Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ima li kakva aplikacija alarm-podsjetnik vaznih datuma, rodjendana, etc.?

Izašao novi Viber, u changelogu stoji: App crash popup fixed (imao sam to na CM10 ROMu)

Da li ima neka aplikacija sa kojom mogu posebno da brišem primljene, propuštene i pozivane pozive kao i poruke?
Krajnje mi je ovo glupo, pa to sam radio na starim fabričkim sistemima. ,)

Go contacts ex. Tu imaš i dialer i contacts u jednoj aplikaciji. Možeš da radiš šta hoćeš. Za poruke imaš zasebnu aplikaciju, ali go sms ne bih preporučio, počeo staršno da zabada. Preporučujem handcent za poruke... Imaš batch delete mod i sjaset drugih opcija...

Jel ima jos neko problem sa Go sms pro aplikacijom na Ics-u.Meni kada iskoci onaj popup kada dobijem poruku i ako odmah odgovorim, nekad mi uopste ne posalje poruku(kao da nista nisam ni pisao,samo ugasi popup) a nekad kad idem na x kod popupa uopste mi ne skloni onu ikonicu iz notification bara.

Pozdrav svima. Danas uzeo prvi Android telefon (LG L5),pa pokusavam da se snadjem. Neke igrice sam skinuo na Android marketu,ali gde da nadjem one sto se inace placaju,i da ih skinem i instaliram preko telefona? (Jel uopste dozvoljeno da pitam ovo? :O ) E,da,posto telefon ima ICS,sta je prvo sto mi preporucujete da instaliram,pored igrica za koje sam vec pitao? Kako sam vec rekao,ne snalazim se jos sa Androidom,pa je svaka pomoc dobrodosla. Hvala unapred :)

^ piraterija zabranjena na forumu. imas temu must have aps pa prolistaj vidi sta ti treba :)

Ovako, da li ko od vas koristi Juice defender?

Imam S3 već dva meseca, baterija mi je gurala oko 21h-24h uz screen on oko 5h. Zadnjih par dana mi preko noći smaže od 12%-22%, vidim da je awake time u Android OS preveliko?!
Aplikacije nisam ubacivao nove, jedino update postojećih. Pokušavao da nađem uzrok ali nisam našao. Možda i jesam, kad pogasim google services i facebook services ne ostaje budan.

Međutim da ne bih gasio ove i još par novih servisa svaki čas, na osnovu informacija sa neta instalirah Juice defender i na osnovu ovog prvog utiska vidim da telefon ide u deep sleep i ne budi se dok je ekran ugašen, odnosno awake time se skoro poklapa sa screen on time(vidim na osnovu grafika) tako da izgleda da aplikacija radi svoj posao.

Nisam koristio nikad ranije, vidim da aplikacija sama uključuje/gasi i data/wf pa me interesuje ko je koristio da prenese utiske i usmeri da li treba nešto da se podesi u njoj itd?

edit. *** kasno upotrebih search, vidim da na temi ima dosta informacija o ovoj aplikaciji :)

Poslednja izmena:
Da i apsolutno je (NOT) must have ;) placebo kao i naravno taskkileri ;)

Sad razmisljam o tvom problemu... Moze biti da ti radi JD i da pokušava nešto da sync-uje, a on ti kao pomaže oko baterije i pravi ti problem... Izbriši to djubre i ako imaš neke taskere i killere takodje... Kao što rekoh niko se nije žalio na problem, može biti i do toga, a i ne mora... Kažem fleshkaj novi neki ROM, sad imaš i JB, pa ono to je 2 sekunde ne bukvalno, ali it's a piece of cake :)

naravno backup titanium i svega šta ti treba i prelaziš sa ROM-a na ROM i malo probaš vidiš šta ti odgovara i kasnije nadjes i vozi ;)

Go contacts ex. Tu imaš i dialer i contacts u jednoj aplikaciji. Možeš da radiš šta hoćeš. Za poruke imaš zasebnu aplikaciju, ali go sms ne bih preporučio, počeo staršno da zabada. Preporučujem handcent za poruke... Imaš batch delete mod i sjaset drugih opcija...

Odlični su programi!
Da li mogu da namestim da poruke uvek kucam u punom uređivaču, ovako mi je suviše mali prozor za kucanje. Dali su previše mesta za pregled razgovora tj. balona, a premalo za pregled poruke koju kucaš.

Uf, ne mogu sad da se setim, ali go sms pro sam deinstalirao, jer je posatao bagovit do yaya. Na Handcentu možeš da izbaciš popup, a kod poruke, imaš samo onu strelicu dole da pritisneš pa da ti otvori pun prozor za pregled teksta.

Isti problem imam od pre 2 dana. Izgleda da su nesto zeznuli sa update-om. Sumnjam na Google Maps.

Jeste gmaps su problem, imao sam full cpu load... Majmuni!

Inace Jim ima problem još i pre update-a tako da kod njega nije samo to ;)

EDIT: Tako da svi koji imate Google maps obrišite, jer su sje.bali nešto u poslednjem update...

- Za one koji ne znaju zbog čega im se troši baterija obrišite Google maps.
- Za one koji kažu da im je telefon vruć, obrišite Google maps.

Poslednja izmena:

Inace Jim ima problem još i pre update-a tako da kod njega nije samo to ;)

EDIT: Tako da svi koji imate Google maps obrišite, jer su sje.bali nešto u poslednjem update...

- Za one koji ne znaju zbog čega im se troši baterija obrišite Google maps.
- Za one koji kažu da im je telefon vruć, obrišite Google maps.

Ma nije meni ovaj problem odavno, već zadnja dva tri dana i takođe me glupe google mape zezaju jer smo kad uključim net ili uđem u maps, latitude, local on popali ove servise. Inače isti ***** i sa JD. Evo sinoć pre spavanja bio na 99% jutros pao na 74%. Obrisah odmah, tim glupostima nikad nisam verovao nego rekoh ajde da probam.

Ostaje idalje jedino kad pogasim ručno google services nema "wake up-a". Šta li su za*obali?

P.S. Djilkosh, hvala za savete. Ovo mi je prvi android pa nisam još to radio ali mislim da je vreme. Aj ako budem rešio danas sutra iscimaću te na pm kako ide bar da rootujem kako bih pobrisao ova google ******.

EDIT:
Obrisah updates google mapa kad već ne mogu skroz da ih izbrišem, sad su vraćene na onu staru verziju bez ove fancy ikonice. Videćemo..

Poslednja izmena:
Aj ako budem rešio danas sutra iscimaću te na pm kako ide bar da rootujem kako bih pobrisao ova google ******.

Samo deinstaliraj update-ove za Google Maps. Ne treba ti root za to. Odes u aplikacije->Skidane aplikacije->Google Maps->Obrisi update-ove

A time su navodno resili restart na novim HTC telefonima. A evo napravili su problem svima drugima. Za noc mi skine 16%!

Poslednja izmena:
Ma glupost. Prvo što sam te mape koristio samo i isključivo u Endomondu ali mogu da živim i bez njih. Baterija mi je gurala 5h i 30min screen on a sad jedva izvučem tri i po za jedno punjenje.

Obrisah ovo videćemo kako će se ponašati.

I kod mene isti problem
c3fc415a-9eb6-4dc2.jpg

Ja ga obrisah još pre mesec dana kada mi je BBS pokazao da mi maps najviše budi telefon.

@Kobayashi
Hvala

Znaci ni slucajno instalirati ovaj poslednji update gmaps? Nisam odavno radio update i dobih za 6-7 aplikacija izmedju kojih su i gmaps...

Ako ti gmaps nema ikonu kao sa mog SS-a, tj ako imaš stariji, nemoj update. Ako i napraviš, može uninstall

Ima li neko verziju Maps od pre, recimo, mesec dana?

Edit: Evo poslednje verzije sa starom ikonicom - Google Maps 6.9.2

Odokativno je stara mesec ipo dana.

A evo i prve verzije sa novom ikonicom - Google Maps 6.10.0

Verzija od pre ~ nedelju dana. Sa njom ne bi trebali da imamo problema.

Poslednja izmena:
Ajde rizikovacu ali moram da pitam. Za sta vi uopste koristite google maps?
Ja sam to davno izbacio iz telefona. Imam iGO i on mi zavrsava navigaciju i pretragu.

SwiftKey 75% off... Ili ti na popustu... Tako bar kazu, ja je imam instaliranu, pa ne vidim koliko tacno kosta sada.

I Max Payne Mobile je 0.99$. Mislim da vredi. :)

Kako na Apex laucheru namestiti da prilikom pritiska na home dugme ode na default screen koji je 3 po redu od 5?
Posto ako naprimer pokrenem TT koji mi je na drugom home screenu pa kad pritisnem home button ode na drugi home screen a ne na treci koji mi je default.

Poslednja izmena:
Apex Settings - Homescreen settings - Manage Screens
Onaj na kojem stoji žuta zvezda, taj je default

Nazad
Vrh Dno