Šta je novo?

APC RS 800 BACK UPS protiv COllerMaster 550W napajanja

Dimco

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X / Thermalright Silver Arrow 130, Noctua NF-A12x25 PWM
Matična ploča
Gigabyte B550I AORUS PRO AX
RAM
Crucial Ballistix DDR4-3600 32GB (2x16GB) BL2K16G36C16U4R
GPU
EVGA RTX 3080 XC3 Ultra
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11Pro PCIe Gen3 x4
Zvuk
Presonus Eris E3.5 BT, Arctis Pro Wireless
PSU
Corsair SF750
Kućište
JXK-F1
Monitor
LG 27GL850-B
Miš & tastatura
Anne Pro 2, Scyrox V6
Ostale periferije
Presonus Eris E3.5 B
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Prvo pozdrav svima posto sam potpuno nov na ovom forumu. Duze vreme vec pratim ovaj forum iako nisam bio registrovan dosta puta sam ovde vec nasao resenje za odredjene probleme.
A sad problem. Upravo sam kupio nov APC RS800 UPS, punio bateriju 12h bez uredjaja, i onda zakacio pc na ups (samo kuciste, bez monitora, zvucnika, stampaca itd...), ukljucio, instalirao prateci softver za ups, proverio trenutne specifikacije u softveru - baterija 100%, opterecenje 167W (ups podrzava do 540W), ocekivano vreme na bateriji u slucaju nestanka struje 27 minuta, uradio softverski test - sve u potpunom redu (doduse culo se blago zujanje posle klika kad je prebacio na bateriju), i onda sam resio da napravim pravi test, da iskljucim struju... Medjutim umesto da baterija preuzme napajanje racunar se ugasio istog trenutka kad sam iskljucio struju, dok je ups pistao i svickao crveno.
U nekim ranijim postovima sam citao da postoji mogucnost da se apc-ovi upsevi ne slazu bas najbolje sa svim chieftec-ovim napajanjima i da dolazi do ovog istog problema. Pitam se da li se mozda isto desava sa mojim CoolerMaster napajanjem?
Napajanje je staro oko 8 meseci i nisam imao problema sa njim do sad. Sta da radim da menjam napajanje ili ups ili nesto trece?
Hvala unapred.

meni se pre cini da elektronika APCa nije kako valja. imali smo na poslu nekoliko APC 1500 koji su se tako ponasali, tek sto su stigli - cim izvuces struju on zvekne. Slali smo ih 2 puta na servis dok ih nisu sredili, mada se i tada iz njih cuje nestandardno zujanje kada su na bateriji.

probaj da nakacis bilo sta na APC, probaj i bez opterecenja, i ako se ponovo zadesi - pravac reklamacije.

Prvo pozdrav svima posto sam potpuno nov na ovom forumu. Duze vreme vec pratim ovaj forum iako nisam bio registrovan dosta puta sam ovde vec nasao resenje za odredjene probleme.
A sad problem. Upravo sam kupio nov APC RS800 UPS, punio bateriju 12h bez uredjaja, i onda zakacio pc na ups (samo kuciste, bez monitora, zvucnika, stampaca itd...), ukljucio, instalirao prateci softver za ups, proverio trenutne specifikacije u softveru - baterija 100%, opterecenje 167W (ups podrzava do 540W), ocekivano vreme na bateriji u slucaju nestanka struje 27 minuta, uradio softverski test - sve u potpunom redu (doduse culo se blago zujanje posle klika kad je prebacio na bateriju), i onda sam resio da napravim pravi test, da iskljucim struju... Medjutim umesto da baterija preuzme napajanje racunar se ugasio istog trenutka kad sam iskljucio struju, dok je ups pistao i svickao crveno.
U nekim ranijim postovima sam citao da postoji mogucnost da se apc-ovi upsevi ne slazu bas najbolje sa svim chieftec-ovim napajanjima i da dolazi do ovog istog problema. Pitam se da li se mozda isto desava sa mojim CoolerMaster napajanjem?
Napajanje je staro oko 8 meseci i nisam imao problema sa njim do sad. Sta da radim da menjam napajanje ili ups ili nesto trece?
Hvala unapred.

Koliko si platio taj UPS?

Ja sam imao identican problem sa APC 650bk i Chieftek napajanjem a problem sam resio kupovinom Cooler Master napajanja. Jednostano nece da rade zajedno i to je to.

UPS sam platio oko 200 eura. E sad fora je sledeca, napajanje sam menjao letos kad sam obnovio racunar, pre toga sam imao termaltake napajanje od 450W (ali staro 3-4 godine) pa sam resio da za svaki slucaj kupim novo napajanje. Medjutim, ja sam naveo da posedujem coolermaster 550W napajanje a totalno sam zaboravio da u trenutku kupovine nisam mogao da nadjem coolermaster-a i uzeo sam chifteca od 550W, i totalno sam bio ubedjen da imam coolermastera. To jest bio sam ubedjen do jutros rano kada sam cisto za svaki slucaj otvorio kuciste da vidim sta imam unutra...idot... Chiftec GPS 550W....
Znaci problem je chiftec. U ponedeljak cu da narucim drugo napajanje, samo sam malo zabrinut da ne napravim ponovo gresku. Sta da pazarim Termaltake-a, CoolerMaster, Antec ili nesto cetvrto? Posto sam video da masina u idlu vuce oko 170W predpostavljam da nema sansi da povuce vise od 350W u punom opterecenju, tako da bi sve snage 500W ili vise bilo vise nego dovoljno. Predlozi?

Pogledaj moje stare postove na ovu temu. Imao sam problem sa APC UPSom i shieftec GPS napjanjem i evo odgovbora tehnicke podrske APCa

Thank you for your question to APC.

I guess the Chieftec PSU is GPS series.

Unfortunately this power Supply can not work only with pure sine wave. That is what the mains is ok, and the online operation is ok for the PSU, but not the battery operation.

All the Back UPS and the Smart SC has stepped approximated sine wave what is not acceptable for this PSU.
Stepped sine wave is standard in the industry and OK for any other PSU than Chieftec GPS series.

I suggest you to replace your PSU in the PC, rather than the UPS, because a pure sine wave UPS is 3-4 times more expensive than a new PSU.

If you got any further question, do not hesitate to contact me.

Regards,
Zsolt Streng
APC Hungary
Technical Support Engineer

Meni u kombinaciji chieftec+APC nije radio ni self test, komp se gasio kad se iscupa UPS iz struje a pri hladnom staru je pistao kao da je preopterecen.

Napravio sam kardinalnu gresku i uzeo CM extreme power napajanje. Zmaci buka u sobi mi je kao da neko usisava, nemoguce je spavati pored upaljenog kompa.

A sto se tice pitanja sta da uzmes meni se svidja CM igreen i corsaire HX 520

Evo moje iskustvo sa dotičnim UPS-om.
http://www.itsvet.com/proizvod/apc-back-ups-rs-br800i/comp_comp_ups/106/5
Ja sam ga kupio prije godinu dana, a prije njega sam imao APC od 500VA.
http://www.itsvet.com/proizvod/apc-back-ups-cs-bk500ei/comp_comp_ups/106/2
Tada sam imao neku HP konfiguraciju i napajanje je bilo marke Bestec 300W. Ugrađuje ga HP u svoje računare. I desi mi se to isto što se i tebi desi. Ja sam posle nekoliko dana kupio Thermaltake napajenje od 480 wati,
http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-w0019(20)/comp_comp_powersupply/49/16
i od tada funkcioniše savršeno. :wave:

Poslednja izmena:
Imam novi razvoj situacije. Danas mi je nestajala stuja na par minuta, ja udjem u sobu komp radi apc radi samo se cuje pucketavo zujanje (za koje sam predpostavio da dolazi iz upsa jer je prebacio na baterije). Dodje stuja, sve je i dalje u redu, ja uradim self-test, sve je u redu, iscupam kabl iz zida baterija preuzme napajanje i dalje je sve u redu... sve radi!!! Jos par puta sam cupao struju i sve radi savrseno samo se cuje to pucketavo zujanje ... ali onda sam ukapirao da zujanje potice iz napajanja ali ne is upsa, znaci napajanje se muci kad struju dobija iz baterije, prakticno zvuci kao da blago varnici. Tako da sam definitivno resio da zamenim napajanje.
E sad sto se izbora napajanja tice najvise vucem ka thermaltake-u od 550W, 14cm fan 16db, trebalo bi da je tih. Sutra narucujem tako da jos nije kasno za sugestije.

EDIT:
A razmisljam se i o ovom CoolerMaster iGreen Power 500W, tih, pouzdan a i 500W mi je vise nego dovoljno.

Poslednja izmena:
Meni tako pucketa vec 2 godine i nema nikakvih problema. Vremenom se pucketanje utisalo, sad se skoro ni ne cuje. Inace, CM radi bez problema :)

OK odo da narucim ovaj CM iGreen 500W.

Nema nigde da se nadje ovaj CM iGreen od 500W, zvao sam bukvalno 10-15 firmi koje reklamiraju da ga imaju. Tako da sam narucio ovaj od iGreen od 600W iz Deska, jeste malo overkill ali nece da se baci. Sve u svemu nadam se da cu do petka da ugradim novo napajanje, a ovog chifteca sam vec udomio za 50E.

Upravo sam nakacio novo napajanje (CM iGreen 600W), I sve radi korektno pri testu i kad iscupam struju, ali mi napajanje i dalje zuji kad prima struju sa baterije. Mozda je to normalno nisam vise pametan.

Nazad
Vrh Dno