Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kad smo vec kod sports trackera jel postoji mogucnost da aplikacija radi ono sto treba kad je telefon zakljucan tj. kad je ekran ugasen. Cim se ekran ugasi tel ode u deep sleep i gasi se GPS, meni nesto nema poente da trcim ili vozim bajs sa upaljenim ekranom dok belezi putanju i meri ostale podatke (mozda ja nisam nesto lepo podesio u opcijama). Ako sports tracker to ne moze jel zna neko neku drugu aplikaciju koja drzi telefon budnim dok je ekran ugasen?

Čudno, meni on radi kad ugasim ekran na s2. Nisam ništa podešavao, samo sam instalirao i trčao :D Da nisi nešto u telefonu podesio da gasi gps kad ugasim ekran ili možda task killer....

Jel postoji neki dobar power control widget sa kojim mogu da isforsiram 3g? Na poslu mi je slab 3g signal pa mi se telefon gubi sa prebacivanjem.

Kad smo vec kod sports trackera jel postoji mogucnost da aplikacija radi ono sto treba kad je telefon zakljucan tj. kad je ekran ugasen. Cim se ekran ugasi tel ode u deep sleep i gasi se GPS, meni nesto nema poente da trcim ili vozim bajs sa upaljenim ekranom dok belezi putanju i meri ostale podatke (mozda ja nisam nesto lepo podesio u opcijama). Ako sports tracker to ne moze jel zna neko neku drugu aplikaciju koja drzi telefon budnim dok je ekran ugasen?

Ja trčim sa isključenim ekranom uvek, samo upališ aplikaciju, sačekaš da ti nađe satelite, kada ih nađe klikneš START, i kada kreneš imaš i ikonicu za zaključavanje u programu, ali ja je ne koristim nego samo stistem power dugme gore na vrhu telefona za zaključavanje, i on beleži sve, ne ide u sleep mode.

To je to, hvala, nece da radi lock preko power dugmeta nego mora prvo lock iz programa pa tek onda power dugme za gasenje ekrana.

Kome god "treperi" Flipboard prilikom citanja ili listanja naslovnica, nek iskljuci "Force GPU rendering" u Developers Options (makar dok se to ne sredi update-om aplikacije...)

Meni nikad nije ni treperio :) a to force gpu rendering su rekli da će srediti developeri u aplikacijama, ali još uvek ništa od toga, zato ja to nikad ne uključujem...

Taj force gpu i ne treba da bude uključen...zato i stoji u developer opcijama :rolleyes:

Da li je moguće preko mobilnog neta pricati na skype-u? Ja sam sad živce pokidao hebem mu seme! Mislim na video call...

Naravno da je moguće, ali zavisi od performansi telefona i brzine interneta.

Galaxy s2 vip net oko 5mbit down i oko 2 up..

Vecinom sam koristio preko wifi-a ali u gradu sam i hteo da pokazem devojci neke haljine što je htela da vidi i kao da uključim ono cvrc, loša slika i puca stalno veza...

Poslednja izmena:
Zato sto nam je 3g raspad. Ja sam sa jednom devojkom iz USA komunicirao najnormalnije a ona je bila u automobilu u pokretu jos. Da napomenem, ne zivi u urbanoj zoni.

Za skype nije toliko bitna brzina koju dobijes speedtest-om vec kvalitet konekcije... Ako ti je ping previsok to nece da moze. Takodje, ne vjerujem da VIP-ova mreza (niti bilo cija) veci prioritet daje video paketima u prenosu...

Sto se tice gpu renderinga, meni je ukljucen jer ttalk i browser (sa bogatom web stranicom) bolje skroluju.

Da li je moguće preko mobilnog neta pricati na skype-u? Ja sam sad živce pokidao hebem mu seme! Mislim na video call...
Na moje veliko iznenadjenje, ja sam uspeo, i to bez ikakvih problema da obavim video call sa devojkom. Pokazivao sam joj bicikl koji je planirala da kupi. Ako je nekom bitno, razgovor sam obavljao iz naselja iznad DIF-a, sto uopste nije blizu centra.

soundhound nikako nece da mi se veze na server kad sam preko 3g sta to moze biti?
probao sam clear svega i opet

Moras u podesavanjima da prepravis APN iz gprswap u gprsinternet.

Za skype nije toliko bitna brzina koju dobijes speedtest-om vec kvalitet konekcije... Ako ti je ping previsok to nece da moze. Takodje, ne vjerujem da VIP-ova mreza (niti bilo cija) veci prioritet daje video paketima u prenosu...
.

Merio sam sad par puta i doduse ne u centru gde sam bio nego kod kuće i ono ping bude oko 100 i bio je 170... Znaci očaj...

Pa da, preveliko kasnjenje na mrezi izaziva to da video poziv ne funkcionise. Jednostavno paketi ne stizu na odrediste kako treba i tebi se ne formira pravilna slika vec stizu "nasumicno" ili uopste ne stignu i kao rezultat dobijas kockastu sliku, blokiranu sliku pa i prekid veze.

tako i stoji, bez proxy-a, bez porta

Onda obrnuto, prepravi gprsinternet u gprswap. Kod njih su neki portovi na jednom zatvoreni, a na drugom otvoreni. Zato se javlja taj problem.

Sad se setih, u SoundHound podesavanjima mozes da biras port. 80 i 443. Promeni ga i probaj. Trebalo bi da je problem resen.

Poslednja izmena:

Više puta sam koristio u bg. Sad gde... sećam se da sam pričao u kolima od pumpe u čaplinovoj, Takovska, K.Miloša do Gazele. Sasvim upotrebljivo. Da, bio sam na Telenoru, moram sad i Vip da probam.

Kako ovo da isključim u GoSms-u? Napišem npr "nemam" i kliknem na tu reč i automatski se obeleži i pojavi ovaj menu...
5fa8787c-8276-3763.jpg

Settings/ language and input/ language prediction (одштиклирај то)

Da li je moguce pomocu SGS II i internog browsera da se kupuje na intenetu (strani sajtovi)? Da li prolazi kompletnu proceduru kupovine?

Kome treba pristup android telefonu sa mac-a <<link>>. Ima i foldersync opciju za smb ali eto, alternativa :)

Edit:
Da dodam jos Google Analytics kome takodje treba.

Poslednja izmena:
MX Player
Da li ostaviti hardverski decoding, po def, ili je bolje softverski, i da li ima veze koji je telefon u pitanju?

Vrh Dno