Šta je novo?

Aplikacije - iOS

sta mu fali? uradi sam build i radice bez problema najnovija verzija. mozes da probas recimo YTLitePlus.
ja licno koristim uyouplus verziju 18.41.5 - sve radi kako treba

Nisam ni citao a i ne znam to da uradim ranije sam samo preuzimao app i sideloadovao ali vidim da je uklonjen pa zato pitam

za svaki yt app sad moras sam da uradis build, barem za ove sa githuba. imas neke telegram grupe na redditu tj na /r/sideloaded koji dele vec uradjene buildove ali opet ih instaliras na svoj rizik dok ako sam uradis build nemas brige jer je open source sve

^ odeš na albums i u gornjem levom uglu imaš + gde možeš da praviš albume

Zdravo, treba mi mala pomoc, zna li neko kako bi na IOS mogao da koristim kindle app da citam knjige, nema je dostupne u nasem regionu, ima li neke mogucnosti da se cita nekako drugacije na telefonu ili moram menjam region (nisam ranije to radio, ne znam ni koliko je tesko i koje su potencijalne komplikacije, pa bih mozda izbegao)

Naparaviš US nalog i rešen problem.

Naparaviš US nalog i rešen problem.
Pravim US nalog samo za app store (secam se da sam video neki klip gde se samo izlogujes iz app stora pa kao prebacis u drugu zemlju) ili ceo novi apple id na US?
Ako nije problem neki link od video ili posta da vidim proces.
Hvala puno!

Napraviš nov Apple ID nalog, izloguješ se na telefonu samo iz App Store-a, a ne kompletno tvog Apple ID naloga.

Settings/Media & Purchases i onda na dnu strane se izlogujes i ponovo loguješ sa novonapravljenim američkim nalog. Skineš aplikaciju, izloguješ iz tog App Store-a kako je već napisano i loguješ na tvoj glavni nalog.

Napraviš nov Apple ID nalog, izloguješ se na telefonu samo iz App Store-a, a ne kompletno tvog Apple ID naloga.

Settings/Media & Purchases i onda na dnu strane se izlogujes i ponovo loguješ sa novonapravljenim američkim nalog. Skineš aplikaciju, izloguješ iz tog App Store-a kako je već napisano i loguješ na tvoj glavni nalog.
Shvatio, hvala na objasnjenju i strpljenu, ipak nije tako tesko kao sto sam mislio

• Like
Reagovanja: iOS
Jel ova procedura ista i za kupovinu apple care plus ili je nešto drugačija? Takođe imam srpski nalog i iphone na kojem nemam care plus ali želim da nabavim watch i za njega da kupim care plus paket kad ga budem imao.
Izvinjavam se ako sam otišao u offtopic, nadovezah se na prethodni post.

Drugacija jer se izlogujes sa celog Apple ID naloga i loguješ sa američkim, a kod kupovine aplikacija, samo se izloguješ iz App Store, a ne i iz Apple ID naloga.

App za kontrolu pc preko telefona trenutno besplatna

IMG_2774.jpeg

Da li imate problema sa Instagram aplikacijom? Na iOS 17.6.1 (14PM) strašno zagreva telefon i toliko ga uspori, da ne mogu da napišem poruku.🥸 Sve ostale aplikacije normalno rade... Restart naravno ne pomaže.

Probaj da je obrises pa instaliras ponovo.

Inače ovo mi nije prvi put da Instagram aplikacija baguje, bilo je proletos isto ovako danima... Što se mene tiče to je jedna od najgorih široko rasprostranjenih aplikacija.😄 Skoro 4GB memorije zauzima...

Besplatna... Mora da povlači sve od tebe da bi im se isplatila.

Besplatna... Mora da povlači sve od tebe da bi im se isplatila.
Ma da, opasno nas profilišu i ko zna na koje sve načine će moći to da upotrebe u budućnosti...

Da li imate problema sa Instagram aplikacijom? Na iOS 17.6.1 (14PM) strašno zagreva telefon i toliko ga uspori, da ne mogu da napišem poruku.🥸 Sve ostale aplikacije normalno rade... Restart naravno ne pomaže.
Upravo sam hteo da uđem ovde da postavim isto pitanje. 14 Pro, telefon se usijao danas dok sam bio na instagramu, nisam bio siguran dal je samo do aplikacije ili telefon se greje generalno. Isto 17.6.1.

Sad sam malo gledao, nismo jedini sa tim problemom, nešto su zeznuli sa poslednjim ažuriranjem...
Usput sam pogledao "app privacy", ono je strašno šta sve prikupljaju o nama, pogotovo od poslednje promene politike privatnosti od letos. Ići će brisanje naloga i aplikacije, čim mi ne bude neophodan u bliskoj budućnosti. Iz godine u godinu sve više informacija crpe od korisnika...

Izaso epic u eu isto ako i altstore ali mi ne mozemo da instaliramo sta treba da se menja da bi uspeo da se instalira app?IMG_2601.png

Ako je to vezano za njihova pravila koja važe isključivo za EU, onda moraš da budeš fizički u EU da bi je instalirao i koristio, kao i registrovan na neki njihov App Store, koliko znam.

Sad sam malo gledao, nismo jedini sa tim problemom, nešto su zeznuli sa poslednjim ažuriranjem...
Usput sam pogledao "app privacy", ono je strašno šta sve prikupljaju o nama, pogotovo od poslednje promene politike privatnosti od letos. Ići će brisanje naloga i aplikacije, čim mi ne bude neophodan u bliskoj budućnosti. Iz godine u godinu sve više informacija crpe od korisnika...
Nemam vec vise od 6 godina drustvene mreze i em mi zivot bolji, vise imam vremena, a i uredjaji mi se zahvaljuju, jer ne moram toliko cesto da ih punim.

Zanimljiv trip sa Cineplexx aplikacijom na Iphonu - kada udjem u aplikaciju i hocu da rezervisem kartu za bilo koju danasnju projekciju samo mi izbaci "Online kupovina ulaznica vise nije moguca" iako to nije tacno (na android aplikaciji radi sve ok). Ako prebacim na sutrasnji dan onda moze, al' za danas ne...U cemu je fora?

Poslednja izmena:
Evo nadjoh u cemu je problem...Time zone mi je bio namesten na neki grad u USA...Pa iako su datum i vreme bili podeseni kako treba manuelno, aplikacija verovatno iz tih podesavanja povlaci info...Ukljucio time zone na automatic i sada sve ok.

Prvi put koristim Iphone,i to odma udario na najskuplji 15 pro max 512gb.
Imam pitanje u vezi tastature (dva pitanja)
Postoji li neka tastatura koja ima fizički odvojena mesta za razmak? Tačka mi nije toliko potrebna,jer sa duplim pritiskom na razmak,dobija se tačka. Pričam o difolt tastaturi.
Drugo pitanje. Zanima me da li ima neka tastatura kojim dužim pritiskam odma dobijem kvačice za tu reč,da ne moram dodatno da prelazim i tražim kvačicu. Ako me razmete šta želim da kažem. Znači za c,kada pritisnem duže,da mi ne izađe c,pa da teram na Č. Evo par primera. Ovo je naravno gboard na androidu. Ubacio sam i gboard na IOS ali nisam mogao da nađem tu opciju.

Prilozi

• Screenshot_20240828_003723_Kiwi Browser.jpg
    Screenshot_20240828_003723_Kiwi Browser.jpg
    87.1 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20240828_003715_Kiwi Browser.jpg
    Screenshot_20240828_003715_Kiwi Browser.jpg
    93.9 KB · Pregleda: 43
Pojasni šta misliš pod fizički odvojena mesta za razmak?

Što se drugog tiče, to imaš i na default tastaturi - ja tako kucam. Samo što podešavanja za tastaturu mora da su ti kao na slici.

1724825934458.png

Nazad
Vrh Dno