Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Uf, toga sam se i pribojavao... :)

Da li može neko da preporuči dobar fb & twitter widget, da je scrollable i da ide preko celog home ekrana? Bitno je da sa obe mreže prikazuje tvitove, odnosno statuse hronološki.

Ukoliko koristis Go Launcher on ima svoj fb widget kojim sam prezadovoljan. Takodje i launcher pro+ ima vrlo dobar svoj fb widget.

koji rss reader koristite? neki sa lepsim interfejsom :)

Ja koristim google reader. Vrlo jednostavan ui i prilično pregledan. Jedina mana je što ne otvara vesti u sebi, već u browseru.
Onaj d7 je dobar. Otvara vesti u sebi, koristi google api za logovanje (ne moraš da pišeš username i šifru). Samo mi se ne sviđa dizajn, pa sam ostao na googleovoj aplikaciji.

Ttalk

Ali je d7 mnoogo brzi od googla. Samo zato ga ponekad i koristim

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

FeedR, nije nesto lep, ali meni najbolje vrsi posao.

gReader, meni dobar :).

Ćao ljudi ja bih da se malo bezočno samoreklamiram.

Objavio sam svoju prvu aplikaciju na Android marketu pod nazivom SMS Obaveštenja.

Napravio sam aplikaciju jer me je nervirala situacija kad dobijem poruku od Vipa "propušten poziv sa tog i tog broja" a ja naravno ne znam napamet taj broj i sad nisam siguran da li je to neko kome hitno moram da se javim ili ne. Onda kliknem na broj ali telefon i dalje ne konta pa tek kad nazovem vidim ko je, a ako u stvari ne želim da pričam sa tom osobom onda moram da spustim s tim što ako nisam dovoljno brz na kraju ispadne da sam cimnuo nekog

Elem, ako imate instaliranu ovu aplikaciju nećete ni dobijati ove poruke već ćete biti obaveštavani preko notifikacija, uz ime i prezime pozivaoca i mogućnost da jednim klikom uzvratite pozivom, porukom ili emailom.

https://market.android.com/details?id=net.nemanjakovacevic.smsnotifications&feature=search_result

Ako imate android telefon instalirajte a ako nemate pod hitno nabavite a do tada kažite nekom ko ima

Ukoliko koristis Go Launcher on ima svoj fb widget kojim sam prezadovoljan. Takodje i launcher pro+ ima vrlo dobar svoj fb widget.

Koristim baš GO i njegov FB widget je baš nešto što bi mi odgovaralo, ali rekoh da prikazuje FB i Twitter u jednom, ovaj prikazuje samo FB. Dakle da je prikaz kao u TweetDeck-u, ali da je widget, ne postoji tako nešto? :)

Mozda colorize widgets, samo ti treba pro verzija.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@ngrizzly
Instalirao sam malopre. Čekam prvu poruku.
Samo, sredi ključne reči za pretragu, nikako nisam mogao da je nađem ručno. Sreća pa je kolega ostavio link na twitteru.

Ttalk

Objavio sam svoju prvu aplikaciju na Android marketu pod nazivom SMS Obaveštenja.

Napravio sam aplikaciju jer me je nervirala situacija kad dobijem poruku od Vipa "propušten poziv sa tog i tog broja" a ja naravno ne znam napamet taj broj i sad nisam siguran da li je to neko kome hitno moram da se javim ili ne. Onda kliknem na broj ali telefon i dalje ne konta pa tek kad nazovem vidim ko je, a ako u stvari ne želim da pričam sa tom osobom onda moram da spustim s tim što ako nisam dovoljno brz na kraju ispadne da sam cimnuo nekog

Elem, ako imate instaliranu ovu aplikaciju nećete ni dobijati ove poruke već ćete biti obaveštavani preko notifikacija, uz ime i prezime pozivaoca i mogućnost da jednim klikom uzvratite pozivom, porukom ili emailom.

https://market.android.com/details?id=net.nemanjakovacevic.smsnotifications&feature=search_result

Ako imate android telefon instalirajte a ako nemate pod hitno nabavite a do tada kažite nekom ko ima

Dobro dosao kolega :) . Ne znam jel si isprobao (ja nisam) ali jedan lokalni lik je takodje napravio nesto na taj fazon
http://www.android.co.rs/strana---a...-com.mnocompany.smsmissedcalls---No2Name.html
Mada po komentarima mi se cini da nekom radi, nekom ne, ne znam da li postoji tu neki razlog na koji bi trebao da obratis paznju na vreme. U svakom slucaju ovo tvoje izgleda bogatije opcijama i stavicu ga sad pa javljam utiske :)

Za sada lepo radi. :-D
Za sledeće verzije stavi da može da se bira melodija i da ne briše poruku od provajdera (ako uopšte može da je odmah ubaci kao pročitanu, bez mog znanja).

Ttalk

...

Probao sam da dodam tvoju aplikaciju u bazu android.co.rs za sajt i aplikacije ali ga market-api ne nalazi na marketu. Pretpostavljam da si stavio app da se vidi samo iz Srbije ili tako neki skup zemalja?

Sta je sa Marketom? Ima jedno 15-ak dana da mi ne prikazuje paid apps uopste....

Od kako su omogucili kupovinu apps odavde,prikazivao mi je aplikacije normalno svega par dana...

meni od kako mi je ovaj novi ni ne ulazim, ni ja ne vidim paid, lepo je radio onaj market sad su opet sj.ebali...

Meni radi bez problema. Vidim i paid i free.

@cubrovic

probao sam number2name i onako ponekad radi ponekad ne sto je i ocekivano s obzirom da je proteklih 20ak dana samo telenor dvaput menjao formate svojih poruka. Moja app je malo drugacija, moja ideja je da to uopste nisu sms poruke i da ne bi trebale biti uopste u inboxu, ali evo tetsuo bi hteo da budu... I da aplikacija jeste pustena samo za srbiju posto za sad prepoznaje samo srpske poruke.

@tetsuo

stavicu tvoje napomene na listu potencijalnih poboljsanja :) Kazi mi sta sikucao panisi mogao da nafjes posto se prilicno mucim sa tom tematikom trenutno?

Na web marketu sam kucam sms obaveštenja i našao je. Na telefonu sam kucao sve moguće kombinacije i nije mogao da nađe (sms obaveštenja, smsobavestenja sms obavestenja). Međutim, sada sam probao opet i nalazi je. :)
Ovo vezano za poruku, nije ni bitno, već se samo treba navići.
Pozdrav za kolegu. ;-) Samo nastavi.

Ttalk

Poslednja izmena:
Postoji li jos neko resenje za dload YT klipova sem ovog nesrecnog TubeMate-a?? Nesto sto se recimo integrise u stock app?

Vezano sa tim, koji program koristite za gledanje video klipova? Hocu nekako da sortitam nesto sto sam skinuo sa YT-a a malo mi je m00ka da svaki put, kad hocu da cujem nesto, idem preko file manager-a do lokacije pa play....

Kad bih mogao da sve to radim iz stock app bilo bi extra :)

Odlican program, hvala!

Da vas pitam ... u vezi iGO nesto.
U folderu Sdcard/iGo/Content/Maps/... sta tacno imate? tj sta sve trebam tu da imam? (basemap.flb i Serbia.flb?)

Meni je "map" ako ti to nesto znaci, i imam samo SerbiaXXX.flb

Na GoSMS 3.62 vise nemam mogucnosti/opcije postavljanja widgeta!? Jel to samo do mene ili je kod svih ista situacija?

Ttalk via HD2

Da nisi pomerio aplikaciju na karticu?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Jesam - mislis da je to u pitanju?

Naravno da je to u pitanju. To je poznata stvar http://developer.android.com/guide/appendix/install-location.html
Pogledaj deo pod App Widgets.

Ja sam to resio tako sto koristim app2sd+ pa su sve aplikacije na kartici bez da sistem i zna za to
ali sto meni nije jasno sto ima ljudi koji tvrde da instaliraju app na karticu (regularno na fabrickim romovima) i da im rade widgeti.

Elem ako premestis app na internu memoriju moraces da restartujes telefon da bi ti se pojavio widget.

Hvala na pomoci, to je bilo u pitanju jos za neke aplikacije.

Btw. kad vec pitam - imam problema sa instalacijom novog marketa i ES File Explorera (oba poslednje verzija) jer kad instaliram bilo koji od njih nece da mi butuje Android (radi se o SD verziji). Sve ostale aplikacije rade bez ikakvog problema.

Jel zna mozda neko razlog za ovako nesto?

Nazad
Vrh Dno