Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
N900 je nezvanično najavljen ... NOKIA će verovatno nastaviti tim putem. Još je rano da pričamo o aplikacijama, al' da imamo temu, makar i za diskusiju.
Po nekim glasinama nokia 5800, n97, samsung i8910 su Symbian^2 kompatibilni, tako da bi trebalo da kroz update firmware-a dobiju i zamenu celog OS-a... Ne znam, koliko vidim Maemo je vise za Internet tablet uredjaje...a vidim i da je Ubuntu napravljen u Ubuntu mobile verziji za tablete 😛
Pa sve se moze, samo ce prelazak na totalnu drugaciju platformu neko morati da plati i to ce kostati boga oca. Plus treba napraviti krstene alate za razvoj... a to je sve ono sto Symbian sada ima i dobro je odradjeno, sve dobro funkcionise.
Ako to planiraju, samo napred. Ne znam samo kako ce developeri da odreaguju, pogotovo kad se setim kako su negodovali kada je Nokia krenula sa S60 v3 verzijom Symbiana 🙂
Verovatno bi vise izgubili krpljanjem symbiana do besvesti kako bi parirao novijim OSovima... Sitacija se znacajno promenila, sad ima daleko vise konkurencije a jos nismo ni videli sve (novi WM)...
Inace, ovo nije toliko nova platforma. Prvi put se pojavila jos 2005. Ja ocekujem brzo saltanje na tu platformu, samo da Nokia napravi uredjaje za masovniju upotrebu (citaj nove E telefone, posebno Comunicator)