Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

To se i meni danas dešavalo na desktopu celi dan. Moguće je da je do njih.

probao sam i sa imenom racunara, mojim user imenom i sa opcijom anonymous ali bez uspeha.... uvek mi trazi user i pass....

Prvo vidi da sharejues neki folder na kompu a onda u esexploreru kad pristupas racunaru u polju username stavi guest a password obavezno ostavi prazno. Nemoj da koristis anonymous pristup koji ti nudi.

Ova aplikacija je nesto kao internet passthrough kod HTC-a i mogla bi biti zanimljiva svakom ali ja imam problem sa njom :(

Dakle, imam cudan problem. Stvar je u tome da mi Reverse Tether app radi, preciznije, da se kaci na PC internet iskljucivo kada je win u "safe mode with networking", dok kod normalnog boot-a, nema sanse.

U cemu je razlika izmedju "safe mode w/..." i regularnog boot neta. Cak sam deinstalirao firewall i disable-ovao XP-ov u nadi da ce da proradi medjutim nista..

Inace app je manje vise ok, OT-990 u safe modu se kaci na net za samo dve sekunde ali iz nekog razloga nemoze da emulira 3G, al kapiram da ukoliko bih uspeo da resim ovaj problem i to bi bilo reseno :)

Inace mogao je preko ovog app-a da skida aplikacije i/ili vrsi update sa marketa dok kod play-a samo ispise pause. Inace GB ima uticaja na ovu aplikaciju, radi mnogo bolje al ipak nedovoljno, mislio sam da nije samo do wina vec i do verzije androida al mrka kapa..

Prvo vidi da sharejues neki folder na kompu a onda u esexploreru kad pristupas racunaru u polju username stavi guest a password obavezno ostavi prazno. Nemoj da koristis anonymous pristup koji ti nudi.

Serovano je nekoliko foldera i postoji serovan public folder....probao sam sa guest userom i bez pasa ali nista....
ma digo sam ruke, koristim FTP :)
Hvala svakako na pomoci

Koji win koristis?

Jel koristi neko runtastic pro? Koliko mu skida baterije? Znaci sa uključenim normalno gps + muzika + ove sinhronizacije?

12 minuta 4%... Jel to ok?

Ovaj swiftkey je do jaja,mozda su mogli samo malo veci razmak izmedju tipki bilo bi odlicno, al' dobro konacno da imam srpski:).

Ma i kad počneš da grešiš on će te ispravljati tako da iako ne ubodes lepo slovo on će znati šta si hteo da napišeš ;)

Jel mi moze neko preporuciti aplikaciju za wireless tethering koja ima sledece:
- da ima mogucnost da se pokrece prilikom boota telefona
- da podrzava mac filtering ( ili ovo zavisi od hardware-a ?? )

MAC filtering mi treba nek nemoram da ukljucujem enkripciju na konekciji posto onda mi je i net sporiji ( ping bez enkripcije = ~50ms a sa = ~130ms ) a i puno zdere bateriju kad cpu uvek mora da radi na skoro maximalnoj frekvenciji...

Ili mozda neko drugo resenje? Npr ograniciti broj klijenata na 1 ali koja tether aplikacija podrzava ovo?

Ajde da pitam i treci put.
Poskidao sam skoro sve moguce free aplikacije sa playstora i ni jedna nema ono sto meni treba ili ima a ne radi. Neke od onih aplikacija su samo precice za ukljucivanje tethera a reklamiraju ih kao tether aplikacije... :wall:

Ja mislim da nema to što ti tražiš... Ljudi gledaju na tether taj samo eto tako da imaju na brzaka net i dovoljna im je ona enkripcija...

Ja mislim da nema to što ti tražiš... Ljudi gledaju na tether taj samo eto tako da imaju na brzaka net i dovoljna im je ona enkripcija...

Dovoljna je i meni samo enkripcija, problem je sto se slabasni arm cpu bori sa njom i povecava ping za ~100ms. MAC filtering bi bio savrsen posto bi samo dodao mac adresu sa SGNota i eto mi neta a nebi se povecao ping.

ljudi swiftkey tastatura jel ima drugaciji layout sem qwerty-a? i kako da podesim?

Da vidim, ali nema ništa sem qwerty qwertz, mene konkretno interesuje da li postoji phonepad layout ili nešto slično?

A znaš li možda neku dobru tastaturu a da ima phonepad?

U delu gde si skinuo jezik, imaš ikonu tastature za svaki jezik. Tu klikneš i biraš layout.

A jel moguce namestiti qwerty ako koristim 3 jezika ? Koristim Srpski, Slovacki i Engleski. U podesavanjima namestim na qwerty ali uvek mi automacki prebaci na qwertz. Kako to da resim ?

Mislim da svaki moras namjestiti na qwerty i onda bi trebalo slajdom na space da se mijenjaju a qwerty/qwertz da ostane shodno jeziku

Otišli ste na tastature, a moje pitanje se izgubilo, pa da pitam ponovo :D

Jel koristi neko runtastic pro? Koliko mu skida baterije? Znaci sa uključenim normalno gps + muzika + ove sinhronizacije?

12 minuta 4%... Jel to ok?

Zanimljiva stvar-Navigon za iOS ima mape "Republike Kosova", a mape za Srbiju zauzimaju 10,2Mb.
Navigon za Android nema Kosmet i mape Srbije zauzimaju 9.3mb.

Da li postoji aplikacija za import Notes .sqlite fajla? kao na primer iSMS2droid za poruke.

Jel radi vama Tapatalk 2.2.4 na ICS-u?

Da li neko koristi ili je probao aplikaciju "NotifierPro Plus"? Da li ona ima nešto što JB 4.1.1 nema? Vredi li je uopšte koristiti ili se s njom samo dupliraju notifikacije?

Da li je moguce namjestiti Pandora-u da radi kod nas? Probah preko nekog DroidVPN-a ali trt :p

I jos jedno pitanje, prebacio sam neku muziku preko kompa ali je Music App ne vidi (tj. neke pjesme da, neke ne). Kako da ih sve ubacim u playlist-u?

Probao sam restart telefona i nista. Root Explorer ih vidi sve naravno....

Koja music player i koji tip .mp3, wav, flac? Meni sve očitava doduše imam samo flac i mp3, mislim ostale ne koristim...

Vrh Dno