Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

A jel ima nesto za Symbian kao sto je SPB Shell za WM? Zadnje sto mi treba je da pravim iphone od symbiana..

Vidim da ima aplikacija da se fon koristi kao web kamera, dal moze da se iskombinuje sa fringom, pa da skype bude "u fullu"?

Menu > Office > QuickOffice > Updates & Upgrades i tu ce ti izaci lista svih upgrade-ova i office programa.

Ispod svakog programa pise cena. Prvi na listi mi je bio QuickOffice 6 i pisalo je FREE

To je sve.

Meni se Nimbuzz pokazao bolji od Fringa(brze se konektuje), iako Fring ima bolju podrsku.
Za Wefi i sl. aplikacije nisam nasao primenu, jer kad god se pokrene neka app. koja trazi izlaz na net , trazi i da se odabere hot spot.

Menu > Office > QuickOffice > Updates & Upgrades i tu ce ti izaci lista svih upgrade-ova i office programa.

Ispod svakog programa pise cena. Prvi na listi mi je bio QuickOffice 6 i pisalo je FREE

To je sve.

Ipak je: Menu > Office > QuickOffice > Quickmanager > Updates & Upgrades :)

Ali to je to, kao što kažeš, piše FREE i upravo sam ga DLovao :)

Kako radite uninstall?
Da li postoji neka vrsta reg. cleanera za mobilne koja cisti "repove"?
Juce kada sam deinstalirao handy weather, nasao sam mu folder na C i obrisao. Inace, sve aplikacije instaliram na mem. karticu, ali ih tamo ne vidim!

Google Android on Your Nokia 5800 with ‘M1′

e5800.gif
e4_n97_300.jpg
e5_n97_300.jpg

M1 is the first Android UI shell for S60 devices and it fully emulates the Android UI on your Nokia phone. In M1, you can drag the home screen left and right like in Android. Each page can add and delete icons. You can also lock the phones when you don’t use them.

M1 is also a flash based launcher interface like MyPhone. The idea comes from HTC G1, the first Android based smart phone. M1 can run on both S60 5th based phones (5800 XM, N97) and S60 3rd based phones (N96, N95 8GB), touch screen supported. You can drag screen left and right like in Android and move icons to desktop or the bar.

Features:
  • Fully emulates Android™ UI
  • Quick launcher to S60 Nokia Samsung apps
  • Add, Rearrange & Delete every icon on the home screen for S60 5th models; Add & Delete every icons on the home screen for S60 3rd models
  • Supports touch screen
  • Key lock

[YOUTUBE]y17eoYpD2ys[/YOUTUBE]

1. Kako radite uninstall?

2. Da li postoji neka vrsta reg. cleanera za mobilne koja cisti "repove"?

1. Ovako je kod mene: Settings > Data manager > Application manager (i tu sad možeš da deinstaliraš većinu softvera - kod mene tako ne mogu da se uklone sve teme na ovaj način, već moram da idem "ručno").

2. E, ovo i mene interesuje...

Zamena za Zensis Avatar SMS...pisana za Azijsko podrucje, ali podrzava engleski jezik i besplatna je aplikacija... Inace pri svakom pokretanju izbacuje dosadni pop up da je predvidjena za Azijski region

Kod:
http://www.nokia.com.hk/NOKIA_HONGKONG_86/Get_Support/Software/S60/Download/Avatar_SMS/AVSMS_v2_1_0_s60_5th_nokia.sis

Da li je moguce pristupiti lokalnoj kucnoj mrezi iz telefona, dakle da se vide svi serovani diskovi u mrezi? :p

ja nisam uspeo ni sa jednim symbianom... sa kompa vidim telefon ali samo u WM Playeru a sa telefona ništa

Moguce je i odlicno radi samo ti treba app SymSMB 4 i WiFi ruter :)

thanx. ja sam pokusavao sa onim softverom sto je integrisan.. probaće se..

Ekstra...cini se da ova poslednja verzija 4.00 podrzava touch telefone... Inace je obustavljen rad na daljem razvoju programa, jer je doslo do nekog problema izmedju te firme i Nokie :p

Evo jos jedan koristan freeware app za PC koji koristim za prebacivanje sadrzaja iz PC-a preko Wi-Fi u fon :

Miniserver:

With this little app you have acess to your PC over wifi.
You can download files to your Pc. Or Upload files.

Only copy the exe file which is in the archiv to a Directory where you want. Then open the exe file.

Then open Phonebrowser and type 192.168.2.100 and enter.

You dont need to install anything.

miniserverbig.png

screenshot0053ep7.jpg

Prilozi

• miniserver.zip
    538.6 KB · Pregleda: 106
^
Kolika ti je prosecna brzina kopiranja podataka na MMC sa racunara preko Wi-FI -ja? Meni ne prelazi 100ak KB/s (dovraga sporije je i od USB 1.0 standarda :p)

Ekipa ima li neki muzicki player za n95 koji bi mogao da pusta muziku iz direktorijuma koji hocu?! Znaci da se ne cimam sa playlistama samo u direktorijumu sounds da napravim poddirektorijume narodna, zabavna, ovo, ono... i da kazem hocu taj!?!

Ekipa ima li neki muzicki player za n95 koji bi mogao da pusta muziku iz direktorijuma koji hocu?! Znaci da se ne cimam sa playlistama samo u direktorijumu sounds da napravim poddirektorijume narodna, zabavna, ovo, ono... i da kazem hocu taj!?!

Od onih koji valjaju, po meni, samo LCG Jukebox...

potreban mi je neki program za symbian e51 nokiu

od mnogih klasicnih blacklist verzija koje odbijaju pozive potreban mi je program koji ujedno odbija i skrivene brojeve pored brojeva koje ja stavim u black listu dali neko zna koji to program odradjuje

Pa ja znam za onaj LCG Smartmovie...on pusta avi,divx,xvid,mp4 ne znam za mpg.. Druga varijanta je da koristi Nokia-in video menager koji konvertuje sve te video fajlove u mp4 format koji Nokia 5800 podrzava na sistemskom nivou

Jedan jedini: CorePlayer
Meni taj CorePlayer nije hteo lepo da pušta jedan XviD fajl koji sam probao. Znači hteo sam da vidim da li mogu da skinem i gledam film na telefonu bez posredstva kompjutera.

Instalirao sam neki bittorrent klijent za Nokiju, skinuo torrent preko WiFi, pustio ga u CorePlayer i brljavio je sa audiom. Video je išao relativno glatko, ali zvuk se zakucavao u beskrajni loop i tako. Dalje nisam testirao jer je ovo bio relativno mali fajl (~180MB), pa rekoh ako nije izašao na kraj sa njim, nije pouzdan. Treba da isprobam neke druge plejere.

Telefon na kome sam testirao je N95.

Nazad
Vrh Dno