Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kako mrzim kad procenti ovako nestaju u idle-u, battery usage prikazuje da Motion Fart najvise trosi a nije koriscen 2 dana. Ima li neki bolji program za pronalazenje potrosaca baterije?

Resetuj telefon kada ga skineš sa punjača i onda proveravaj.

Resetuj telefon kada ga skineš sa punjača i onda proveravaj.

Ok.. moguce da je bilo do Gesture Search-a, kad sam izbrisao kao da se smirila potrosnja, steta ako je do toga, mnogo je dobra fora..

Imam ja jedno pitanje. Da li su stvarno potrebni antivirus programi u android telefonu npr. Lookout-a i nekog Advanced Task killera...? :)

Advanced Task killer nije antivirus, on gasi programe kad telefonu ponestane slobodne RAM memorije. Ne treba ti antivirus,ali pazi sta skidas sa marketa (naravno i van marketa), pojavile su se neke sumnjive aplikacije.

Nisam ni mislio da je antivirus. Nego, dal je task killer kao app potreban. Koristim onaj ReChild ili kako vec. Postoji li bolji? :)

Ako imaš froyo ili noviji sistem, apsolutno ti ne treba task killer.
Što se tiče lookouta, ja ga imam instalirabog za ne daj Bože (ono praćenje preko gpsa).

---
Ttalk

Ovako, za 2.2 (pretpostavljam da je 2.3 jos bolji) nije potreban nikakav task killer :) jer je Google dosta poradio na tome, ja licno nisam primetio neke razlike kada koristim task killer na 2.2 rom-u, sistem super funkcionise i bez njega (mada eto nije lose da se ima, kada zelis da ubijes neku aplikaciju koja radi u pozadini, na primer skype :) ili za takve stvari napravis shortcut na Running services i odatle stopiras servise koji ti ne trebaju).

edit: preduhitri me tetsuo :)

Ubedili ste me. Lookout sam za sada ostavio. Mada i ne skidam nesto puno aplikacija. A posto sam dobio 2.2.1 na telefonu obrisao sam task killer. Samo me sada interesuje kako da ukinem aplikacije kao sto su stocks i footprints i slicne stock applikacije...

uhh za to bi trebalo (nisam siguran) da imas root-ovan fon, pa skines na primer Titanium backup i pomocu njega odstranis sve sta ti ne treba :)

Kolko ja znam ne mogu da root-ujem 2.2.1. a hteo sam chim sam uzeo telefon iz telenora. :D

Za Titanium ne znam, ali Root Explorer sirovim brisanjem uklanja sve sto pozelis. Uradi se mount R/W na app folder, obrise se nepotrebno i ponovo vrati R/O permision.

_______
Tapatalk

Ubedili ste me. Lookout sam za sada ostavio. Mada i ne skidam nesto puno aplikacija. A posto sam dobio 2.2.1 na telefonu obrisao sam task killer. Samo me sada interesuje kako da ukinem aplikacije kao sto su stocks i footprints i slicne stock applikacije...

Ako ne koristiš te aplikacije, ne moraš da brineš. Sistem će voditi računa o raspodeli rama.

---
Ttalk

Dajte ljudi swype sa srpskim za hvga, ubih se trazeci i ne nadjoh. Toliko se tesko kucaju poruke na lg gt540 da cu ga razbiti na kraju i resen problem sa tastaturom

Poslednja izmena od urednika:
Dajte ljudi swype sa srpskim za hvga, ubih se trazeci i ne nadjoh. Toliko se tesko kucaju poruke na lg gt540 da cu ga razbiti na kraju i resen problem sa tastaturom

Imaš SlideIt, verzija 3.2 ima srpski, latinicu i ćirilicu.

Zanima me da li je neko instalirao Firefox na desire?Kod mene ga i nema na marketu,a kada pokušam preko računara kaže da ne može da se instalira na moj telefon.Mada vidim da ima dosta prijavljenih žalbi baš vezano za desire.I da li na njemu rade xmarks i last pass ?

Skini apk i inslitraj ...
Kakav crni market.

Odakle?
Kada idem na firefox.com/m opet me prebaci na market na kojem ne može da ga nađe, a ne mogu da nađem odakle da ga skinem na računar...

ne vredi, i posle zadnjefpg apdejta opera je uzas zivi. pola sajtova je nepregledno, text wrap vise nije to. b92 ne ume da sabije, nego ga zumira, halo oglasi ne radi pretraga.....a evo malo pre me neko nazvao a ona opet ucitava stranicu. program je sporiji stalno nesto zoom in, zoom out, katastrofa. do sada je surf na androidu bio uzivanje sa operom a sada je mucenje. na neku korisnu alternativu nisam naisao

Odakle?
Kada idem na firefox.com/m opet me prebaci na market na kojem ne može da ga nađe, a ne mogu da nađem odakle da ga skinem na računar...
Kucaj firefox + apk u googlu i razi po share serverima ;)
ili tacnije firefox+apk+tube i nacice na filetubu
svaki apk moze da se nadje

Nema veze,probao sam i lastpass i xmarks su samo za one koji imaju prekijum naloge tamo,tako da bar za sada odustajem.
@Majstor:b92 ima svoju aplikaciju

Posto posedujem Samsung Galaxy Ace koji ne komunicira sa Android marketom skidam samo apk fajlove. Do sada sam uspela da nadjem skoro sve sto mi treba. Treba samo kucati u searchu aplikacija+apk file.

Posto posedujem Samsung Galaxy Ace koji ne komunicira sa Android marketom skidam samo apk fajlove. Do sada sam uspela da nadjem skoro sve sto mi treba. Treba samo kucati u searchu aplikacija+apk file.

Probaj ovo resenje mozda..

215331.jpg

Btw, ipak nije Gesture Search jeo bateriju, ponovo sam ga vratio. Sjajna fora, pitanje je vremena kad ce ovako moci da se kucaju poruke..

Za šta sve koristiš gesture search? Ja sam koristio malo, ali nisam imao neke preterane svrhe.

---
Ttalk

Nazad
Vrh Dno