Šta je novo?

Aplikacije - iOS

A sta ti fali da to odradis kad je ionako par sekundi posla?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Evo reinstaliran, sad je oko 160 mb, pa cemo da vidimo kako se puni. Iako tu obicno procitam poruku i brisem, ako ne odmah, ono do kraja dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima u settings>media>keep media opcija koja mislim da resava taj problem.

Ne resava, poslednjih mesec dana ra opcija je stajala na minimalnoj vrednosti- one week. Kad se menja to, sa default opcije forever na one week, izbaci poruku da ce sve sto je starije od nedelju dana biti obrisano. I nestanu recimo fotke starije od 7 dana, ali se velicina aplikacije ne promeni. Ja inace imam naviku da u viberu brisem poruke, zato mi nije jasno kako je nagurao 2.77gb.

Kod mene je slična veličina ali ja čuvam konverzacije jos od 2017 godine.

e73a85c5742781ca859486f62769ba34.jpg

73cc32561c954c02f81ad0786e623fba.jpg

Video snimci i fotografije koje vam neko posalje automatski se sejvuju.

Gde se cuvaju? U photos ih nema, sem ako ih ja namerno ne sacuvam, a poruke obrisem.

Ja sam viber zadnjih par mjeseci dva puta brisao prvo bio 7-8 giga neki dan prestala obavjestenja dok nisam reinstalirao. Katastrofa

Mislis ovo spremi u galeriju? To mi nikada nije bilo ukljuceno.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Nix, nisi razumeo moje pitanje. Sa tom opcijom iskljucenom i uz brisanje chatova, viber je narastao na 2.77 gb. Sto me navodi na zakljucak da se fotke i video cuvaju negde bez obzira sto nisam stavio da idu u galeriju. Evo sad sam reinstalirao viber, pa cemo videti.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Viber ima svoju lokalnu bazu gde cuva attachmente. Ja nisam video ikada da se ona smanjuje, zato sam izasao iz nekih grupa koje su mi bukvalno za jedan dan povecale bazu za par giga. Pokusavao sam i delete all media u pojedinim grupama ali bez uspeha...

Ponasanje me podseca na Outlookov ost fajl (doduse on se moze rucno smanjiti).

Viber cache-ira fotke unutar aplikacije, u svakom chat-u, tako da iako iskljucite mogucnost cuvanja u galeriju, Viber ce cuvati fotke. Resenje je da brisete rucno fotke iz svakog chat-a (Chat Info&Settings > Veiw all Media). Meni je to resilo problem. I kad rucno izbriste fotke, treba sacekati par sati da se vidi promena.

Ja sam brisao cele chatove ne samo slike i opet je bio skoro 3 giga.

Aplikacija Musi. Ima je na storu

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Presao sam sa Androida na iOS pa mi je u sklopu set-ovanja uredjaja potrebno da uradim restore Viber i WhatsApp poruka, ciji backup su sacuvani na Google Drive. Kako to mogu da uradim posto mi je ovo sad prvi put da se bavim time?

Nikako. Nema mogucnosti prebacivanja tipa IOS - Android i obrnuto.

Ima li neka adblock aplikacija za Safari I koju preporučujete?

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Instalirao sam, deluje ok zasad.

Nije mi baš najjasnije kako funkcioniše iCloud keychain... Da li čuva šifre koje se posle mogu iskoristiti samo u Safari ili isto tako i za aplikacije gde se traži šifra za pristup?

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Prešao sam s Android na iOS. Tamo sam koristio youtube vanced zbog uklanjanja reklami. Jel ima nekakva opcija na IOS?

Također koristio sam videoder za skidanje pjesama, snimaka s youtube. Jel ima nekakva zamjena za ovo? Razumijem da iphone ne može neke podatke skidati direktno ali čisto da pitam.

Vrh Dno