Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Meni je nekako Swipe lakši za upotrebu. Valjda zbog širih tastera nego što su kod SwiftKey-a.

Nema to veze. Swiftkey "deformiše" tastaturu na osnovu mesta koje ti "udaraš/stiskaš".

Pa zato što mi se čini da je svakim update-om sporija ili mi se samo to čini... Možda i brzo suviše kuckam, pa nekad mi se desi da se zaglupi, mada od poslednjeg update-a mi se to više ne dešava...

Ne čini ti se. I meni je dosta spora na nexusu. Mislim, lepo radi kada krene, ali dok krene, prođe sekund ili ako hoću google search, onda nekada čekam i 4, 5. Yebi ga, koristim telefon kao komp i imam zilion servisa u pozadini.
Swype deluje malo brži. Ali me nervira što ne stavlja uvek razmak posle zareza ili tačke.

Poslednja izmena:
Koristim već dugo swiftkey, i sad sam kupio i swipe, i na " prvu ruku" mi se čini bolja. Ne znam samo dal može kao i swiftkey da daje predikciju istovremeno i za srpski i za engleski?

@tetsuo a jesi ti ili bilo ko koristio/koristi android 4.2 tastaturu? Kakva joj je predikcija? Pošto mi se ona čini bržom od SwiftKey, a da ne pričam koliko joj manje vremena treba da iskoči.

Edit: Sad sam video, otpada, tastatura srpski kad se izabere, dobijaš ćirilicu što meni ne odgovara...

Poslednja izmena:
@tetsuo a jesi ti ili bilo ko koristio/koristi android 4.2 tastaturu? Kakva joj je predikcija? Pošto mi se ona čini bržom od SwiftKey, a da ne pričam koliko joj manje vremena treba da iskoči.

Edit: Sad sam video, otpada, tastatura srpski kad se izabere, dobijaš ćirilicu što meni ne odgovara...

А и нема предикцију следеће речи за српски. Мада је ја сада користим и навикао сам се , тако да није лоше.

Problem je sledeci:
na internet izlazim kroz ruter (u mojoj kancelariji) na domenu u firmi.
U podesavanjima za wireless mrezu sam podesio parametre proxy-ja i kod surfa iskoci prozor za upis username/pass i to lepo radi.
Problem je sa ostalim programima koji nemaju izlaz na net. Probao sam razne proxy programe sa playstore-a i ni jedan ne radi :(
Da li je neko imao slican problem i kako ga je prevazisao?

Problem je sledeci:
na internet izlazim kroz ruter (u mojoj kancelariji) na domenu u firmi.
U podesavanjima za wireless mrezu sam podesio parametre proxy-ja i kod surfa iskoci prozor za upis username/pass i to lepo radi.
Problem je sa ostalim programima koji nemaju izlaz na net. Probao sam razne proxy programe sa playstore-a i ni jedan ne radi :(
Da li je neko imao slican problem i kako ga je prevazisao?

Meni je proxy droid završavao posao, mada je bio počeo da brljavi u poslednje vreme. E ne znam kakva je situacija sada pošto ga nisam koristio duže vreme.

Kad smo već kod tastatura, jel ima neka dobra tastatura poput swifta i swaypa da ima dobru predikciju, ali da ima standardan layout abc. Ja koristim smart keyboard, al on ima samo onaj smart dictionary koji uči tvoje reči. Nema srpski rečnik.

Pa Swype ima standardni qwertz. Naša slova se ne vide, ali držanjem na taster bez kvačica, dobijaš naša slova. Kao kod Smart keyboard.

pre 2 dana kupih swype, savrseno... neverovatna lakoca koriscenja, i mnogo bolje od swiftkeya.

free verizija nije radila kako treba. zasto, to mi nije bas najjasnije. kupljena, besprekorno ;)

Poslednja izmena:
Pa Swype ima standardni qwertz. Naša slova se ne vide, ali držanjem na taster bez kvačica, dobijaš naša slova. Kao kod Smart keyboard.

Koja je ovo glupost, ccc. Beta je bila super, ne znam zašto su to menjali...

Sve u svemu, ko vuče bolja je swype, ko tipka bolja je SwiftKey...

Koja je ovo glupost, ccc. Beta je bila super, ne znam zašto su to menjali...

Šta je glupost? Meni je baš iz tog razloga dobra swype. I upravo iz tog razloga ne volim swiftkey.
Generalno ne volim predikciju, ali na swype mi se dopada.

Šta je glupost? Meni je baš iz tog razloga dobra swype. I upravo iz tog razloga ne volim swiftkey.
Generalno ne volim predikciju, ali na swype mi se dopada.

Pa jel si koristio betu? Imao si naša slova ali tasteri nisu bili uži kao na SwiftKey (mada ne znam zašto to ljudima smeta kad ionako ispravi i ako promašiš) nego su taman razvukli srednji red tastera po širini da nema lufta levo i desno kog sad ima.

Swype mi se svidja jer je najblizi stock 4.2 tastaturi koja na zalost nema latinicu. Kupio sam ga i prezadovoljan sam.

Pa jel si koristio betu? Imao si naša slova ali tasteri nisu bili uži kao na SwiftKey (mada ne znam zašto to ljudima smeta kad ionako ispravi i ako promašiš) nego su taman razvukli srednji red tastera po širini da nema lufta levo i desno kog sad ima.

Nisam koristio betu swype. Ne volim naša slova na tastaturi, pogotovu ne ako mi oduzimaju prostora. Ako mi trebaju, držim taster i dobijem ih.

Ja na Swype ne uspevam da dobijem naša slova kad držim taster...uvek dobijem simbol koji je iznad slova... a Swiftkey mi se svidja što kombinuje 2 recnika jer često pisem medju našim rečima i engleske reči i to je extra...a Swype o tome nema pojma i onda moram da ga učim, što je smor.

Zadrži još malo duže i dobićeš naša slova.
To jeste loša strana što moraš ručno da prebacuješ jezike. Možda će dodati u narednim verzijama da sam ti prebacuje.

Ček,ček,test,test, sida test čćžš...radi :-D hvala :)

I meni je swype lakši za upotrebu od drugih tastatura. Ne moraju ništa više mijenjati.

Pa mogli bi npr. da ubace automatski razmak posle znakova interpunkcije, podesavanje za vreme drzanja tastera dok se ne pojavi alternativni simbol, mozda i mogucnost menjanja rasporeda alternativnih simbola, menjanje layout-a tastature (qwety ili qwertz)...

Malo da ostavimo sa strane tastature izašao veliki update za Airdroid...

KONAČNO ne moram više da kucam non stop šifru na kompu.

Da li postoji mogućnost da se na SwiftKey tastauri sklone one reči što predviđa iznad i da ostane samo tastatura?

Malo da ostavimo sa strane tastature izašao veliki update za Airdroid...

KONAČNO ne moram više da kucam non stop šifru na kompu.

Nikad mi nije bilo jasno zasto nisu dodali opciju za backup koju dosta tih aplikacija za wifi transfer ima sad vec godinama. Tek bi onda bila prava. Sa dosadasnjim mogucnostima je tako prosecna ali eto korisnici vole taj nasminkani ui. Mislim lepo to izgleda ali nije dovoljno.

A to. T9 raspored. Onda ti ništa nije bolje od Smart keyboard pro.

I meni je swype lakši za upotrebu od drugih tastatura. Ne moraju ništa više mijenjati.

Samo da se razumemo, i dalje je to prevlacenje prsta od slova do slova, ili se nesto menjalo, jer meni je to skroz de*ilno i ne vidim kako iko uspeva nesto da napise tako :D

Samo da se razumemo, i dalje je to prevlacenje prsta od slova do slova, ili se nesto menjalo, jer meni je to skroz de*ilno i ne vidim kako iko uspeva nesto da napise tako :D

Veoma prosto - predikcija. Postalo mi je veoma zgodno za samo 3 dana.

Vrh Dno