Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Npr slike sa kamere. Ovako ne moram da se smaram sa rucnim kopiranjem i slicno, vec dok mi je upaljen wifi, to se lepo prekopira i onda mogu sa racunara da sortiram slike kako hocu, posle ih naravno obrisem sa dropboxa ako mi treba prostor. Dalje, koristim par aplikacija za belezenje neke rute (GPS). Posto je pregledanje rute na bilo kom mobilnom za mene mucna stvar, taj fajl lepo uploadujem na dropbox i sa racunara ga importujem na ridewithgps.com. A ne da prvo otvaram dropbox, pa skidam na racunar, pa upload sa racunara... Vec je fajl na racunaru :)
Ja licno Dropbox ne koristim kao dodatno mesto za skladistenje, vise kao medijum gde cu drzati stvari koje su mi svuda potrebne. A posto neretko zelim nesto sa desktopa da imam i na mobilnom/drugom racunaru - zasto bih se smarao sa web interfejsom ako zelim samo neku sitnicu da share-ujem sam sa sobom? Copy/paste u total commanderu je mnogo brza operacija :)

Sto se mreze tice, imam je ali su mi ipak stvari sa Dropboxa samo na jednom racunaru (dobro, lazem, kad upalim laptop sinhronizuje sa sa njim dosta brze). Posto imam jedan server pa sam mapirao mrezne diskove na ostale racunare, sve citam sa njega.

Ima jos prednosti dropbox tj use-case-a u kojima mi je koristan, ali da ne smaram sad.

Hm, a to sto kazes da neretko zelis nesto sa desktopa da imas i na mobilnom, ok ali opet ja moram to skidati sa mobilnog.. Nije da mi se automatski prekopira i na telefon? Nisam bio previse upucen u Dropbox pre instalacija a bio sam ubedjen da je klasican online prostor, sto mi je i trebalo. To i jeste, samo sto moram posedovati te fajlove koje posaljem u oblak, i na samom racunaru..

Moze automatski da se prekopira na telefon. Biras fajlove koje hoces da budu automatski sacuvani i na telefonu (tj offline) - te fajlove dodas u "favorites".
Mana Dropboxa u tom pogledu jeste sto ne mogu ceo folder da dodam u favourites. Ali nadam se da ce to omoguciti u nekoj narednoj verziji, prakticnije je dosta nego svaki fajl posebno da obelezavam...

Kao klasican prostor koristim box, posto na njemu imam 50gb zbog akcije za SE telefone. Tako da tu trpam sve i svasta sto mi nije toliko bitno da imam odmah i svuda :)

Kako da sprečim gašenje neke aplikacije od strane sistema, ili pak automatsko pokretanje neke u pozadini bez pitanja?
Za ove prvo je postojala jako jednostavna opcija u Go Launcheru, ali njega više ne koristim.

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Kada se instalira Tor sta je jos potrebno da bi funkcionisao?
Posto vidim da preko Dolphin browsera prijavljuje da Tor ne koristim iako je ukljucen.

Ako neko hoće ovaj tt neka pošalje pm, meni nekako zamara oči a na prvi pogled mi se učinilo ok, verzija 2.0.1
5b9676f5-c98d-f2cb.jpg

Posalji meni, malo da ga furam, pa ako mi se svidja ostavicu ga...

Ako neko ima Xparent Blue temu za Tapatalk nek mi baci na pm apk fajl :)

Znaci uzas, tapatalk 1.13.5 nece vise da se upali, kaze mi kupi novi....evo stavio sam 2.10 i nervira me ova siva, ocu bre crno na samoledu izuva:D

I meni radi ova sto mi je @max poslao, a i beta koju sam imao pre nje... Samo zbog toga sto je crna pozadina... usrali su sa ovom sivom...

jel moze neko da mi pojasni malo ovaj tapa talk.zasto ne mogu da dodam neki drugi forum sem ovog?

Nisu svi forumi podrzani..

Da li može neko da mi pojasni šta je tačno wake lock?
Na googlu nisam našao tačno.

Meni nece, obrisao pa opet instalirao i dzabe.....to je bio onaj sa samsung apps(ili bese getjar)

Mozda na ICS-u pravi problem? :)

@sonic moze i na google-u da se nadje :)
http://forum.xda-developers.com/wiki/Wakelocks - tu ti je onako malo objasnjenje, a ovde http://developer.android.com/reference/android/os/PowerManager.html imas malo dublje objasnjenje...

Poslednja izmena:
^ Zbog GSII-ke. A HTC je malo omanuo sa proslogodisnjim modelima. Mislim da ce drugacija situacija biti ove godine.

Go sms.

Chomp sms

Stock:d

Moram opet za Dropbox da pitam :d Necu odustati dok ga ne skapiram skroz..
Evo konkretan primer, imam 2gb slobodno na racunaru, s druge strane imam 25gb Dropbox prostora.. Kako oni zamisljaju da ja to iskoristim ako ne mogu da posaljem vise od 2gb u oblak? Jer te stvari moraju da stoje u Dropbox folderu na mom racunaru..

Moram opet za Dropbox da pitam :d Necu odustati dok ga ne skapiram skroz..
Evo konkretan primer, imam 2gb slobodno na racunaru, s druge strane imam 25gb Dropbox prostora.. Kako oni zamisljaju da ja to iskoristim ako ne mogu da posaljem vise od 2gb u oblak? Jer te stvari moraju da stoje u Dropbox folderu na mom racunaru..

Možeš da napraviš novi folder i da za njega isključiš sinhronizaciju u desktop aplikaciji, pa da upload-uješ preko web interfejsa u taj folder.

To mi kazi :) Nesto sam video oko toga ali nije mi bilo najjasnije jer kad sam iskljucio sync nestao je folder, znaci preko weba.. zahvaljujem, da li i iz tog foldera mogu drugima da saljem linkove da skidaju odatle?

Edit: moze, to je to, necu vise da smaram :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno