Šta je novo?

Apdejtovanje mapa na Mio moov m400

djuzla___

Cenjen
Učlanjen(a)
06.11.2010
Poena
152
Kupih neki dan gore pomenutu navigaciju sa mapom evrope iz 2008. Vidim na njihovom sajtu da se mogu apdejtovati mape za "dz" ako se to uradim u roku od 30 dana od kupovine. Sad ne znam kako se to radi,ima li neko slicnu navigaciju a da je radio ovo?

a zasto jednostavno nebi instalirao igo, nego hoces da update mape???
mape su ionako za nase podrucje dosta lose...

Ma necu nista da prckam da nebi nesto zeznuo....o navigacijama ne znam nista zivo

Onda platis nekome da ti stavi igo8 i radice savrseno i mnogo bolje i preciznije nego sa org softverom.

ja sam nedavno kupio istu ovu navigaciju i veoma sam zadovoljan :) isto sam hteo da apdejtujem mape ali pošto sam na dosta mesta pročitao da je igo kod nas najbolji hteo sam i to da isprobam, nemanja-992 mi je u tome pomogo (hvala) i mogu ti reći da je procedura tako jednostavna da je to neverovatno a ono što je najbitnije nema šanse da bilo šta zezneš pošto se ništa ne hakuje, krekuje, pečuje i šta ti ja znam, jednostavno poveže se navigacija na komp, iskopiraš sve što ima u navigaciji u neki folder na kompu, desni klik->select all, desni klik->copi, desni klik->paste toliko je jednostavno, i napravio si kopiju celokupnog fabričkog softvera i mapa i svega, onda na navijgaciju ubaciš par novih foldera sa igo softverom i mapama i tom prilikom se samo izmeni onaj fajl koji se prvi učitava kad uključiš uređaj da bi ti omogućilo da na startu biraš koji ćeš softver koristiti, tj da ga tko nazovemo boot loader se menja, ako ti se ništa od toga ne svidi a ti samo vratiš ono što si prvo iskopirao sa navigacije na komp (bekap) i sve je opet fabrički. Ma ceo proces traje 3 minuta ali bukvalno...

E sad, moja iskustva su takva da mi fabrički softver najviše odgovara, lep je, jednostavan, lako ga je skontati i koristiti, precizan je i jako fino radi i priča :d . Moj M400 je došao sa mapama 200912_eeu tako da predpostavljam da su iz 2009 godine ali pošto ne koristim navigaciju tako intenzivno nisam naišao ni na greške ili nedostatke usled starije mape tj. meni je OK :d
A kao što rekoh uz pomoć nemanje, ubacio sam i igo i njegove najnovije mape koje su takođe ok ali ponavljam to treba dobro izvozati da bi se primetili nedostaci...

Nego, jedno pitanje djuzla89: meni se dešava sledeća situacija, izađem napolje (zbog boljeg hvatanja satelita) i upalim navigaciju, znači ne pomeram se već stojim u mestu, i navigacija prikaže mapu ali je kod mene ona obrnuta, ono što je meni sa leve strane to je na navigaciji sa desne i vice versa, čim se pomerim par metara mapa se okrene kako treba???

pa na osnovu promene pozicije konta gde si okrenut :)

ja koristim IGO preciznija je od mio moov mape i jos daje tacnu lokaciju po broju... jedino me smara visual dok se ucita pa igo....
takodje u igo mi se svidja sto ti sam na osnovu delimicnog unosa naziva ulice sakrive nepostojece kombinacije slova...

u igo mi se svidja sto ti sam na osnovu delimicnog unosa naziva ulice sakrive nepostojece kombinacije slova...

e da, ovo se i meni sviđa, nemoraš ni da završiš ukucavanje celog naziva grada ili ulice jer ako nema više kombinacija on automatski izbaci rezultat pretrage.

Nazad
Vrh Dno