Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ali logika :D Bolje da obrise nego da dodje do informacija :D

BTW podesio sam Gmail da funkcionise i sa Gmail i hotmail accountima, lepo radi push na oba accounta :)
Fora je bila za Hotmail da se upise u Manual setup-u za Exchange (Server > m.hotmail.com) a ne hotmail.com kako je ponudjeno po defaultu.

Pa i bez tog podesavanja dobro radi...

Ljudi u čemu je fora sa ovom google tastaturom, zbog čeka nekada izbacuje predloge a nekada ne, u zavisnosti od aplikacije?
uploadfromtaptalk1460378814830.jpguploadfromtaptalk1460378824766.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa očigledno ne izbacuje u Google Chrome jer kao treba da kucaš tačnu adresu a to nema u rečniku. Kao što neke tastature ne nude predikciju kada upisuješ username na nekoj aplikaciji.
Izbaciće ti i u Google Chrome kada upisuješ nešto drugo a ne u adress bar-u.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Navikao sam se na Swiftkey, godinama je koristim. Ali ne izbacuje nigde u Google chrome... Ne znam u čemu je fora...
uploadfromtaptalk1460380030523.jpg

Poslednja izmena:
Navikao sam se na Swiftkey, godinama je koristim. Ali ne izbacuje nigde u Google chrome... Ne znam u čemu je fora...

Ako imaš Xposed, postoji modul koji se zove Always Correct i za sve tastature pokazuje predikciju, u bilo kojoj aplikaciji. Odlična stvar.

Provereno radi u Chromu sa Google Keyboard.

Poslednja izmena:
Nemam xposed, verovatno ubacim pa da počnem da čačkam sve živo... :) U porukama na kp izbacuje predikciju...

E pa o tome se radi, tastatura sama ima u sebi to da ti ne izbacuje predikciju na takvim stvarima kao što su pretrage u search boxu i adress baru i tako tim stvarima već samo na mestima gde se stvarno komunicira. Jeste bezveze što nisu ostavili opciju da sam podesiš kako ti odgovara.

Meni je fina ova dark google, samo da mi pohvata reči...

Pa rekoh da probam malo ovu a i što više stock google aplikacija da koristim... [emoji3]

Probao sam i ja tu, prosto mi nije išlo, na kraju opet SwiftKey. A probao sam i razne druge
Deluje mi da se i ti mučiš [emoji4]

Poslednja izmena:
^
Meni se Google tastatura najbolje pokazala kod srpske predikcije i swipe kucanja. Pre toga sam dugo koristio Swiftkey, a pre nje Xperia tastaturu koja je došla uz mob. Google keyboard mi je daleko ispred svih.

Slazem se, ali ne moze da se doda rec dok se kuca, zato sam presao na swiftkey..

Свиђа ми се што има у swiftkey статистика типа овога...

uploadfromtaptalk1460390301443.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Odlično pamti tvoje reči google keyboard... Šta god da otkucaš a on nema u predikcijama, sam zapamti...

Slazem se, ali ne moze da se doda rec dok se kuca, zato sam presao na swiftkey..

Meni zapamti svaku novu reč koju otkucam.
U podešavanjima za korekciju, mora da bude uključena svaka opcija (ne mora block offensive words i suggest contact names, ako nećete).
Uključene su mi i sve tri opcije u Gesture Typing, kao i Spell checker.
Ako se desi da ne zapamti reč koju otkucam, vratim kursor za jedno slovo npr., reč se tada prikaže u traci za predikciju, kliknem na nju, i posle je uvek zapamti.
Ovako zapamćene reči ne ubacuje u personal dictionary, ali ih sinhronizuje sa mojim Google nalogom (uključena mi je Google Keyboard Sync opcija).

Ako imaš Xposed, postoji modul koji se zove Always Correct i za sve tastature pokazuje predikciju, u bilo kojoj aplikaciji. Odlična stvar.

Provereno radi u Chromu sa Google Keyboard.
Ima li ovakav neki alat za Windows ili ubuntu? Prosto je neverovatno koliko tu desktop kaska za smartfonom.

Zna li neko zasto mi Xstana (exposed) ne menja ikonicu od baterije :-D

cca8faa1b23f8fdf2e7c99fd7c5449e6.jpg

Sent from my Lagdroid

Meni zapamti svaku novu reč koju otkucam.
U podešavanjima za korekciju, mora da bude uključena svaka opcija (ne mora block offensive words i suggest contact names, ako nećete).
Uključene su mi i sve tri opcije u Gesture Typing, kao i Spell checker.
Ako se desi da ne zapamti reč koju otkucam, vratim kursor za jedno slovo npr., reč se tada prikaže u traci za predikciju, kliknem na nju, i posle je uvek zapamti.
Ovako zapamćene reči ne ubacuje u personal dictionary, ali ih sinhronizuje sa mojim Google nalogom (uključena mi je Google Keyboard Sync opcija).
Izgleda da radi.
Nego, može li da se umesto qwertz tastature za srpski jezik stavi qwerty, i da se izbace slova sa kukicama?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

U podešavanjima, Appearance & Layouts, Customised input styles, dodaš Serbian (Latin), Layout: QWERTY, enable (kad te pita), i onda u Languages iz liste izabereš i uključiš novu tastaturu, a disable staru.

To je to, mislim da se ipak vraćam na Google tastaturu. :D
Pre nisam to toliko primećivao, ali sad nakon korišćenja swiftkey baš vidim koliko je g tastatura fluidnija..

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nema na čemu... [emoji6]

Još kad bi mogao ovaj ogroman rečnik iz SwiftKey tastature da se prenese na Google Keyboard bilo bi dobro :D

I ja sam pokušao, ali definitivno ću morati da ostanem na swiftkey tastaturi još neko vreme.

Google je stvarno fluidnija, ali previše su je pojednostavili za moj ukus, a opcija koje bih želeo nema.

Npr. to što je skoro sve od interpunkcije u onom 123 meniju, a ne na slovima kao sekundarna opcija.

Ručno menjanje jezika...

Vidim da google tastatura uči i predlaže reči na neki drugi način koji ne mogu baš da definišem, nekad je bolji, nekad gori.

Previše sam toga uneo u swiftkey, pa je sad teško i uporediti realno.

A ovako tehnički, imam utisak da mi kompletan sistem bolje radi kad korstim google tastaturu, kao drugi uređaj (Nexus 5).

Poslednja izmena:
treba napraviti zasebnu temu samo za tastature, za nas koje ne interesuje da svakog dana čitamo XY postova o toj tematici :d

PS Koristim SKP i nemam uključenu predikciju :banana:

+1

Nazad
Vrh Dno