Šta je novo?

APC BackUps CS650

koma

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
620
Radio oko 4 god. i pre neki dan nestane struja i UPS se zakuca i ni da mrdne.
Svetli OnBattery i to je to. Taster Power On/Off ne reaguje. Kada skinem (-) sa baterije isključi se i OnBattery, ali kada ga uključim u struju opet automatski se uključi OnBattery. Napon baterije je oko 7V i izgleda da je bila malo viša temperatura baterije jer se plastika deformisala.

Da li bi zamena baterije rešila problem ?

Hvala.

Pozdrav,

Gotovo sigurno bi zamena baterije resila problem.Samo pazi,ovaj ups nece da radi sa svim baterijama.Ja sam za zamenu uzeo bio FIAMM 7.2ah i sa njom normalno radi.Nedavno sam u njemu probao jednu drugu bateriju(neka proizvedena u Kini,a uvoz iz Ceske) od 9ah i sa njom nije hteo da radi nikako,tacnije kada nestane struje samo se iskljuci.Obe baterije su od 12v,naravno.Cisto da znas,ako budes uzimao bateriju.

Najverovatnije je zaglavio/izgoreo rele koji prebacuje na baterijski mod(ono klik kad nestane struje).
Sto se tice baterija, sve su one ista tehnologija (normalno razlicit kvalitet) a sam UPS ne zna koja je i kojeg kapaciteta.
Ako je baterija ispravna mora da radi. Ta kineska je najverovatnije dugo stajala, bila prazna pa ostecena i prilikom prelaska na nju javi se pad napona i UPS se ugasi.
Da li si je proveravao van UPSa?

Nazad
Vrh Dno