DiGrano zahteva mnogo sitnije mlevenje, ne znam zasto. Ne daje bogatu kremu i ima klasican espresso ukus.Mogu li da zamolim za kratko poređenje tih Malaja blendova i DiGrana?
Snimio sam vam da vidite kako lepo izgleda ekstrakcija italijanskog blenda od Malaja Coffee. Single shot, 9g in 25g out.
Zbog toga i pitam, mada u principu svaki taj blend ima neku dozu kiselosti. Porucio sam sad prvi put Honduras blend koji je preporucio kolega sa foruma.Jeste Lelit Bianca : )
Dobar je blend, ali ne mogu da kazem da je skroz po mom ukusu, zato sto upravo to sto kazes, oseca se blaga kiselost, koja dolazi pretpostavljam od Kolumbije. Zato me i vuce vise na specialty kafu, nego na klasican italijanski blend, gde ocekujem da dobijem jako telo i ni malo kiselosti. A opet, takav blend je bas tesko naci, a da je sveze pecen, sa kvalitetnim zrnima sastavljen i od arabike i od rubuste.
Ко не жели да чека, може одмах да поручи ЖаоМи са воћкице за 9700 дин.
U Utorak, 8990 din u njihovim prodavnica, pa ko se nećkao da proba ...![]()
Ma to se uhoda, ali za higijenu znače pak skrin i manuelac koji ima odušak za pritisak, jer kad stane voda stala je. Ne kapa, nema ništa, pak bude suv kao krofna, a imam gumenu podlošku kao tanjirić, koju koristim kada tampujem da sačuvam portafilter i u njega iskapa ono malo što ima. U fijočici aparata praktično ostaje samo višak čiste vode, koji mora da se prospe svaka 2-3 dana.Kafa je solidna, ali sam ja za ovih par kafa sto sam napravio ostavio haos iza sebe u kuhinji. Stekao sam novo postovanje prema svim onim ljudima koji to rade svako jutro bez ovakvog dzumbusa
Lesson learned: manuelac je za umetnike, automatika je za mene. Pritisnes dugme dobijes kafu i kuhinja ostane u jednom komadu.
Dajem mu sansu jos par dana, mozda je sve stvar navike, ali nekako mi se javlja da cemo da menjamo Zaomija![]()
Koji mlin beše?Danas sam očistio aparat, a posebno mlin. Mislim da sam iz njega izvukao stare, presovane kafe za jednu dobru šoljicu duplog espressa. Čistio četkom, usisavao, izdvavao, pa više puta tako. Ne znam kako je mlin uopšte i izbacivao bilo šta.
Jel ima neko iskustva sa ovim aparatom?
U Utorak, 8990 din u njihovim prodavnica, pa ko se nećkao da proba ...![]()
Kafa je solidna, ali sam ja za ovih par kafa sto sam napravio ostavio haos iza sebe u kuhinji. Stekao sam novo postovanje prema svim onim ljudima koji to rade svako jutro bez ovakvog dzumbusa
Lesson learned: manuelac je za umetnike, automatika je za mene. Pritisnes dugme dobijes kafu i kuhinja ostane u jednom komadu.
Dajem mu sansu jos par dana, mozda je sve stvar navike, ali nekako mi se javlja da cemo da menjamo Zaomija![]()
Ne moraš da koristiš pun pun potencijal. Zato i služi presurizovana korpa, nije izbirljiva za svežinu i kvalitet kafe. Imaš slobodu do 14gr da suneš, u odnosu na žalosnih preskupih 6g iz kapsule.Na kraju, vaš hobi potpuno poštujem, ne košta ni ta vaša kafa malo kad se sve sabere.
Ako mogu da povučem paralelu neku, kao da sada treba da počnem da pecam i treba mi sve od opreme koja košta od 100 do 100k eur. Traži novac, vreme, prostor i dr.
Druga backup opcija su ćalde. Ja sam na njima zavrsio posle godinu dana mucenja na dedici (imam mlin, kupio dodatnu opremu itd)
Za 1800rsd 50komada se dobije. Kafa je dobra, sprema se za minut.... Nema veliki izbor ćaldi, na zalost... 3-4 proizvodjaca... od toga 2 kafe da valjaju (da su po mom ukusu)
To sto ti hoces je Dedica + Ćalde = stavis caldu/kafu, stisnes dugme i posle 20-30s imas kafu...Ja sam blizu da (ovog puta sam) odustanem od porudžbine pre nego što Dedica dođe uopšte.
Mislim da nakon (ponovo, sa više razumevanja) odgledanih YT snimaka i ovde pročitanih postova šta kako zašto, jednostavno nisam spreman i nemam uslova da učim nešto novo i ulazim u taj svet.
Bila mi je dobra i kafa na klik, za koju (opet sa YT) se ne može reći da je skroz loša (dobra kafa, prženje, mlevenje, prilagođeno aparatima sve). Drugim rečima, neko je to već sve spremio za mene kao krajnjeg korisnika (ne jurim pržionice, mlinove, opremu).
Na kraju, vaš hobi potpuno poštujem, ne košta ni ta vaša kafa malo kad se sve sabere.
Ako mogu da povučem paralelu neku, kao da sada treba da počnem da pecam i treba mi sve od opreme koja košta od 100 do 100k eur. Traži novac, vreme, prostor i dr.
Mislim da je obrnuto, da Žaomi ima nestandardi prečnik.Mislim da nema, istrazivao sam malo po netu kad sam video prethodne postove i nisam nasao nista konretno sem da su Cialde valjda 45mm, a ovde je portafilter 51mm ako se ne varam. Neka me ispravi neko, mozda sam lupio
Btw zena ne pije kafu, ali je kuhinja u mnogo boljem stanju kad mi je ona napravila popodnevnu![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari