Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

OK, prvo sam probao sa v4 verzijom, ali sam na netu nasao par tutorijala za v2 tako da cu isprobati to danas.

Fala.

Definitivno imam problem, nikako nemogu da vidim mob u mom networku [konekcija se uspostavi preko symsmb-a, dobijem IP mobilnog]
vjl6t.jpg

dpbmtg.jpg

jtrm7t.jpg

2gy8y1d.jpg

Ali uspeo sam da konektujem mob sa pc-jem bez problema preko Media Sharinga. Mogu da streamujem i kopiram muziku bez problema. Ostaje jedino problem brzine transfera. Sa usb kablom mi sve ide kao na 1.1 standardu [500-700 kb/s], a evo slike wireless prenosa:
2j3qsex.jpg

10% of 54mbit wlan-a :( Noes.
Jel moze ovo nekako da se ubrza [Nokia N81 8GB]???

Pa ovako treba da se vidi:

attachment.php

Bitne su ti samo dve stavke za pocetak: a to je da dobro podesis konekciju u Control Panel\Connections i posle da odes u Network Neighbourhood (na tel. u programu) i kliknes na svoju mrezu i tu treba da vidis sve umrezene racunare...mozda si upisao pogresno workgroupu :p

A sto se tice brzine prenosa, i ja imam taj problem, samo sto se meni na tel. kopira brzinom od oko 100 KB/s, a sa tel. na racunar oko 1200 KB/s (ovo me buni jer nije ista brzina kopiranja, a nista nigde nije ogranicavano)

Prilozi

• n5800-001.jpg
    n5800-001.jpg
    92.2 KB · Pregleda: 624
Ja se već dve nedelje mučim da dobijem sign sertifikat za glupu Nokiju i ne mogu i nemogu. Na s60certkey.com je status pending već 2 nedelje, a na onom nekom kineskom sajtu me je isto 17 dana vraćao da proveravam ponovo itd. i danas kao proverim i on mi nakon upisanog IMEI ponudi da skinem neke signtools2.2.rar i ja se ponadao da sam konačno dobio nekakav sertifikat kad ono šipak.
U arhivi se nalazi samo jedan .exe fajl. Prvo mi je Sophos automatski obrisao taj fajl kao Mal/Generic-A virus/štaliveć, ja kao aj da ga disejblujem, pokrenem fajl i dobijem ovo na slici.

signtools.jpg

Naravno nema nikakvog sertifikata ni ništa. Još nisam ni proverio da li je zaista neki virus zakačen za taj fajl ali nebitno. Šta ja sad da radim da bih konačno dobio taj sertifikat? Mislim još neko nek mi kaže kako je Symbian super i strava ne mogu jednu fakin aplikaciju da instaliram, a radi se upravo o gorepomenutom SymSMB-BinPDA.Unsigned.Blabla, no svejedno treba mi taj sertifikat generalno. Kako da ga više nabavim? Jel ima neko neki savet?

To ti sluzi za potpisivanje aplikacija a sertifikati se sad izradjuju ovde
Meni su za poslednji telefon sto sam radio preko novog OPDA servisa, za koji ne mora da se zna kineski - engleski je dovoljan, stigli .cer i .key fajlovi posle dva dana

Na toj stranici nisam mogao da se registrujem. Šta god da upišem izbaci mi nešto na kineskom i vrati me na formu za registraciju. Menjao sam username, email, lozinke i ništa nije prošlo. Ne razumem kineski ne znam šta mi poručuje i zašto me non stop vraća na regitration formu.

P.S A app za potpisivanje aplikacija imam instaliranu i na mobilnom, i ne znam zašto me je taj kineski sajt driblao 17 dana da proveravam da li su mi izradili sertifikat da bi mi tek sad dali ovu aplikaciju za potpisivanje bez cert-a? Mogli su to odmah da mi daju.

Poslednja izmena:
U polje za broj telefona treba da ukucas 11-cifreni broj koji pocinje sa 135, 137 ili 138.. nasao sam to na OPDA forumu i posle toga sam se registrovao, nisam ni ja mogao..
Imas u gornjem desnom cosku link za engleski jezik...

edit:vidim sad da je menjano nesto.. sa'ce vidimo..
edit2:
sad ne traze ni broj telefona, treba ti samo unique username, kucas lozinku, potvrdjujes lozinku, opet unique email adresa i kucas kod potvrde ovde
Ako ti izbacuje gresku, nesto ti nije kako treba, ili ti je username vec registrovan ili ti je email registrovan na nekog usera ili si pogrsio kod ili nisi ponovio lozinku drugi put kao sto si je upisao u polje iznad, peto nema.. Ja sam sad registrovao jedan nalog bez problema..

Poslednja izmena:
Imam ovu aplikaciju na telefonu za potpisivanje tako da mi to nije ni trebalo, ali šta će mi sve to bez fakin sertifikata...
screenshot0009i.jpg
screenshot0008g.jpg

ne znam da li si skontao, menjao sam prethodni post u medjuvremenu.. evo ponovo
sad ne traze ni broj telefona, treba ti samo unique username, kucas lozinku, potvrdjujes lozinku, opet unique email adresa i kucas kod potvrde ovde
Ako ti izbacuje gresku, nesto ti nije kako treba, ili ti je username vec registrovan ili ti je email registrovan na nekog usera ili si pogrsio kod ili nisi ponovio lozinku drugi put kao sto si je upisao u polje iznad, peto nema.. Ja sam sad registrovao jedan nalog bez problema..

Ma veruj da sam probao 10 puta da se registrujem na kraju mi dosadilo. Probaću sutra ponovo sad me mrzi da se smaram. Neviđeni su smor ti sertifikati.

Poslao sam ti na pp login podatke..
:wave:

Za sertifikate postoji tema, nemojte o tome ovde.

Malo kasnim sa informacijom, izašao je novi Psiloc World Traveler v1.02 !

sta koristite za vremensku prognozu?

imam taj, i kada krene update trazi mi da ukucam licence :)

Koristim accuweather (widget za symbian) i weather2umbrella (http://www.weather2umbrella.com/weather_mob_srb.html), kao i foreca (verovatno imas stariju krekovanu verziju, skini noviju)/weatherbug.
Accuweather i weather2umbrella su najtacniji sto se tice prognoza, to sam utvrdio jer sam radio poredjenja skoro svih mogucih weather widgeta za PC ( weatherbug, accuweather, yahoo weather(weather.com),weather eye...)

odlicno programce, koristim ga vec nekoliko dana. svidja mi se i power save mode

Kod mene na E51 ne radi bas najbolje , posle 5,6 ciklusa punjenja/praznjenja skontao da mi puna baterija traje 25h (inace traje 50h). I nikako da promeni tu procenu , mislio sam da ce da je koriguje nakon 2,3 punjenja al dzaba.

hm... Kod mene na N79 vec vise od jednog dana pise calculation in progress. U cemu je fora i koliko mu treba da proracuna?

Poslednja izmena:
Kod mene je bilo praznjenje,punjenje pa opet praznjenje do kraja i onda je skontao al pogresno:)

Pa meni baterija drzi nesto jace od 3 dana. I taman kad se skonta trial ce isteci. :p

Milose,bas si nestrpljiv :) Ako ti je za utehu,i kod mene je jos uvek "kalkulacija u toku" vec 24h ,al pri instalaciji pise da treba biti strpljiv i sacekati da spadne neka crta od pune baterije i prodje nekoliko ciklusa punjenja i prazenjenja da bi se dobili tacniji parametri... Mada,i ja pocinjem nesto da sumnjam,rekao bih da po iskustvima drugih iON Battery Timer bolje i tacnije radi na FP1 telefonima nego na FP2...ali videcemo...

evo kod mene trenutno, sinoc sam ga napunio, trenutno prikazuje 93% i battery remaining 2d 23h 29m

nokia e71

@illidan,

Koliko si dugo cekao da se aplikacija skonta? Kod mene jos uvek nista. Ovo je vec drugi put da tu aplikaciju instaliram i uvek isto. Kao da se zaglavila. Prosli put je bilo 2 punjenja i ostalo mi 3 dana trial period, ali mi apl. nije skontala bateriju.

ja imam "full" verziju :)

prvo je cekala da spadne na 2 crte, pa je malo kasnije pokazivala neku debilnu vrednost, ne secam se koliko, ali sigurno nije bilo ono sto oznacavaju 2 crte. posle toga sam napunio telefon i isao na ono reset i ponovo je pisalo da proracunava. onda je spalo na nekih 80% baterija i pokazalo je da je battery 57% :) sinoc sam ga punio i jutros ustanem i pogledam ono prikazuje 3days i jos nesto malo

Nazad
Vrh Dno