Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

SwiftKey izašao iz bete! Može da se nastavi sa korišćenjem, ali nema update-ova dok se ne kupi.

Ali nema jos uvek na marketu nove verzije. Poslednja verzija je 2.2.

Ako ima ljubaznih, sa slabijim telefonima (tesko :) ), da mi kaze ima li svrhe prelaziti sa Swiftkey X, odnosno da li je ista brzina, performanse..

Dobio obaveštenje malo pre i link ka marketu da kupim. Nisam zagledao koja je verzija, ali moguće da je još 2.2.
U about SwiftKey mi piše da mi ova verzija ističe 13. juna, šta god to značilo. Možda će se tada pojaviti na marketu verzija 3.

Ko koristi uSound? Imam problem da posle jedne preslusane pesme ne mogu da preslusam nijednu drugu. Download radi ok.

Ne moraš da gledaš na ekranu, možeš da povežeš fon sa hdmi kablom ili preko dlna sa tv-om, pa je zato nekima bitno da fon može bez problema da snima i pušta full HD bez problema

Ali na HDMI izlaz telefon ne moze da baci full hd to jest hd rezoluciju vec masa njih baca manju res...

Ne moraš da gledaš na ekranu, možeš da povežeš fon sa hdmi kablom ili preko dlna sa tv-om, pa je zato nekima bitno da fon može bez problema da snima i pušta full HD bez problema

Neces moci snimiti vise od jednog filma ako racunamo da ima 16GB u prosjeku! A i kakva ti je draz gledati kuci film sa telefona prikljucen na TV i na punjac, iako vecina tih TV-ova ima ulaz za USB memorije i HDMI za prenosne diskove koji su znatno veceg kapaciteta i jos mnogo toga! :D Nidje veze logika!:) Tu racunar nista ne moze zamjeniti!

ALi to kaze covjek iznad, bitno da je smartfon maximalno iskoriscen tj. memorija mu maximalno iskoriscena :D Isto kao sto neki (90%) chataju preko skype ili slusaju muziku i slicno na telefonu 2 metra od kompa sa telefonom od 400-500€! :d Hajde da je negdje vani ili na strani pa nema nista dostupno i da razumije covjek :D

Poslednja izmena:
Znaci tebi je lakse da uzmes i prebacis na komp (cekas jedno 5-10 minuta) sa telefona video sadrzaj, posle utaknes USB u komp i prebacis na usb (opet nekoliko minuta) izvadis usb, ubacis u TV i pustis?

Ja sam mislio da su napravili HDMI za telefon, bas zbog toga da bi ti olaksali posao...

Znaci tebi je lakse da uzmes i prebacis na komp (cekas jedno 5-10 minuta) sa telefona video sadrzaj, posle utaknes USB u komp i prebacis na usb (opet nekoliko minuta) izvadis usb, ubacis u TV i pustis?

Ja sam mislio da su napravili HDMI za telefon, bas zbog toga da bi ti olaksali posao...

Ako cemo tako, znaci tebi nije lakse pogledati direktno sa kompa, nisi ga sa tela download-ovao, nego prebacivati na tel i povezivati sa TV-om! Nista nisi dobio sem potrosnje baterije za veoma kratko vrijeme :D Znaci u ovom slucaju telefon zamjenjuje prenosnu memoriju, a pored externih diskova velikih kapaciteta i ovih USB prenosnih uredjaja ne vidim nikakvu prednost naspram sporih microSD kartica! Sve ima svoju svrhu, ti HDMI kod telefona su prva pomoc, bas kad nista drugo nemas, a zatreba ti, a u takvim situacijama se nikad ne nadjes! Hajd' ako nemas laptop ili ti je TV daleko od PC-a, pa i da razumijem nekako! :D

Ali na HDMI izlaz telefon ne moze da baci full hd to jest hd rezoluciju vec masa njih baca manju res...

Znam da ne može na GB, ne znam kakva je situacija na ICS, ali telefoni koji podržavaju DLNA trebalo bi da mogu da bacaju Full HD preko WiFi konekcije.

Neces moci snimiti vise od jednog filma ako racunamo da ima 16GB u prosjeku! A i kakva ti je draz gledati kuci film sa telefona prikljucen na TV i na punjac, iako vecina tih TV-ova ima ulaz za USB memorije i HDMI za prenosne diskove koji su znatno veceg kapaciteta i jos mnogo toga! :D Nidje veze logika!:) Tu racunar nista ne moze zamjeniti!
Zašto misliš da neću moći? Pa SD kartice od 64GB su oko 50e, a cena će nastaviti da pada. Opšte je poznato da preko USB-a ne mozeš da gledaš FullHD, zato što USB 2.0 nema dovoljno veliku brzinu transfera, a malo je TV-a koji podržavaju USB 3.0 standard. I zašto bih kupio HDMI prenosne diskove kada mi telefon završava posao? Savremeni telefoni mogu zameniti računar sasvim lepo za ovakve stvari, i uz to ne moraju da budi preskupi, Xperia Neo koju ja imam sad košta 200-220e, a ima i HDMI izlaz, podržava DLNA, snima HD ready klipove sa stereo zvukom i pušta FullHD bez problema. Uz to ima dovoljno jaku bateriju da možeš da pogledaš dva filma na njemu uzastopno, a kad je povezan preko HDMI-ja na tv ekran se gasi pa je autonomija još veća-nema potrebe za punjačem.

Zašto misliš da neću moći? Pa SD kartice od 64GB su oko 50e, a cena će nastaviti da pada. Opšte je poznato da preko USB-a ne mozeš da gledaš FullHD, zato što USB 2.0 nema dovoljno veliku brzinu transfera, a malo je TV-a koji podržavaju USB 3.0 standard. I zašto bih kupio HDMI prenosne diskove kada mi telefon završava posao? Savremeni telefoni mogu zameniti računar sasvim lepo za ovakve stvari, i uz to ne moraju da budi preskupi, Xperia Neo koju ja imam sad košta 200-220e, a ima i HDMI izlaz, podržava DLNA, snima HD ready klipove sa stereo zvukom i pušta FullHD bez problema. Uz to ima dovoljno jaku bateriju da možeš da pogledaš dva filma na njemu uzastopno, a kad je povezan preko HDMI-ja na tv ekran se gasi pa je autonomija još veća-nema potrebe za punjačem.

Pa za tih 50€ uzmes externi disk od 500GB dosta bolji od raspale microSD! Koliko znam brzina microSD-a je oko 10 MB/s (i to najvece klase) za citanje/pisanje! Pa kako mozes gledati FullHD, a da nema laga, a USB 2.0 oko 60 MB/s :D

Telefon ne moze zamjeniti ni racunar a ni ostle aparate koji su namjenjeni za to sto su pravljeni! Jeste da je autonomija povecana, ali HDMI crpi bateriju, isto kao ikad zvucnike prikljucis na telefon! :)

ajde posto ste poceli da se pravite pametni... necete verovati postoje i veci ekrani od 4". evo ja na sedmici (cuo sam negde da postoje i od 10") gledam 720p ripove naveliko (npr sam taksista i cekicam po kolima ceo dan) i necete verovati razlika je drasticna. filmove skidam strogo u 720p jer ih dajem i caletu koji ih gleda na 40" tv (i ja kad stignem). sto se tice memorije, tablet mi je od 16gb, tu je i kartica od 32gb (4. klasa 2500din, nema laga) a filmovi su oko 2.2gb (15-20 bez problema stane).
na kraju, iskreno se izvinjavam sto sam napisao ono za mx player (pogotovo onom crnpurastom sa wildfireom), sram me bilo sta mi je palo na pamet.

sto se tice tv outa, ja ga ne koristim. samsung za razliku od npr lg ili nokie koristi mhl kabl koji ne radi bez punjaca

Poslednja izmena:
Neces moci snimiti vise od jednog filma ako racunamo da ima 16GB u prosjeku!

A kako si ti uopste mislio da prebacis ceo FullHD film na SD karticu kad fat32 maximalno podrzava 4GB po jednom file-u ? Jedino na internu memoriju telefona mozes da prebacis file bez ogranicenja u velicini.
A ovo za USB 2.0 i gledanje FullHD si lupio da nisi ni svestan... najpre proveri cinjenice a onda pisi nesto... USB2.0 standard ima definisanu brzinu od 480mbps odnosno 60MB/s ( u teoriji ) i ako uzmes da high profile HD filmovi imaju u proseku oko 25mbps iliti ~3.1MB/s kako ih onda nemozesh gledati preko USB2.0 konekcije ?

Lupas gluposti...

Poslednja izmena:
Opšte je poznato da preko USB-a ne mozeš da gledaš FullHD, zato što USB 2.0 nema dovoljno veliku brzinu transfera, a malo je TV-a koji podržavaju USB 3.0 standard.
Nije opste poznato nego je netacno,naravno da se FullHD filmovi mogu gledati preko 2.0 standarda. 5-6 Mbyte/sec naspram 20 - 25 Mbyte/sec,vise nego dovoljno.

A kako si ti uopste mislio da prebacis ceo FullHD film na SD karticu kad fat32 maximalno podrzava 4GB po jednom file-u ? Jedino na internu memoriju telefona mozes da prebacis file bez ogranicenja u velicini.
A ovo za USB 2.0 i gledanje FullHD si lupio da nisi ni svestan... najpre proveri cinjenice a onda pisi nesto... USB2.0 standard ima definisanu brzinu od 480mbps odnosno 60MB/s ( u teoriji ) i ako uzmes da high profile HD filmovi imaju u proseku oko 25mbps iliti ~3.1MB/s kako ih onda nemozesh gledati preko USB2.0 konekcije ?

Lupas gluposti...
Što bi karticu formatirao u fat32? Nije to jedini format.

Što bi karticu formatirao u fat32? Nije to jedini format.

Hvala ti, prosvetlio si me...

Covek prica o telefonu a koliko znam telefoni podrzavaju sd kartice formatirane samo u fat32 formatu.

Mislio sam na microSD kapaciteta 16GB, jer racunam da u prosjeku korisnici imaju tu memorijsku karticu (vjerovatno klasa 2 kao i kod mene,ona najjeftinija), a ne velicinu filma! :D

Ima li nacina da sredim problem. Ne pusta mi svaki format preko H/W dekodera! Sad sam prebacio neki isjecak FullHD (1080p) medjutim nema ni zvuka i sve je sporo (laguje)! Format je .mkv . DOk za neke druge filmove takodje .mkv imam H/W decoder! Jeste da necu nikad gledati FullHD na telu ali eto, volio bi rijestiti problem, ali nisam optimista da je moguce! :D

i ako uzmes da high profile HD filmovi imaju u proseku oko 25mbps iliti ~3.1MB/s

Sta ti ovo znaci...sta imaju u prosjeku nisi se izrazio do kraja :d

Poslednja izmena:
postoje nacini da android cita ntfs i ext. mogu da se citaju usb flesevi i ekst hardovi a za micro sd (koje se stavljaju u uredjaj a ne u usb reader) nisam siguran. nisam rutovao tablet pa ne mogu da probam.

probaj cika googla: android ntfs a i koju stranu ranije sam se raspitivao za jedan takav program

Treba mi app koji mountuje ntfs fleš na android. Vidim da ih ima više ali bi radije neki proveren (uslov je da ne treba root). Kakav je ezymount, cena mi odgovara nego jel treba root ili ne?
Alo neko ima savet, hvala.

i jeste. fat32 podrzava fajlove do 4gb ali brripovi u hd formatu (720p high profile) nekada su bili min 4,5gb a zadnjih par god (x264) su od 1 i nesto do 3 i nesto, u proseku 2.2-2.4gb. ja ih gledam na 32gb 4. klasa bez ikakvog laga a probao sam i par 1080p (doduse od 3gb) rade bez problema. eto kako.

a mislio sam da sam ja noob. nije sramota ne znati. proverite ili pitajte ali ovako posprdno (jos i netacno )postovanje na ovom forumu nisam ocekivao.

Poslednja izmena:
postoje nacini da android cita ntfs i ext. mogu da se citaju usb flesevi i ekst hardovi a za micro sd (koje se stavljaju u uredjaj a ne u usb reader nisam siguran). nisam rutovao tablet pa ne mogu da probam.

probaj cika googla: android ntfs a i koju stranu ranije sam se raspitivao za jedan takav program

Znam da android moze da cita ntfs i ext2 / 3 / 4 file sisteme ali nisam siguran da li kartica u telefonu moze biti formatirana u ntfs a da telefon normalno radi...

Mislio sam na microSD kapaciteta 16GB, jer racunam da u prosjeku korisnici imaju tu memorijsku karticu (vjerovatno klasa 2 kao i kod mene,ona najjeftinija), a ne velicinu filma! :D

Ima li nacina da sredim problem. Ne pusta mi svaki format preko H/W dekodera! Sad sam prebacio neki isjecak FullHD (1080p) medjutim nema ni zvuka i sve je sporo (laguje)! Format je .mkv . DOk za neke druge filmove takodje .mkv imam H/W decoder! Jeste da necu nikad gledati FullHD na telu ali eto, volio bi rijestiti problem, ali nisam optimista da je moguce! :D

Znam ja na sta si ti mislio, izgleda da ti nisi razumeo na sta sam ja mislio. FullHD film ima mnogo vise od 4GB koliko u moze da stane u jednom file-u na SD karticu formatiranu u fat32 formatu. Jedino da seckas film na vise delova manjih od 4 GB

Sta ti ovo znaci...sta imaju u prosjeku nisi se izrazio do kraja :d

Izrazio sam se je dobro, razmisli malo. Mislio sam na bitrate.

Pablo, brate mili. Jesi skidao skoro neki hd rip. Otiđi na bilo koji torrent sajt i vidi koliki su hd ripovi.
Što se tiče kartice moj tablet kada spojim fleš preko otg kabla ovako vidi fleš i karticu.
5d56c6cd-3a86-2f77.jpg

Da li će sutra da pravi razliku kad ga rutujem i probam sa ntfs i karticom i flesom ne znam.

a evo ti i primer od 2.1gb
http://kat.ph/terminator-salvation-...th-kingdom-release-t3161757.html#comments_tab

ili 1080p
http://kat.ph/terminator-quadrilogy-brrip-1080p-x264-aac-honchorella-kingdom-release-t5143601.html
svi ispod 3.6gb

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno