Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

Probaj Shri's Torch da li ce kod tebe raditi.. Kod mene ne radi (Innov8 S60 3rd FP2) :(

Meni treba aplikacija za security :)
Recimo, ako neko pozeli da udje u Mail for Exchange, zelim da mi se prikaze auth polje gde bi se upisala neka sifra bez koje pristup ne bi bio moguc. Jel postoji tako nesto?

Ajd, onda, PBC Mobile Group PBC SMSControl v1.0 S60v3 SymbianOS9.1 ed-illusion ce te zadovoljiti..

Taman da kazem vrh program,provalim da ne broji sms veci od 160 karaktera ... Ali do daljnjeg,vrshice pos'o...

Sad malo pogledah OwnSkin Animator i nisam baš skonato šta je to bolje kod njega? Ima skinove, čini mi se? Meni se sciđa što cClock može da prikazuje prilično informacija, na pregledan način.

Ne znam, potražiću sutra neki sajt gde je OwnSkin Animator malo jasnije predstavljen...

Ja bih dodao na listu Slick kao najbolji messaging program i WirelessIRC za one koji vole da shatuju po IRC-u. Neverovatan program :) I zaboravili smo OperuMini.

Ono sto ja ne uspevam da nadjem je Google Search. Neakada je postojao program koji je napravio Google. Pojavljuje se sarch box na home ekranu i sa njega je moguce pretrazivati net. Fajl izgubih i sad ne mogu da nadjem app :(

Jos jedna fantasticna aplikacija je Widsets. Must have!

Mislis na ovo: http://www.google.com/mobile/nokia_smart/search.html

ili ovako: http://www.allaboutsymbian.com/news/item/6799_Google_releases_search_client_.php

Postoji li aplikacija koja će me pre svakog zvanja pitati pitati dali želim sakriti identifikaciju. Znači nešto ovako: U imeniku odaberem koga ću da zovem (ili ukucam broj), pritisnem zelenu slušalicu, aplikacija pita hoću li da sakrijem ID yes/no, onda ja pritisnem šta mi treba i fon zove.

Hvala

PS: A postoji li za WM?

Niko nije pomenuo Guardian? U njemu upišete neki levi broj telefona [npr. vaše majke, brata..] i poruku tipa "ukrali mi telefon!!".. Ako neko promeni karticu u vašem telefonu Guardian prepozna da to nije vaša kartica i na taj broj pošalje tu poruku koju ste naveli, ako ovaj lik ima kredita, jelte..

koj program za brojanje poziva, trajanja poziva, poruka i data protoka?

Evo da ispisem neke programcice koje ja koristim na E71:

PowerMP3 1.07
Mnogo bolje se cuje od LCGJukeboxa. Prosot ne mogu da verujem koliko dobro i glasno radi na E71.
Preporuka.

Resco Photo Viewer
Odlican programcic za pregled fotki.

Epocware Handy Taskman v2.01
Odlican taskmanager

SmartSettings 2.11
Najbitniji program od kada je izasao.
Fora start dugmenta na levom (ili desnom) tasteru na desktopu.
Ono sto je jos bitnije za E71 ima mogucnost easy locka i unlocka pa moze npr. da se namesti levi taster + OK. Ko korisiti E71 i qwerty na nokiji zna koliko ovo moze biti vazno.

Advanced Deviced Lock 2.02
Neprelazni program za zakljucavanje svega u telefonu

Nokia Messaging (mada koristim i Gmail aplikaciju)
Podesavanje maila u Messaging.

Garmin 5.00.40
Navigacija

WeFI
Pronalazi hotspotove

Nimbuzz
Extra program za MSN, Skype, Yahoo, Facebook...

X-plore 1.3
Naravno, najbolji file explorer.

LightCTRL
Podesavanje osvetljenja tastature, ekrana ali najbitnije LAMPE (zamena za torch koji nesto nece kod mene na E71).

Smartmovie 4
Divix i avi reprodukcija

LCG Jukebox
Odlican player, ali je zamenjen gorepomenutim PowerMP3

Quickoffice 6
Graficki nasminkan Office

Ravensoft Battery Extender 1.08
Veoma zanimljiv program za podesavanje brightnessa, backlighta, scrennsavera, bluetootha, GPSa i pokrenutih aplikacija pri 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7 crtica.
Recimo na 7 postavite sve na max, a na 1 smanjite na vise od pola...
Sadrzi i profile.

Naravno uz sve ovo i hack uz pomoc HelloOXa i ROMPatchera.

Poslednja izmena:
koj program za brojanje poziva, trajanja poziva, poruka i data protoka?

FreiMinMon je moja preporuka,ako nisi nasao u medjuvremenu nesto sto ti zavrsava posao ;) Zahteva instalaciju Pythona(obavezno na memoriju telefona),ali to ne smeta nista,2 minuta posla.Odlicna aplikacija! ;)

FreiMinMon je moja preporuka,.... Odlicna aplikacija! ;)

Zavisi. Ako ti sluzi da ti broji poruke, neces se od nje 'leba najesti.
Recimo ako posaljes poruku sa vise od 160 karaktera, to jest 2-3-4 kao jednu, on je broji samo kao jednu.
Uz sve to ti daje laznu sliku.

Takodje ne moze biti od prevelike koristi ako hoces da proracunas minute na paketu, jer operater vrsi zaokruzivanje prvog minuta na 60 sec, a ostale po sekundi. Program to ne moze.

Sve u svemu, zanimljiv programcic, ali ne od prevelikog znacaja.

Da da,naravno ima svojih boljki,sto se tice poruka,ne znam zasto samo ne ubace i tu kalkulaciju u ovaj program..Mozda telefon ne moze tako da obradi podatke,mozda bi se kocio,mozda je to "prevelik zalogaj" za njega?To mi samo nije jasno_Opet,u drugu ruku,nesto bolje trenutno ne postoji.Ja ga koristim vec duze vreme i od kad koristim nisam prekoracio pretplatu na tom broju nikad,jednsotavno reetko kad mi razgovor traje ispod 1min,a i uvek ostavim luft od 15ak minuta na kraju mescea,bas zbog toga,jer kontam da nemam vise od 15ak poziva koji traju manje od minuta.Snalazimo se nekako,moramo:d

Potreban mi je program SMS ALERT. Dodeljivanje posebnog tona za nekog posiljaoca poruke. Mnogo mi se svidja program imao sam ga na N70, ali za 6120 ne mogu da nadjem obisao sam mnogo saitova. Unapred hvala!!!

Nikoola rece: "Takodje ne moze biti od prevelike koristi ako hoces da proracunas minute na paketu, jer operater vrsi zaokruzivanje prvog minuta na 60 sec, a ostale po sekundi. Program to ne moze."

Program to moze!

Program to moze!

Moze? To sto pise da moze ne znaci da ce tacno da odradi.
Sva podesavanja sam probao i nikad nije tacno odradio na E71. A znam tacno na koja podesavanja mislis.
On ima zaokruzivanje na 15, 30, 60 sekundi ali ti mt:s vrsi zaokruzivanje SAMO prvog minuta na 60 sec a ostali normalno.

Hajde... Uzmi papir i olovku, pisi i zovi.

Prvi poziv neka traje 25 skundi, drugi 45 sekundi, treci 2 minuta i 12 sekundi i cetvrti 1 minut i 12 sekundi.

Pogledaj da li ce program da ti pokaze da si razgovarao 5:24.

Meni radi korektno. U pitanju je FreiMinMon English version 1.00 i Python 1.9.2!

Koju paket koristis? Kakvo ti je zaokruzivanje minuta u njemu?

I da, hajde napisi ta podesavanja u Freiminimonu da vidim da li sam ja mentalac.

Imam problem sa ovim programom Active Lock. Instalirao sam ga i od prvog startovanja neće da mi prihvati PIN (koji je 100% tačan jer ga kucam svaki put kad uključujem telefon). Šta god da ukucam javlja da je pogrešan. Ima li neko ideju kako da se ovo prevaziđe?

Poslednja izmena:
da probaš sa 12345 ili četiri nule /0000/?

Aplikacije koje ja koristim...

Na mojoj Nokiji 6120 koristim sledeće aplikacije:

Active File - fajl browser (kada sam se ja raspitivao, on je uz X-plore bio jedan od najboljih, zadovoljava moje osnovne potrebe)
Resco Photo Viewer - za pregled slika (odličan program, mada on mi je za osnovnu obradu i dalje moćniji ugrađeni softver)
Core Player - pregled video klipova i slušanje muzike
Worldmate - vremenska prognoza (imam i neki Weather, ali mi je Worldmate precizniji)
SlovoEd - rečnik sa izgovorom
Calcium - odličan i praktičan kalkulator
Alon MP3 Dictaphone
Clock Scnsvr - odličan čuvar ekrana sa satom (može da se bira između 3 vrste analognih i digitalnih)
PhoNetInfo - osnovne informacije o telefonu, mreži, sofveru
Gmail, Opera Mini - namena je jasna :)
Imam još gomilu aplikacija, ali ih ne koristim tako često, tako je ovo u stvari moja preporuka.

Pokupio sam i par navedenih i odlično su se pokazali:

SkyeKuiKey - ovo je stvarno neverovatno praktičan programčić i umnogome olakšava startovanje aplikacija
Smart Settings - takođe vrlo praktičan shortcut side meni
Total Patrol - alarm za propuštene pozive i poruke
Sky Caller - slika pozivaoca preko celog ekrana (FS Caller mi je pravio probleme i nije hteo da se sam startuje po uključivanju aparata pa sam ga zamenio ovim)
Active Lock - još uvek ga nisam naterao da radi :(

Interesuje me da li postoji aplikacija koja čita na engleskom sadržaj web strane iz pretraživača ili mejla, tačnije neka vrsta virtuelnog spikera? Pretpostavljam da postoji neki takav softver (verovatno namenjen za slepe i slabovide osobe) ali mu ne znam ime.

:D
standardni Nokia kod..

jel postoji neki program za download youtube snimaka?

Mobitubia.

Nazad
Vrh Dno