Šta je novo?

APC Smart-UPS RT 2000VA

sale973

Cenjen
Učlanjen(a)
04.05.2013
Poena
155
Dobio sam ovaj UPS uredjaj koji je veoma dugo stajao neupotrebljavan i verujem da su mu otisle baterije.
Postoji nacin da se proveri ispravnost uredjaja a da ne moram da kupim 4 nove batrije i bespotrebno potrosim novac ako uredjaj nije ispravan?

Poslednja izmena:
Moras malo obrazloziti.
Kako "verujes" da su mu otisle baterije? Moras ih premeriti i ako imaju preko 10-11V [svaka od cetiri komada], pogledati osigurac, da li je ispravan i ako je sve koliko-toliko u redu, samo ga ukljucic u struju. On bi trebao da ih napuni i kad je samo ukljucen, bez startovanja..Pogledaj vizuelno, fizicki, da li su deformisane baterije, nabubrile, kontakti oksidirali, zardjali.
Ukoliko su losi akumulatori, jedino negde pozajmis cetiri komada i probas... On nece startovati, sa losim ili bez akumulatora.
pozz

Ja sam APC smart jednom video mrtav....A video sam jedno 100 "polovnjaka".....99% su baterije.

Spoj komp na njega...ubodi struju u njega...Instaliraj proigram...
ako baterije ne valjaju treba samo dole desno sijalica da ti blinka crveno...i da "pishti" povremeno...
Postoji program powershut koji dolazi uz APC upseve iz njega cjesh dosta da saznash,

Kod ovih UPS-eva, kada baterije propadnu skroz UPS obično ne daje nikakve znake života. Ja sam jedan APC Smart-UPS 2200VA bio otpisao dok mi palo na pamet da probam da zamenim baterije. Čim sam stavio nove baterije, proradio je ko iz topa i sada šljaka bez problema.

moji rade bez baterija...samo pishte...

Nazad
Vrh Dno