već postoji na svim platformama, Facebook, Messenger, Viber, Skype, Whatsup, Twitter, Instagram itd.

Što se tiče MozzartBet aplikacije, razmisli ovako - koliko ljudi igra sportsku kladionicu u Srbiji? Koliko njih, a da je sve ostalo isto na platformama će odabrati telefon koji ima ovakve aplikacije od onog koji nema? Većina ljudi ne bira telefon na osnovu OS-a već na osnovu aplikacija.

Ako pogledamo Android, koliko ljudi bira telefon na osnovu verzije Androida koji je podržan na tom telefonu? 1 u 100 možda. Svi znaju da ima gomila aplikacija za Android i baš ih briga koja je verzija u pitanju jer te aplikacije rade na svim verzijama. Kada bi te iste aplikacije postojale i na W10M ne bi ih mnogo zanimalo da li telefon pokreće W10M ili Android, odnosno to ne bi bio primarni kriterijum za izbor telefona osim u smislu da li više vole ikonice ili pločice.

South, kad ti se to tacno desava? Mozda bi pomoglo da probas da uklonis, pa da ponovo dodas mejl nalog, ako ti to u jednom nalogu samo pravi problem?

South, kad ti se to tacno desava? Mozda bi pomoglo da probas da uklonis, pa da ponovo dodas mejl nalog, ako ti to u jednom nalogu samo pravi problem?
Pa ne radi mi outlook uopste trenutno ,probacu da uklonim nalog pa da dodam ,nego da pitam jel ima neko problema sa edge nakon zadnjeg sistemskog apdejta ,kod mene stalno sam refresuje stranice ,ne mogu nista da procitam,nekad proradi posle nekoliko refresa ?

Sent from mTalk

Kod mene normalno radi Edge.

A za Outlook nekako imam utisak da ipak nece pomoci to sa nalozima. Mozda soft reset.

Jel vam radi Spotify app ?

Sent from ass

@ ilidan

Nigde nisam napisao da su lokalne, domace app nebitne vec da tu "M" ne racunam u "must have" mada je jasno da je taj vid "zabave" broj 1 na Balkanu sto i ne cudi mnogo.

To je druga stvar, ali su me 'kupili' s ovim potezom, zbog toga ce mozda i drugi da krenu istim stopama, nedostaje nasih aplikacija..

To je druga stvar, ali su me 'kupili' s ovim potezom, zbog toga ce mozda i drugi da krenu istim stopama, nedostaje nasih aplikacija..
Moguce, sacekaj jos 2-3 godine..mozda dobijes i polu-upotrebljivu app za banku :)

Meni je to bilo zanimljivo dok sam bio klinac a i zna se na kakav "Balkan-fenomen" sam mislio e sad ako si se prepoznao.. ***a :)

To je tvoja stvar, klincima bi tamo trebao biti zabranjen ulaz.
Naravno da sam se prepoznao, ali ne pod onim "neradnik", nego pod onim "must have", jer sa vremena na vreme volim da bacim neki tiket, a ti si me ubacio u grupu neradnika.
Kakav stereotip, i vredjanje ljudi.. prvenstveno mislim na sebe, a verujem da ima jos koji bi se nasli uvredjenim. Sledeci put, bolje sacuvaj takvo misljenje za sebe, nego da okolo pametujes.

Vidi, i ja zabodem tiket povremeno ali mi Mzrt aplikacija nije "must have" :)

Dalje, ne pisi gluposti da sam ljude koji vole sport nazvao neradnicima?!, zna se dobro na kakvu "ekipicu" neradnika i tatinih sinova sam mislio (sindrom koji zahvata ceo Balkan) ;)

Voleti sport i biti nekakav "bet-baja" to jednostavno nema mnogo dodirnih tacaka.

Sto ste ograniceni na Balkan ? Taj sindrom je po celom Svetu :)
Nemojte jos i o huliganima i nemoci ove drzave da se bori sa njima, ipak je tema Win 10 :D

Poslednja izmena:
Moguce, sacekaj jos 2-3 godine..mozda dobijes i polu-upotrebljivu app za banku :)

Valjda su za to krive inertne banke ,mada ja imam aplikaciju za Raiffeisen banku koja radi odlicno,konacno su se smilovali pre par meseci da je urade.Trebalo bi ljudi da im pisu mailove i zahtevaju aplikaciju,ja sam proletos slao banci mail sa pitanjem kada ce da naprave aplikaciju za win10 telefon.

Poslednja izmena:
@stoned
Pa do skora su androidaši na sva usta pisali kako nema ni mozzart da se skine! Pa eto čuda, stiglo i to i stići će vremenom još , verovatno. Eto zašto je napisano "must have"!

Sent from 640

Vrh Dno