Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Mozes objasniti ovo, bas me zanima sta si mislio time?

Mislio sam na narodne verzije aplikacija, da nisu upakovali neki malware! Sto se marketa tice bilo je malware-a, ali nisam valjda toliki baksuz da pokupim! :D Zato skidam preko kompa i skeniram AV-om! Sve vise se malware-a pojavljuje! :)

Xaxaxaxaxa!

Šta mislite da li je danas potreba imati neki Anivirus na telefonu, i da li neko koristi od vas! Kako tice na trajanje baterije!? Npr. onaj Lookout Security ima preko 10 miliona skidanja sa marketa! Koji su aktuelni AV-ovi! :D Ne smijemnista neprovjereno skidati preko telefona direktno! :)

Nepotrebno brines, :trust: skidao sam, a i dalje skidam aplikacije iz raznih izvora i nikad nisam pokupio nikakve viruse, spajvere, malvere..., jer ih jednostavno nema.
Eventualno moze da ti pravi problem neka narodna verzija aplikacije koja je lose krekovana.

Samo nemoj skidati sexy hot babes i slicno i 100% si siguran, mislim da je taj problem preuvelican i da je prosto nemoguce bilo sta pokupiti.

Nepotrebno brines, :trust: skidao sam, a i dalje skidam aplikacije iz raznih izvora i nikad nisam pokupio nikakve viruse, spajvere, malvere..., jer ih jednostavno nema.
Eventualno moze da ti pravi problem neka narodna verzija aplikacije koja je lose krekovana.

To mi je zadnja rupa na sviralo o kojoj brinem, samo pitam! Pa ako ga tu nema, gdje ga ima onda...:type:
ac802b5029.jpg

Nisam ja,nikad pokupio malware ni na Androidu ni na Racunaru, ali nije zgoreg nikad ***, jer sam alergican na to, i ne volim kad usporava komp i pravi probleme! Dosta AV-ova ima definicije za Android i to pomaze, do sad sve sto sam skinuo bilo je cisto po ESET-u :D

Takodje i po permisijama bi se moglo ponesto provaliti o cemu se radi! :D

Poslednja izmena:
Ja 4 godine koristim android i nema sta nisam instalirao i nikad nisam pokupio virus da vidim da mi nesto usporava ili bilo sta...

Ja 4 godine koristim android i nema sta nisam instalirao i nikad nisam pokupio virus da vidim da mi nesto usporava ili bilo sta...

Ne mora ti usporavati da bi skontao da imas malware! :D Dovoljno je da skines neku malicioznu tastaturu da biljezi sve sto kuckas! Bilo je primjera tj. narod je kupio onaj virus, sto slaje poruke na neki broj po posebnoj tarifi, ili zove neke brojeve itd! Gdje se nalazi onda cca 12 000 sample-ova, ako ih je nemoguce potrefiti, ako na Marketu racunamo da ih nema ili zanemarljivo malo ima :D

Poslednja izmena:
Kada skidaš sa marketa uvek gledaš dozvole koje traži aplikacija, ocenu, koliko je ljudi skinulo i komentare. Tako nećeš pogrešiti nikada.

Kada skidaš sa marketa uvek gledaš dozvole koje traži aplikacija, ocenu, koliko je ljudi skinulo i komentare. Tako nećeš pogrešiti nikada.
OK, to nije problem, a permisije rijeko kad gledam, odmah install! Nisam bas neiskusan, ali eto rekoh da se nadje! Vjerovatno ga necu ni instalirati, svakako bi i bateriju trosio dodatno, a realtime mi nije potreban iako pretpostavljam da se moze iskljuciti!! :D

Znas sta, najbolje ti skini sva tri AV-a, da ne bi razglabali, a i ti si siguran i to je to...

Moraš gledati dozvole, jer ako vidiš da npr live wallpaper traži dozvolu da šalje poruke, odmah znaš da nešto nije u redu i da je bolje da ne instaliraš.

Uostalom, postoji S2 Permission checker koji izvuce dozvole svih instaliranih app i onda mozete da oduzimate pojedine dozvole.
Android je Linux. App ne moze da pristupi sistemskoj particiji jer je read only i trebaju root privilegije za takve akcije. Prema tome virus ne moze da se prosiri nikako.
Malware je drugaciji problem i postoje razni oblici malicioznih app. Medjutim, korisnici obicno uniste developera sa ocenama i komentarima ako postoji bilo kakav oblik malicioznosti, pa cak i ako je u pitanju cudna dozvola.

Treba mi app koji mountuje ntfs fleš na android. Vidim da ih ima više ali bi radije neki proveren (uslov je da ne treba root). Kakav je ezymount, cena mi odgovara nego jel treba root ili ne?
Alo neko ima savet, hvala.

Treba mi app za kameru. Da sama slika i to nekoliko slika jer mogu sada samo jednu sa onim samostalnim tajmerom. znaci nesto nastelujes broj slika i vremenski interval izmedju slika postavis kameru i da ona sama slika ,)
ako znate nesto tako javite...Hvala

Treba mi app koji mountuje ntfs fleš na android. Vidim da ih ima više ali bi radije neki proveren (uslov je da ne treba root). Kakav je ezymount, cena mi odgovara nego jel treba root ili ne?
Alo neko ima savet, hvala.
Mislim da za tako neke stvari treba root, ali ipak procitaj za taj ezymount sigurno pise jel treba ilo ne treba root..

Treba mi app za kameru. Da sama slika i to nekoliko slika jer mogu sada samo jednu sa onim samostalnim tajmerom. znaci nesto nastelujes broj slika i vremenski interval izmedju slika postavis kameru i da ona sama slika ,)

Pa potrazi na marketu ili google kucaj burst camera ili tako nesto, pa ces naci... Mislim da sam video da se bas zove Burst Cam ili nesto slicno...

Aplikacija se zove "Fast Burst Camera", ali nema opciju tajmera. Moraš celo vreme držati prst na "okidaču" dok fotografišeš i najveća rezolucija u kojoj pravi fotografije je 800x448, odnosno ima i eksperimentalna opcija da je povećaš na 1920x1080, ali onda je nešto sporija brzina okidanja. Inače, aplikacija veoma dobro radi za ono za šta je namenjena.

To se naziva time lapse. Potrazi na marketu. Ja koristim Lapse it.

Jel mozete da mi preporucite neku dobru aplikaciju za slikanje panorame? :)

Kao i neku dobru aplikaciju za lepsi pregled slika? :D

Poslednja izmena:
Da li ima neka alternativa za quickpic. Lik je promenio grid view tako da sada ima 3 slicice u redu a pre je bilo 4. Zbog toga izbegavam update. Autor kaze da nije moguce da sredi code i podrzi podesavanja za grid.

Da li ima neka alternativa za quickpic. Lik je promenio grid view tako da sada ima 3 slicice u redu a pre je bilo 4. Zbog toga izbegavam update. Autor kaze da nije moguce da sredi code i podrzi podesavanja za grid.
Kako ti se svidja ICS galerija? Skini AOSP ili AOKP neki ROM za GS2 i izvadi gallery.apk i stavi kod sebe u /system/app i podesis permission.

Da li brišete cache i dalvik kada stavljate novi kernel?

Postoje kernel clearing skripte koji brisu jos neke ostale repove od kernela, potrazi na xda... Za GS2 znam, za nexus ne znam jel postoji... Ako nema to onda cache i dalvik obavezno...

Ali recimo za franco.Kernel piše da ne treba da se briše.
Nema veze, obrisaću ručno, ne može da škodi.

Quickpic, i procapture ili propanorama.

Meni quickpic mnogo gadno radi na galaxy nexus-u, kada listam slike, onako koci, ne ide glatko kao recimo ugradjena aplikacija gallery. Ali zato ima finu opciju exclude (.nomedia ne radi kod mene)

Eto sad si procitao. Kernel ide na boot particiju i ako fleshujes novi, a predhodno ne obrises stari moze doci do svakojakih problema.

Vrh Dno