Šta je novo?

apdejt hardvera

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
zna li neko neki dobar besplatan program za apdejt hardvera,)

kako mislis update hardware-a?

Taman sam razmisljao sta da stavim u potpis. 😀

pa lepo,kao sto imas apdejt za programe,maticnu (flesh bios),za graficku gurnes novi katalist ako imas ati i ne nedobijes nista novo s tim tako verovatno bi trebalo uraditi apdejt,flesh,nazovi mo ga kako hoces za hard,procesor,memoriju..

Poslednja izmena:
ako nadjete takav program ja bih svoj procesor apdejtovao na neki sa 8 jezgara :d

😀😀😀😀😀 Postoji ali u filmovima naucne fantastike

aj dobro

Djordje, nije valjda da ne znas sta je hardver a sta softver. Jel mozes sa nekim programom da apdejtujes hard disk, sta mislis. Mozda si mislio na drajvere ?

mislio sam program hard diska,svaki hardver ima i svoj fabricki softver,kada bi ga azurirao mozda bi dobio bolje preformanse,kao sto ti maticna i sve na njoj radi bolje kad se flesuje.

napokon neko ko me konta,ispadoh ja zesce glup ovde,sta je hadver a sta softver.

mislio sam program hard diska,svaki hardver ima i svoj fabricki softver,kada bi ga azurirao mozda bi dobio bolje preformanse,kao sto ti maticna i sve na njoj radi bolje kad se flesuje.
Predlazem da procitas ovo, razliku izmedju [WIKI]Hardware[/WIKI] i [WIKI]Computer software[/WIKI], da ti se ne bi ljudi smejali.

doublefacepalm.jpg

POSTING IN AN EPIC THREAD :d
btw, kako da uradim apdejt svog čipseta sa P31 na P35, imam FSB wall na 334MHz 😛

Poslednja izmena:
aj dobro,glup sam nema mi pomoci!

Taman sam se nadao da ću preći na i5 i DDR3, kad ono probih limit na RS-u :d .

Ako je za utehu, download mašinu sam Update-ovao sa coppermine-a @ 850 na sasvim solidan E3200 :-devil-: .

samo? evo ja sam našao link ka Core i9 upgradeu, ovo je prerelease :laugh::bottle:

@djordje29:
Evo, nisi mi vise u potpisu, ipak nisam tip koji voli da zeza ljude na taj nacin. 🙂

Poslednja izmena:
sta je sa vama,ko govori da ti skidas 2,3,4 jezgra za procesor sa neta,ja pricam o fabrickom softveru za procesor ako te svari uopste postoje

Pazi se možda je FAKE. Ko zna na šta su ljudi spremni zarad nekoliko premium poena :banana: .

a jel ima neki torrent ili pozivnica za private tracker? seedovaću!

šalim se, neću više, evo uklanjam te iz potpisa, al mi je bilo neverovatno kakvu si glupost odvalio... ulepšao si mi dan 😀

EDIT: (nemam sliku za triple facepalm)

Poslednja izmena:
Ako si mislio da pomocu nekog programa proveris da li ti ploca ima poslednji bios, koja ti je verzija firmware-a na optici, verzija bios-a grafike itd... Pa da sve to update-es na poslednju verziju kako bi poboljsao performanse svoga racunara!?
Nema potrebe da se sa time bakces, jer sve dok ti racunar radi kako treba, staro je pravilo nista ne diraj.
P.S. Tebi mora da je mnogo dosadno kad pokreces ovakve teme.

Poslednja izmena:
a jel ima neki torrent ili pozivnica za private tracker? seedovaću!

šalim se, neću više, evo uklanjam te iz potpisa, al mi je bilo neverovatno kakvu si glupost odvalio... ulepšao si mi dan 😀

EDIT: (nemam sliku za triple facepalm)

aj dobro,)

Ako si mislio da pomocu nekog programa proveris da li ti ploca ima poslednji bios, koja ti je verzija firmware-a na optici, verzija bios-a grafike itd... Pa da sve to update-es na poslednju verziju kako bi poboljsao performanse svoga racunara!?
Nema potrebe da se sa time bakces, jer sve dok ti racunar radi kako treba, staro je pravilo nista ne diraj.
P.S. Tebi mora da je mnogo dosadno kad pokreces ovakve teme.

nije mi dosadno,nego sam zavrsio sve obaveze pa sam slobodan,)inace,da na takve stvari sam mislio inace to staro pravilo i ja postujem.

Poslednja izmena:
Mnogo ste okrutni🙂

Kao sto Hector Ruiz rece, kada su takve stvari u pitanju, bolje nista ne diraj ako sve radi kako treba.Bios-i, firmware-ovi i ostale stvari ne diraj osim ako ti ne prave probleme. Programi za te stvari ne postoje.
Pomocu odredjenih programa mozes da vidis koja je poslednja verzija software-a na njima i opet pomocu odredjenih programa mozes da ih zamenis ali ne postoji jedan program za tu namenu.

Ako te insteresuju programi koji mogu da update-uju sistemske drajvere, to moze. Oni postoje ali bilo bi bolje ako znas sta novi drajveri donose novo, jer to sto je nesto novo ne znaci da ce bolje da radi..

Sada nastavite🙂

@peja
Genijalno, ovaj nisam video do sada..🙂

Poz

Poslednja izmena:
Mislim da smo svi ovde (jednom) bili početnici, te da nismo znali sve o svemu. Pretpostavljam da user misli na neki program tipa "Asus live update" za laptopove, te da ga zanima da li postoji program koji bi proveravao verzije Firmware-a/drivera za sve uređaje koje ima u računaru. Mislim da uopšte nije lepo, niti na nivou Bencha da se odmah počinje sa "epic fail" slikama i podsmejavanjem.

Just my 2 €cents.

Ma ok je sad ali pogledaj pitanje koje je postavio i kako ga je postavio,mogao ga je lepshe formulisati 😀 zbog toga je meni ispalo smeshno...

pa zato sam i prvi postavio pitanje - sta je hteo da kaze.

mada, osoba koja pokrece temu, trebalo bi malo vise paznje da posveti tome i da lepo sroci sta je hteo/htela da pita, ako ocekuje pomoc.

zna li neko neki dobar besplatan program za apdejt hardvera,)

Nema besplatnih, ali od onih drugih najdostupniji je Everest, jer ce ti on dati linkove do svih tvojih komponenti pa mozes da juris firmware-ove. Ali ako znas sta imas u kanti, to mozes i sam da uradis.

Nazad
Vrh Dno