Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja sam sa mog SE P1i kontakte na Tattoo prebacio preko Outlook-a. Prvo sam SE sinhronizovao sa Outlook-om i posle toga sinhronizacija Tattoo-Outlook

Gde se do djavola smesta data.gro fajl kod iGo? Zeza me rezolucija a imam neki skin koji to sredjuje.

push data.gro to /data/data/com.navngo.igo.javaclient
Here is how:
adb push data.gro /data/local/bin/
adb shell
get root (#) and then type
# mv /data/local/bin/data.gro /data/data/com.navngo.igo.javaclient

Ne znam iz kog razloga mi ne stižu izveštaji o tome kada poslata poruka stigne nekome. Štiklirana je opcija "Delivery reports" u Settings meniju za poruke, ali ništa. Ne znam koju verziju Androida imam, ali u Settings -> About phone piše sledeće:

Model number: HTC Magic
Firmware version: 1.5
Kernel version: 2.6.27-5b476e83

Firmware je verzija Androida?

Poslednja izmena:
2 pitanja:

remote desktop app ?
mikrotik neshto kao winbox ??

Da li ste nahvatali neshto...HVALA.

Google + malo vremena i snašao sam se, hvala svima :wave:

Ja sam se prijavio, mada nigde ne pise kada bi trebalo da krene ta beta......
Mada nisam ni siguran za koji je Android (1.5/6 ili 2.0)
Koliko sam procitao na netu (pre mesec dana) bilo je reci da ce flash raditi samo na 2.0 :smash:

Ne znam iz kog razloga mi ne stižu izveštaji o tome kada poslata poruka stigne nekome. Štiklirana je opcija "Delivery reports" u Settings meniju za poruke, ali ništa. Ne znam koju verziju Androida imam, ali u Settings -> About phone piše sledeće:

Model number: HTC Magic
Firmware version: 1.5
Kernel version: 2.6.27-5b476e83

Firmware je verzija Androida?

Meni delivery reports funkcionise tako sto duze drzim na poruku koju sam poslao i onda na opciji view report vidim da li je isporucena ili ne. Kod tebe je drugacije? U pitanju je Android 2.1 na Legendu

Meni delivery reports funkcionise tako sto duze drzim na poruku koju sam poslao i onda na opciji view report vidim da li je isporucena ili ne. Kod tebe je drugacije? U pitanju je Android 2.1 na Legendu
Kod mene isto tako funkcionise,Tattoo, 1.6.

handcent ima opciju view delivery report ako se dobro secam?

uhmm btw moze mala pomoc oko dodavanja mapa u igo? :)

Ja bi bash rdesktop aplikaciju. Da ne mora na PC nishta dodatno da se instalira. Neka prepoduka za to?

izvinite za offtopic,ali da ne otvaram novu temu, a kad ste vec kod delivery reporta....jel se naplacuje delivery report u vip(postpaid) ili je besplatan?

^^ Za tu verziju ne znam, ali u prodavnicama koje rade i na našem tržištu ima verzija "Remote Desktop Client (1.0.1).apk" koja meni radi OK. Probaj da pretražiš sa promenom broja verzije, možda neko prodaje i noviju.

Za Remote Desktop preporučujem VNC. Ima i za Android klijent, a servera besplatnih za PC ima koliko vam duša želi.

Zgodna stvar kod VNC je što postoji za sve operativne sisteme. :)

...npr guglaj 'ppc Remote Desktop Client v1.9.0'

Nabavio sam ovaj programcic. Zanima me kako da stupim u kontakt sa mojim PC-em :)
Nudi mi da ubacim adresu (IP ???) password ? Ne kapiram bas, posto na PC-u nisam nista instalirao.

PJ, veliki problem je pokrenuti neki od beskonačnog broja raspoloživih VNC servera na PC računaru. ;)

...pri čemu ne izloguješ trenutnog korisnika kao Remote Desktop.

Jeste. JAKO. Kada je neophodno instalirati neshto (server) na 30-tak mashina shto koristi vishe ljudi (5) i sada svi oni moraju da imaju instaliran npr vnc na svim svoji laptopovima, desktopovima, mobilnim......A remote desktop nam radi posao...HM.....zashto bi to radili onda?

I to što kažeš. Doduše, moje neko iskustvo je da u većim sistemima ljudi radije zaobiđu RD, a logičan izbor za mešovite sisteme Linux i Win je najčešće VNC. Predlažem da ne idemo dalje u off... Što se mene tiče, prvi put kad sam došao u kontakt sa VNC, prestao sam da koristim RD.

Vrh Dno