Šta je novo?

Aperture size?

rotkod

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
710
Što to označava? :eek:
Kako da podesim taj parametar?Imam grafičku sa 128MB, a u ploči 4X256DDR400...
Kako da isti podesim u biosu na 128 ili...
Unapred Hvala!
Vaš LAIK!

Konfiguracija... ako šta znači...

2.4GHz C
Asus P4C800 DL
4X256DDR400 Kingston
Asus 9560 Video Suite

Aperture size.Potkrala mi se greška!

Aperture Size pretstavlja kolicinu memorije koja ce biti izdvojena za AGP procesiranje (najcesce za vecu kolicinu textura u igrama) u slucaju da je memorija na grafickoj karti nedovoljna...sto sa tobom nije slucaj ! Ostavi default vrijednost (64 MB najcesce)...

AGP aperture size oznacava koliko ces RAM memorije "dozvoliti" grafickoj karti da koristi. To podesavas u BIOS-u (nacies ga lako jer se tako i zove). Ako imas 512Mb RAM-a i vise, mozes da stavis i 128 MB.

Kasnije sam video da je diviner vec odgovorio.

Preporucuje se da se AGP-u dodeli polovina sistemskog RAM-a. Dakle ako imas 512 RAM-a, u AGP aperture size slobodno stavis 256 itd... To sto je i 128 MB na grafickoj sasvim dovoljno je druga prica. Od glave visak ne boli...

Pre nekog vremena sam na jednom forumu (ne secam se vise kojem) video raspravu o tome koliki bi trebao da bude Aperture size. Neki su govorili kako bi trebao biti jednak kolicini memorije na grafickoj, neki da treba duplo toliko, neki da treba biti cetvrtina sistemske memorije, a neki polovina sistemske itd. Na kraju su izvukli zakljucak da optimalan Aperture size zavisi od konfiguracije.
Kod mene sam se malo zezao sa tim i zakljucio da mi je 64MB optimalno. Testirao sam 3DMark-om 2001se. Sa 32MB sam dobio 200 poena manje nego sa 64MB, a 128MB 100 poena manje (isto u odnosu na 64). E sad... To je 3DMark... U igrama nisam isprobavao kolika je razlika (ali ne mislim da je jako znacajna).

ETO! :cuss:
Pa šta sad...kako...kuda...gde...
Sada sam postavio na 128 Aperture size, a imam 4X256MB.
Grafička 128MB.
Dal' da stavim više ili manje?
Iskreno vaš zbunjola!!! :eye:

Ma ostavi na 128. Koliko god da stavis razlika je mala.

Kao sto ti je rekao Dean, ne uzbuduj se oko toga, tesko i da primetis razliku...ostavi 128 i uzivaj.

Vrh Dno