Šta je novo?

apc ups obavestenje

bugi bugisa

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2007
Poena
319
da li neko moze da mi objasni zasto program od apc-a stalno izbacuje obavestenje

kao da treba da zamenim baterije kada baterije mogu da drze 32 minuta

Prilozi

• Capture 1.JPG
    Capture 1.JPG
    87 KB · Pregleda: 81
  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    84.6 KB · Pregleda: 61
Pa obavestio te je valjda da se ukljucilo napajanje sa baterije u 20:45 - tako bar ja vidim sa slike.

Nemam APC UPS, ali sam pretpostavljam da ima opcija da se iskljuce obavestenja.

Ne vidim nikakve probleme. Sa trenutnim opterećenjem mogu da održe sistem 31 min. na baterijama.

Šta ti misliš da je problem?

edit: uostalom ti piše: Your battery backup is operating normally. Sve je tu u redu, ne brini.

Poslednja izmena:
evo novi skrinova znaci od sinoc da li je u pitanju napon jedno 17 puta se palio gasio

i ovaj balon sta znaci

Prilozi

• Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    18.8 KB · Pregleda: 50
  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    83.3 KB · Pregleda: 61
Balon znači da je ponovo prešao na mrežni napon. Bio je na bateriji, ali je sada opet na mreži.

Izgleda da ti je napon baš problematičan.

Pogledaj u podešavanjima za Sensitivity. Imaš opcije high, medium i low. Za medium piše: Use this setting if you find that your battery backup is going on battery quite often.

kod mene gledam napon ide do 240 volti

po default-u u programu stoji na medium

da stavim na low

Poslednja izmena:
Mereno unimerom ili što ups prikazuje? To je ok, pošto je "normalan" napon 230V. Kod mene ups pokazuje 228V.

Meni je sensitivity na High, a u delu Voltage je podešeno da reaguje ako je napon izvan opsega 208 - 252V (to je po defaultu).

Trebao bi neko stručan da ti proveri instalacije, ako je to ok, onda je do upsa.

208 - 252V

kod mene

194-264

ali odjednom od juce kao da je poludeo videcu par dana da ostavim kako jeste
posto je problem oko struje mozda je ona u pitanju (nema stuje a kod mene napon 240v)
sad sam pratio napon izgleda da reaguje posto napon ide do 242v pa prebacuje na baterije
u svakom slucaju hvala dule na informacijama

Možda su ti komšije pokupovale grejna tela na struju pa mreža hoće da poklekne :).

Da zakljucim problem
Naime apc ups je jedna vrlo korisna stvarcica znaci vredi svaki dinar...
Apc me je prakticno upozoravao i radio svoj posao !!!
Problem je bio sa strujom u kuci, glavni osigurac za fazu od ukupno tri jedan je oksidirao i varnicio(slikovito receno) pa je napon varirao kako sam stavio drugi napon je ok

ETO...

Odlično. Uređaj stvarno vredi, spasio mi je rad (a možda i komp) već par puta, a imam ga tek nekoliko meseci.

Drago mi je da si rešio problem.

Poz

Drži bez problema. Kada je CPU na 100%, troši 270W od 540W koji je max, što je polovina i procena je 15 min. na bateriji. CPU je OCovan na 3.92GHz.

Kada je i GPU opterećen (80-90%), troši 345W, što se vidi sa slike. Procena baterije: 10 min.
http://i.imgur.com/hKBH7.png

Poslednja izmena:
Naravno, i monitor je tu uracunat - right? :type:

Fina sprava, samo vidim da su ovi nasi digli cene za APC UPS-eve :mad:

Da, bez monitora nema smisla :).

Ja sam uzeo polovan, samo zamenio baterije.

+1 za apc br800i ups imam isto uzeo polovan zamenio baterije sljaka u fulu :)

Vrh Dno