Šta je novo?

APC UPS i zvuk smrti

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
Dakle. nestalo struje (ili je dovoljno pao napon da su aprati odkazali) ups APC ES 700VA prebacio na bateriju i nakon jedno 30s dok sam kretao da ga ugasim zaculo se pistanje ali ne ono kratko sto se cuje na svakih 10s nego konstantno i poceo da se dimi. nakon toga radio opet ok ali bilo meni to sve sumljivo pa ga otvorio i vidim da je deo prikazan na slici pocrneo..... dal mu je to neka zastita koja je otisla da ne bi ostalo pa sad treba da nadjem nekog da mi zameni ili? :|

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    196.5 KB · Pregleda: 223
A sta si sve napajao preko upsa tada kada ti se to desilo tj. koliko ti je opterecen ups?

na battery grani mu je bio 22'' samsung 225BW
toshiba lap top sattelite pro a200 na high performance.
externi hard disk WD passport 500GB
sbb modem

izmena:
zaboravih da je ispred upsa bio APC surge arrest

Poslednja izmena:
pitanje je da li si kacio nesto osim monitora i kucista?

na battery grani mu je bio 22'' samsung 225BW
toshiba lap top sattelite pro a200 na high performance.
externi hard disk WD passport 500GB
sbb modem

izmena:
zaboravih da je ispred upsa bio APC surge arrest

Nije to nista za taj ups ...

Nije to nista za taj ups ...

to i ja znam :|

na drugoj grani je bilo jos zvucnik stampac i te fore ali to je na grani za surge arrest only koji se ugasi kada nema struje.

dal neko ko zna sa elektronikom moze da mi kaze sta je taj deo koji je goreo (vidi sliku)

A zasto ne kontaktiras APC?Mislim da bi ih bas zanimalo to sto se desilo, a koliko sam video, imaju OK support...

poslao mail juce apc-u direkt.
nakon 2h zove me broj iz madjarske
lik iz apc-a prica srpski
(iz price shvatam da sam ***** jer sam se zezno i ups je jos u granaciji, nije isteklo godinu dana)
malo mi skace covek po glavi sto sam otvarao itd. i kao nemojte vise to raditi itd.
i kaze da ce se javiti u pon posto u petak se ne radi i da ce mi najverovatnije dati novi ups

dobio ili ne novi ups posto sam ja zezno stvar sa otvaranjem svaka im cast na brzoj reakciji

Sjajno...pretpostavljao sam da ce tako nesto i biti, jer kad sam video uputstva/garantni list u kutiji ovog mog 650VA, pa softver kojim oni mogu da dobijaju info o stanju u lokalnoj mrezi za feedback, i njihov sajt uostalom- vidi se da ljudi ozbiljno shvataju posao kojim se bave :D

zamenice ups samo treba da dostavim u bg
razocarala me samo jedna stvar.... skontao sam zasto je ups crko
ono na slici je tranzistor a izgleda da pored njega trebao da se nalazi jos jedan
koji sam ja naknadno nasao u kucistu, ko nov izgleda i vidi se da nikad nije
ni bio zalemljen na svoje mesto :|

MA to je rezervni :) Glavno da će zamijeniti i da ništa spojeno na njega nije crklo!

Al' prosto je neverovatno da hoce da zamene iako si ga otvarao... Valjda nece sve ostati na obecanjima.

Al' prosto je neverovatno da hoce da zamene iako si ga otvarao... Valjda nece sve ostati na obecanjima.

ja kontam da je to zato sto im nije prvi put da je na ovaj nacin nesto crklo pa da ispadnu fer.... ali videcemo.

Možda prije da vide imaju li problem večeg razmjera, tipa da postoji cijela serija s lošim lemom.

moj slucaj: razletelo se vise tranzistora u UPS-u, ne samo jedan, al' su se bas bukvalno raspali... ne secam se vise koji je bio UPS, marka i tip, ali znam da mi je na njega bio nakacen telefon koji je radio na 12V, tj. njegov mali trafo-ispravljac, onaj budzasti sto se gurne u svaki utikac...

mislim da je krivac bio taj trafo tj. da se u njemu indukavalo nesto sto UPS nije mogao da svari - dakle preporuka: ne kacite telefon na UPS

Ni laserske stampace, svako impulsno opterecenje je smrt za UPS !

kad bolje razmislim i ja sam imao telefon nakacen na ups :| panasonic neki obicni bezicni.

a za laser to se zna to pise i u uputstvu jer on u momentu kad krene da stampa toliko povuce da ne moze ovaj toliko da isporuci. jedino ako imate model kao gore pomenuti onda mozete nakaciti da granu koja je samo surge arrest

obavestili me da ce izvrsiti zamenu cim dobiju posto trenutno nemaju na lageru.

Čitajući ovu temu moram da postavim dodatna pitanja. Zapravo radi se o APC UPS-u model BE700-GR, Back UPS ES 700VA/405W. Imam isti problem kada dođe do oscilacije struje, sam se isključi i i počne konstantno da pišti... zvuk ubija.... na strani gde je baterija su mi prikačeni monitor LG L226WTQ-SF 22``, kućište, i lampa. Sa druge strane gde je surge arest su modem, logitech Premium 4 port USB Hub, logitec miš MX revolution, i blueberry surround SW-M50. Moje pitanje je šta da radim, pošto sam ceo komp kupio u Eurolink-u, njima sam ga predao na servis (još je pod garancijom cela konfiguracija). Pošto je pomenuta firma zatvorena oni su ga poslali KimTec-u, pošto su ovi veletrgovina. Ovi su ga proverili i kao sve je u redu. Ali ne lezi vraže, opet isti problem... Šta da radim, kako da sredim ovaj problem.

Čitajući ovu temu moram da postavim dodatna pitanja. Zapravo radi se o APC UPS-u model BE700-GR, Back UPS ES 700VA/405W. Imam isti problem kada dođe do oscilacije struje, sam se isključi i i počne konstantno da pišti... zvuk ubija.... na strani gde je baterija su mi prikačeni monitor LG L226WTQ-SF 22``, kućište, i lampa. Sa druge strane gde je surge arest su modem, logitech Premium 4 port USB Hub, logitec miš MX revolution, i blueberry surround SW-M50. Moje pitanje je šta da radim, pošto sam ceo komp kupio u Eurolink-u, njima sam ga predao na servis (još je pod garancijom cela konfiguracija). Pošto je pomenuta firma zatvorena oni su ga poslali KimTec-u, pošto su ovi veletrgovina. Ovi su ga proverili i kao sve je u redu. Ali ne lezi vraže, opet isti problem... Šta da radim, kako da sredim ovaj problem.

kontaktiraj APC direkt kao sto sam ja uradio. ili ga njakaj dok ne pocne da dimi pa ondak kontaktriraj APC direktno :D

btw dobio sam skroz nov uredjaj

Poslednja izmena:
samo mi pojasni... koga gde da kontaktiram... ovde KimTec, ili Enel PS koji su glavni uvoznici ili koga već?

samo mi pojasni... koga gde da kontaktiram... ovde KimTec, ili Enel PS koji su glavni uvoznici ili koga već?

ma jok. direkt APC odes na site nadjes formular za support. tacno popunis odakle si i obavezno uneses tacan serijski broj uredjaja. mene zvali dva sata nakon slanja (slao oko 9ujutru i oko 11 zvali)

pozeljno je i da budes na eu verziji njihovog sajta ili ako ima bas srpski a ne na americkom. znaci na tom gde su uticnice na slikama kao kod nas na uredjajima a ne one americke

Vrh Dno