Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ne mogu da isključim Google assistant. Zna li neko kako da isključim, obrišem..
Probaj ovako:
  1. Open the Google app.
  2. Tap on your profile image in the top-right corner.
  3. Select Settings.
  4. Tap Google Assistant.
  5. Hit General.
  6. Toggle off Google Assistant, and you’re done.

Probaj ovako:
  1. Open the Google app.
  2. Tap on your profile image in the top-right corner.
  3. Select Settings.
  4. Tap Google Assistant.
  5. Hit General.
  6. Toggle off Google Assistant, and you’re done.
I kad si već tu disable to nepotrebno đubre😁.

Kad bi to bilo tako jednostavno ako telefon nije rutovan (a danas se malo ko zamara time), opet se namece aktivacija, pa se mora iskljuciti potpuno.
Settings >> Apps >> Settings gear on top right >> Default Apps >> Assist and Voice Input >> Assist App >> Choose Assist App (none)

Na nekim telefonima je na drugom mestu opcija, ali se mora definitivno iskljuciti.

Koliko je to sve lako kad si na Custom Romu...Ko je duze na CR,za dosta stvari pomislis da su one fabricki takve ili im imas pristup jer tako treba,a u stvari sve je zahvala otkljucavanju bootloadera flesovanju nekog roma i rutovanju telefona...Zaboravis prosto za sta ne bi imao sve pristup ili sta ne bi imao ili mogao da si na official romu...😊

Kad bi to bilo tako jednostavno ako telefon nije rutovan (a danas se malo ko zamara time), opet se namece aktivacija, pa se mora iskljuciti potpuno.
Settings >> Apps >> Settings gear on top right >> Default Apps >> Assist and Voice Input >> Assist App >> Choose Assist App (none)

Na nekim telefonima je na drugom mestu opcija, ali se mora definitivno iskljuciti.
Ne mogu mu ništa. Otkrio sam da imaju dva ista programa, dva google assistant-a.
Ima opcija da ga prinudno zaustavim, ali on se ponovo pokrene.
Mislio sam da ga obrišem pomoću Titanijuma. Smem li to. Da li ću srušiti android?

Meni je ovo potpuno zaustavilo, potrazi detaljno gde se nalazi i sta ga tacno aktivira. Ne bi trebalo da postoje dva, cak ni u parallel/dual apps.

Мени су се у делу за подразумевану апликацију за плаћање појавиле три идентичне банчине апликације. Размишљам о фабричком ресету мобилног.

Google assistant se nalazi u aplikacije, upravljanje aplikacijama.

Poslednja izmena od urednika:
^isteklo mi vreme za edit. Da bi se X za Android TV instalirao potreban je VPN.
‘nači nije još za naše oči.

@scylla, grešiš sa ovim poređenjem. Kao što @Stock reče ovo je konkurencija za YT Iliti bar pokušaj da se uđe na to polje…

Ali isto da kažem da ovo nije za mene, bar za sada…

Kakva konkurencija YT 🤣 nema tu šta da traži Twitter/X.

Vidi ti to objasni Elonu pošto on mesecima priča da će izbaciti aplikaciju za TV, tako da je ovo samo potvrda :D
I nije samo cilj deo kolača YouTube-a nego i druge aplikacije tipa Twitch ...

Since his Twitter takeover, Musk has publicly pushed for the historically text-based platform to become video-centric, allowing paying users to upload longer, higher-resolution videos.
The company has recently emphasized video as key to its future development, with a claim in January that the social media outfit is now a “video-first platform” with people watching video in eight out of 10 user sessions, and the introduction of an ‘immersive video’ feature with a claimed 100 million daily users.

X has also enabled long-form video uploads of over 30 minutes on the platform.
Spominje se i payment i još neke promene, očigledno da ne ide najbolje zarada od "tvitova"...

Nego povratak na temu, ko već ne koristi Aegis ima da skine novu verziju GA:

APK Download: https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/authenticator/authenticator-7-0-release/

Poslednja izmena:
Bitwarden izašla nova 2024.8.0 verzija:

• Migrated app from .NET MAUI to native Kotlin code
  • Implemented SDK for improved app performance and security
  • Updated user interface to feel more native to Android

Od developera tvQuickActions aplikacije za AndroidTV izbačena nova aplikacija:

• Install (sideload) apps from your smartphone to your TV devices
  • Control your TV apps (include opening, uninstalling, disabling/enabling and downloading APK)
  • Control apps permissions (grant/revoke)
  • Build-in File Manager
  • Make screenshot
  • Send files from your phone to TV
  • Control your device using remote control and mouse mode in the app
  • Paste text from your phone
  • Run Shell commands
  • Clear all apps cache using one button
  • Reboot and power TV device
  • See usage of CPU, RAM, network and storage
  • See running apps and force-stop them if needed

Poslednja izmena:
Koja ono bese aplikacija za evidenciju o servisima (mali, veliki) za auto? Kilometraza, datum, podsjetnik ovo ono. Ne treba nista detaljno sad neke evidencije i statistike za sve i svasta , sto jednostavnije to bolje, da je pregledno, osnovno samo.

Pa u pravu si, Google Sheets za sada koristim i tabelu, ali reko' da ima nesto ljepse i preglednije.

Probacu ovo iznad ako ne odgovara, ima stara dobra tabela.

Шта ће ти програм који је правио неко ко је можда нешто пропустио или једноставно није погодио оно што је неком битно.
Табела у екселунје закон, правиш је како теби одговара, има све што ти треба, можеш са њом да радиш шта ти је воља.

Ja sam Drivvo koristio, ali su počeli mnogo reklamama da zamaraju i ajde da vidim neku pro narodnu verziju kako radi. Instaliram je i oni me uhvate da koristim piratsku verziju i blokiraju mi nalog, i bili su mi tražili godišnje ili mesečno neku pretplatu da im plaćam da bi mi podaci bili dostupni ali me opomenuli da će ta pretplata biti povećavana kroz neki mesec. I odustanem od njih i sad pravim sam tabele za šta mi treba i kada hoću neki podatak da vidim pronadjem ga vrlo brzo a u Drivvo aplikaciji sam morao da listam ceo onaj upis svih dogadjaja koje sam upisao dok dodjem do potrebnog podatka. I posle reko eto zašto je bilo dobro što su mi blokirali nalog, hvala im.

kako je moguće da vide da koristiš narodnu verziju
meni je ceo telefon narodni, čak i viber i instagram i ništa se nije desilo

Ne znam šta se dešava ali mi je SwiftKey u poslednje vreme dosta kilaviji nego pre.
Omaši ispravljanje često, oslabio je jako sa dopisivanjem automatski kvačica i tako.. I to je baš od skoro počelo, a do sada je bio savršen..
Nešto su zeznuli izgleda..

+1
autocorrect mi je iskljucen i reci ispravljam samo rucno kada je obelezim i izaberem jednu od ponudjenih opcija.
Ali u zadnje vreme iskucam poruku i pogledam sta sam napisao, nema sanse da sam to otkucao.

Vrh Dno