Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovo je tema u kojoj cemo raspravljati o must have aplikacijama za ovu platformu. Takodje ovde postavljajte pitanja koju aplikaciju za sta mozete da koristite i sl.

Evo ja da krenem - jel postoji neka normalna aplikacija za online radio? Ova koja se moze skinuti sa Nokia sajta ne radi sa GPRS/3G, barem meni ne prepoznaje bilo sta sto nije WIFI.

Pa koliko se isplati kad bi slusao internet radio preko gprs-a /3G? Da slusam sat vremena dnevno nebi mogao MMF da me odplati :S:

Poslednja izmena:
Evo ja da krenem - jel postoji neka normalna aplikacija za online radio? Ova koja se moze skinuti sa Nokia sajta ne radi sa GPRS/3G, barem meni ne prepoznaje bilo sta sto nije WIFI.
Ja kad sam updateovao software na E51, dobio "internet radio", tj bas ono sto tebi treba :D
Moguce da ima negde na nokijinom sajtu i za instalaciju :)

EDIT:
Tek sad procitao pitanje kako treba, meni i ova nokijina za internet radio nudi gprs/3g...

Poslednja izmena:
Po meni must have aplikacije su: Handy shell, Handy taskman, X plore, Y browser, You Tube.

Poslednja izmena:
Znam da neki kineski telefoni imaju opciju da ti promene glas kada zoves. Da li postoji nesto slicno za SIMBIAN???Tipa voce change ili sta vec!!! Imam nokiu N70!!!

Meni je nepotreban Y browser pored X plore !

Smart settings (definise shortcutove, pojednostavljuje lock/unlock)
Handy Taskman (task menadzer)
Advanced Phone lock (zakljucava aplikacije)
Total patrol (obavestava o propustenim pozivima/sms/low battery)
X-plore (fajl menadzer)
LCG Jukebox (mp3 player)
CorePlayer (video player)
Resco Photo Viewer (pregled slika)

ovi godnji su meni must have, pored jos 20-30 raznoraznih

za radio recimo postoji i VirtualRadio, nisam puno koristio

a od pre par dana tu je i UAE4ALL Amiga emulator :) musthave

Poslednja izmena:
Fring - Vrlo kvalitetan multi IM program - FRING
ScummVM - Emulator koji omogucuje igranje starih avantura - SCUMMVM
Opera Mini - Jedan od najpopularnijih mobile browsera (videcemo kakav ce da se pokaze Fennec)- OPERA MINI
Google Maps Mobile - Gugl mape :d - GOOGLE MAPS
I jos dosta njih za koje ne smem da ostavljam linkove :)

Pa ne moras linkove... samo imena i zvanicne sajtove...

Niko nije pomenuo
nimbuzz - ista ideja kao fring - IM sa podrskom za voice preko skype-a i msn-a. Po meni je bolji kvalitet zvuka kada ga koristim za skype-voice.
TTpod - music player koji cita fajlove po direktorijumima i tako to (nije media library based...) www.ttpod.com

Ja bih dodao na listu Slick kao najbolji messaging program i WirelessIRC za one koji vole da shatuju po IRC-u. Neverovatan program :) I zaboravili smo OperuMini.

Ono sto ja ne uspevam da nadjem je Google Search. Neakada je postojao program koji je napravio Google. Pojavljuje se sarch box na home ekranu i sa njega je moguce pretrazivati net. Fajl izgubih i sad ne mogu da nadjem app :(

Jos jedna fantasticna aplikacija je Widsets. Must have!

Pored ovih navedenih:

wefi - menadzer za wireless konekciju, pamti sifre, hvata najjaci AP i slicno, mnogo je dobar a postoji i za win i macos i jos je besplatan link

Evo i od mene:
Fring
X-plore
CorePlayer
Opera Mini
Google Maps
FreiMinMon
Wefi
ShutDown
WebCam
Nokia Email
Calcium
WorldMate
GMobileXT
i najjaci programcic od svih gore navedenih (iskljucivo za E71) QuickRun !

Pored ovih navedenih:

wefi - menadzer za wireless konekciju, pamti sifre, hvata najjaci AP i slicno, mnogo je dobar a postoji i za win i macos i jos je besplatan link

Imas i Easy WiFi aplikaciju dostupnu na Nokia download sajtu.

QuickRun? WTF? :)

Poslednja izmena:
^^^
citat:
quickrun is a small application wihich makes you use ur E71 more conveniently.
use quickrun you can defined ur keys to to activate a app or open a document or even to do an operation, such as reboot, change profile, call prefined number,go to inbox,etc.
You can long press a key to do this, or you can make key combination to do.
The application is free for you, and it support chinese and english.

ili detaljnije na

http://www.symbian-skin.com/post/QuickRun-v0.97-Designed_for_E71-3rd.html
http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=315691

Evo šta ja koristim:

- Smart Settings (bez ovoga bi mi bilo najteže)
- Y-Browser (meni dovoljan fajl menadžer)
- OggPlay (odličan audio player)
- CorePlayer (video player)
- cClock (vrlo koristan "screensaver" - sat, datum, info - pogotovu važan za N6120c)
- fring (za povremeno, vrlo retko, IM chatovanje)
- Calcium (jednostavan, a koristan, kalkulator) - mnogo jednostavniji za upotrebu od ugrađenog
- DEdit (za sada, najbolji text editor koji sam našao)

Inače, ugrađeni browser mi se više sviđa nego Opera Mini. Da li je istina da je on napravljen na osnovi Konquerora? I hoće li Fennec biti za sve Symbiane?

Niko ne pomenu Advanced Call Manager, meni je on must have, da zabranim pozive sa skrivenih brojeva, a i kad odem u roming, da otkacim gomilu smaraca, onda nocna lista da ne moze svako da me budi i sl :)

-TTPod, preveden, po meni najbolji mp3 plejer koji sam našao za simbijan, svi ostali imaju previše neverovatno glupih grešaka i mana.
-CorePlayer. Jedina dva nedostatka koja sam zapazio su podrška za WMV i titlove.
-SmartSettings. Bez ovoga telefon nije kompletan.
-Y-Browser
-Calcium
-Opera i Opera Mini
-IM+ i Slick (iz nekog razloga, Fring ne može da proradi kod mene)
-Psiloc MiniGPS

-MetrO. GSP linije po celom gradu :)

P.S. Ako neko zna za neki audio/mp3 plejer koji liči po funkcijama i izgledu na SonyEricsson walkman, molim neka mi pošalje PP.

Poslednja izmena:
Moj spisak omiljenih aplikacija:
- SkyeQuiKey (T9 search. Preko njega pokrećem sve aplikacije, zovem sve kontakte, šaljem poruke. Ukucam 6636 (MODO) i pokrenem Modo aplikaciju, ukucam 5232 (LAZA) i zovem Lazu itd... Ima mnogo sličnih programa, ali je ovaj meni ubedljivo najfunkcionalniji i najbrži)
- SymSMB (WiFi povezivanje sa računarom. Preko WiFi rutera share-ujem fajlove između mobilnog i računara)
- Full Screen Message (čim stigne poruka automatski se sadržaj ispisuje na ekranu, nema potrebe da se ručno otvara)
- Modo (file browser)
- Cute Keys (pravljenje vlastitih prečica za pozivanje programa ili kontakata)
- Shazam ID (na netu pronalazi naziv muzičke numere koju snimi mikrofonom)
- Mobitubia (za Youtube klipove)
- Panoman (slikanje panorama)
- Ultimate Voice Recorder(snima pozive + diktafon)
- SkyeCaller(slika kontakta koji zove ili koga pozivate na celom ekranu)
- Fring (koristim ga za telefoniranje preko skype-a - za inostrane pozive kad sam u blizini WiFi rutera)

Poslednja izmena:
Od onoga sto nije nabrojano vec:

Jbak TaskMan nema boljeg task managera IMO.

SmartMovie

ProfiMail (super email client)

QuickOffice (mnogo brzi od Office Suite-a)

MagicKey (mozete mapirati multimedia keys na n95 za horizontalno igranje u Vbag i slicnim)

Poslednja izmena:
Ljudi help!
Kazite neki message counter za S60 v3 Fp2 ??? Ja obidjoh citav fon (N79) i ne videh da ima,a trebace mi obavezno...1.april je,a nije shala, pishite jer moram od danas da brojim sms-ove!!!! :smash:

By the way,cisto da napomenem: Probao sam FreiMinMon (trazi Python,instalirao ga) ali ne radi.

^Trudis se da ne saljes duze sms-ove od 160znakova i onda kad udjes u poslate poruke, udjes u bilo koju, pisace ti iznad poruke xxx/yyy, gde je yyy ukupan broj poruka koje imas u poslatim. Naravno, obavezno je brisanje ili premestanje svih poruka prvog u mesecu.
Verovatno ima i elegantnije resenje u vidu programa sa svrhom, ovo ti je prva pomoc, posto se nisam nikad trudio oko toga..

Poslednja izmena:
^^ Uh,to ne mogu ni privremeno da uzmem kao resenje,maltene svaka druga poruka premashuje 160 karaktera... Najvishe bi se odusevio ako neko ima neko kompletnije reshenje u vidu adekvatne aplikacije ;)

Ajd, onda, PBC Mobile Group PBC SMSControl v1.0 S60v3 SymbianOS9.1 ed-illusion ce te zadovoljiti..

^^ Uh,to ne mogu ni privremeno da uzmem kao resenje,maltene svaka druga poruka premashuje 160 karaktera... Najvishe bi se odusevio ako neko ima neko kompletnije reshenje u vidu adekvatne aplikacije ;)

Na kojoj si ti mrezi, sto jednostavno ne pogledas stanje, pise koliko imas jos besplatnih?

Na kojoj si ti mrezi, sto jednostavno ne pogledas stanje, pise koliko imas jos besplatnih?

Uh,bas su azurni ovi iz MTS-a :S: + sto sam pored 325 sms-ova uzeo jos 120 komada preko svakog meseca (kao postpaid extra) a cak i da gledam stanje tih dodatnih 120 je nemoguce proveriti... Tako da, sto kaze sign jednog moderatora sa Bencha "Ako koza laze,log ne laze " :D ;)

@ voodoons: konacno nesto konkretno,hvala za predlog...Cim nadjem instalaciju probam!

Interesuje me takozvana "torch" aplikacija, koja blic od kamere koristi kao svetlo... Telefon je Nokia 5320 XpressMusic. Probao sam Ntorch, Besttorch, ali ne rade uopste :(.

Nazad
Vrh Dno