Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Да ли за iOS постоји нека тастатура која је као Gboard:
1) да има сва наша латинична слова одмах доступна, а да не мора да се дуже држе S, D, C i Z;
2) да има и српску ћириличну тастатуру;
3) да тачка и запета буду доступни као засебне типке (да не мора да се притиска типка „123”)?

Ставка 2) - Ћирилична има на фабричкој
Знам да се ћирилична тастатура може користити на фабричкој апликацији. Али ја тражим стриктно ону која испуњава све три ставке које сам навео.

Striktno, sve tri stavke ces naci na androidu. Takva tastatura ne postoji na iPhone, bar ja ne znam, ali znam da bilo vec reci o tome i da niko nije imao resenje.

Ne trazi app za vremensku za dzabe. Na androidu sam probao sve razvikane, navodno najbolje, kao i brdo nekih manje poznatih... ni jedna ne radi kako treba, tj rade ali vremensku pogode za dan, eventualno dva, nekada ni to. Nadjem, ona pogadja svaki dan, jedno 5-6 dana, mislim, to je to, i onda naravno pocne da masi i tako u krug. Sve sta god stavio, ako je vreme stabilno, gadjace ali cim krene mesovito, nema nista od toga.

Probao sam Windy(crveni) i to je najbolje sto se moze naci ali kosta a i komplikovana je. Treba ti kurs iz meterologije da bi znao da iskoristis sve ali precizna. To sam batalio jer mi ne treba toliko inormacija i presao na Ventusky,bez pretplate. Isto odlicna i precizna.

Ima i naša od РХМЗ, ćirilični je naziv i oni bi, bar bi to bilo normalno, trebali da imaju najpreciznije podatke, ali i to veliko ali, njihov interfejs i šturost podataka je na nivo učenja dece u nekoj zapadoevropskj školi da kodiraju. Kupljena pre više od deset godina, onda jedno vreme, nekoliko godina nije radila, tačnije, prikazivala je podatke od nekog datuma od pre nekoliko godina i sad je opet, ničim izavana, proradila, ali je i po podacima i upotrebljivosti na nivou sramotnog za glavnu bazu podataka što se tiče vremenskih podataka za ovu zemlju.
Meteoblue i Windy jako dobro gađaju, mada se slažem sa @DGoran da treba solidan kurs da se sve iskoristi i nije im baš intuitivan UI 😃

Moze li se nekako prebaciti, ubaciti Srpski jezik, navodjenja u apple maps.

Nas jezik ne postoji za Apple,nemas ni za hrvatski,koji postoji.

Meni se Vreme & Radar pokazala dosta dobro, čudi me da je niko nije spomenuo.

Ona Nemacka? Jeste,precizna je i ta.

Ima? Ja gledao,ne vidim. Izvinjavam se.

Nema u podesavanjima, bar ja ne vidim kako... preko Siri ne moze, ali kada se prebaci fon na Hrvatski, onda i apple maps ima navodjenje na istom.

Da,ja sam tu trazio i ne vidim. Nikad mi telefoni a ni ostala tehnika nije na nasem jeziku. Mator sam,kad je to sve pocinjalo,nije nas ni bio u planu tako da sam se navikao i sad ne mogu da skontam sta je sta ako nisam na eng.😁

Meni se Vreme & Radar pokazala dosta dobro, čudi me da je niko nije spomenuo.
Pominjao sam je više puta kad neko pita pa mi više glupo jer me ne plaćaju dovoljno (čitaj ništa) za promociju 🙂

Godinama je koristim, kako na androidu tako i na iOSu.

Ako se očekuje da app predviđa precizno sve letnje pljuskove više sati, ili još optimističnije više dana unapred onda vam ne treba aplikacija već br. onog što je zadužen za puštanje kiše.
😉

Nazad
Vrh Dno