Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja koristim Google Photos jer mi nekako najvise odgovara. Dugo sam koristio i Quickpic ali cim je izasao GP presao sam tamo i svidja mi se mnogo vise. Uostalom, zavisi sta ti treba, preglednost, jednostavnost, funkcije, itd.

@telep
Znam, odlicna je. Nego reko da vidim da li neko ima iskustva sa nekom drugom pa da probam nju.

Nikakva zloba. Zena nasla blok aplikaciju za pozive i instalirala je. Ko da zensko zanima kako se blokiranje tacno vrsi.

Malo šovinistički post.
Jer nije to nuklearna fizika pa da se ne znam šta razume, nego tri opcije.
Nije problem što ga je blokirala, već što mu je punila račun, očigledno namerno, ceo dan dok on nije primetio.
A ni ta kinta mu nije problem, nego odnos, na takav način, prema njemu.

Niti znamo prirodu njihovih odnosa, niti nas interesuje, tako da je rasprava o tom odnosu potpuno bespredmetna.

Dajte predlog za neku jednostavnu i free aplikaciju-podsetnik, po uzoru na one na Nokijama serije 40?

Znači, da izaberem datum, vreme i šta da piše, a da tog datuma i u toliko sati telefon zazvoni i da mi na ekranu prikaže kratku poruku.

Ništa osim toga nije potrebno, naročito ne veza sa Google nalogom, cloud i slične novotarije :D
Kao što ti je neko rekao, default kalendar pruža sve to.
Backup preko google naloga ti je preko poželjan, zbog sinhronizacije kontakata a i sinhronizacije tih podsetnika. Npr, poželećeš da resetuješ ili promeniš telefon. Puno znači da sačuvaš sve kontakte ili rodjendane na google serverima.
Napravi nalog na neki nick ako ti je problem zbog privatnosti ili već koju prepreku imaš da koristiš google sinhronizaciju i backup?

Poslednja izmena:
A preko cega da podesim kvalitet bekapa? Jestw da moze preko drivea da se vide i slike ali je to jos losije od photos aplikacije

Pa ne podesava se to u photos aplikaciji?
To imas u google settings, pa google photos backup.

Hm, tek sada sam pogledao, meni je ta ikonica inace sakrivena u app draweru pa zato nisam ni gledao.

Ogromne preporuke za Netease Cloud Music! Ne skidam se sa nje! hehehe Odlicna app, kakav bre Sporify, Deezer, ova free alternativa je super, ima ogromnu bazu pesama, mozes da nadjes sve sto hoces, jedina mana je sto je na kineskom, ali se moze naci i na engleskom na xda.

Znaš li možda (ili neko od članova) da li postoji neki Cloud servis gde bih lagerovao svoju muziku i odatle nekom apk, ili kako god, slušao na telefonu bez skidanja albuma?

Poslednja izmena:
a. Kao što ti je neko rekao, default kalendar pruža sve to.
b. Puno znači da sačuvaš sve kontakte ili rodjendane na google serverima.
a. Hm, probao sam par puta (na 2 telefona i na tabletu), ali to nije išlo baš kako sam zamislio :) Ajde, malo ću se više pozabaviti time ovih dana, pa da vidim gde grešim.

b. Da, ali ja jednostavno nemam potrebu za tako nečim - kontakte više volim da bekapujem ručno na SD karticu na svakih par meseci, pa odatle na ext. HDD. A rođendani? Onih par, koji su mi bitni, znam napamet, a ostali mi nisu važni :D U svakom slučaju, ne volim ta cloud rešenja, mož' biti da sam malo staromodan ;)

Nego, zna li neko neki lep FREE icon-pack u kome ikonice nisu okrugle ili četvrtaste (i slično), već je svaka ikonica oblika onoga što predstavlja? Takođe, te ikonice ne bi trebalo da budu flat/material/whatever, nego 3D (ili lepe 2D) Znači, ovako nešto:
1STYakj.png

A ne ovako:
pj7kRBP.png

Poslednja izmena:
Znaš li možda (ili neko od članova) da li postoji neki Cloud servis gde bih lagerovao svoju muziku i odatle nekom apk, ili kako god, slušao na telefonu bez skidanja albuma?
Kao što rekoše Google Play Music. Samo, sve to se uvek kešira na telefonu, posle prvog streama. Ako nemaš dovoljno memorije, neće ti ovo značiti mnogo.

Ovo ne ispunjava nijedan od dva kriterijuma
Nego, zna li neko neki lep FREE icon-pack u kome ikonice nisu okrugle ili četvrtaste (i slično), već je svaka ikonica oblika onoga što predstavlja? Takođe, te ikonice ne bi trebalo da budu flat/material/whatever, nego 3D (ili lepe 2D) Znači, ovako nešto:

Ovo nije klasican 3D, ali meni je dopadljivo - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xonyxltd.icon.silhouettedonate

Ima li neka app za gledanje filmova sa prevodom? Neko mi rece popcorn ili tako nesto.

Za sada nisam našao neke fine 3D ikonice, pa će ove (zovu se Glif, čini mi se) da posluže u međuvremenu:

Samo nemoj da merimo čiji je veći :) može u nedogled.
Jeste,nisam zapazio da je tražio i besplatne, više sam razumeo da hoće da svaka ikonica ima svoj oblik,pa sam zato ove dve preporučio. My mistake

Kod mene je sve isto. Ili mislis na onu verziju sa tabovima sto testiraju već duze vreme.

Vrh Dno