Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ovaj C3 je ručni mlin?

Prilozi

• Screenshot_20230421_203403_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230421_203403_AliExpress.jpg
    125 KB · Pregleda: 67
Pročitaj malo unazad. Mlin koji melje za espreso i podesiv je, bez problema se podešava za moku, tj. može isto mlevenje, ili krupnije, po želji.

Previše cimanja preko ali-ja, ima li nešto možda jeftinije, i domaće? :D
Tipa, ovako nešto, piše da ima podesivost finoće mlevenja:

Ajde da kažemo ovako, dobra kafa sigurno nije jeftina, a možeš skupo da platiš i lošu.
Svakako, ali opet moj i tvoj ukus može biti drugačiji. Ti možeš platiti 6000 za kg, ja da je probam i da mi se ne svidja.

^ samo sto ovde ne pricamo o tome, nego je u stvari da se o ukusima ne raspravlja, a verujem da @crews_adder ne probava prvi put u zivotu espresso kafu.

Treba videti, probati. Ne mora da znači ono što je skupo da je i dobro uvek.
Probao ja te kafe iz Lidla sve redom...ne valjaju nista.. Bolje su one Lavazze na pijaci za 1500 din. sto je i bila cena ovih kafa u Lidlu pre snizenja,,,

Probao ja te kafe iz Lidla sve redom...ne valjaju nista.. Bolje su one Lavazze na pijaci za 1500 din. sto je i bila cena ovih kafa u Lidlu pre snizenja,,,

Ne možeš. I ja sam se iznenadio.
I meni bolje od kupovne mlevene Lavazza ili Hausbrandt. Naravno stvar ukusa, meni dobro i vino iz Lidla od 400-500 kinti 😁

Desilo mi se nešto čudno sa ovom kafom iz Linde. Posle 8-9 dana kafa je dobila neku kiselinu, da sam bacio ono što je ostalo. Otvorio novu kesu (kupio sam 3 ukupno 😉) i sve super ponovo.

Da li je to znak loše kafe?

Pitam jer sam tek počeo da meljem na C3 i razmišljam ako mi propadne kafa pakovana od 250gr kako ću proći sa kupovnom od kilograma? Da li se ovo dešava ili sam ja ispao baksuz. Čuvao u staklenoj tegli sa poklopcem, na sobnoj temperaturi? Čitam nešto o stavljanju u frižider, zamrzivač. Šta vi predlažete?

Carina ide na 50+ eura. Kako to?
Koliko oni procene. Možda je samo porez plaćen i carinjenje, a bez carine.

Uporan može da se žali, ali bitka sa vetrenjačama.
@kuruz , ja u kesi držim koja se vakuumski zatvara. Nisam imao neke probleme, mada perferiram 500gr pakovanja, a kupujem u proseku 1,5kg po turi. Šta se dešava, kako zri jača joj ukus, a sve brže prolazi kroz nju voda. C3 je tu tanak, treba mu dodatno mikropodešavanje koje skuplji mlinovi imaju, zato koriguj količinom i tamperingom.

Ne platiš ako ne otvore paket. Svaki koji su otvorili sam nešto platio. Svojevremeno su naplacivali i otvaranje, ne znam da li to rade sad.

Stvar ukusa. Ja npr. Lavazzu odavno više ne kupujem. Isto je i sa Bellarom kafom koje su deo standardne ponude u Lidlu. Ova sa zipom od 245rsd nije toliko loša.

Carina ide na 50+ eura. Kako to?

Planiram da kupim neki automatik.
Da li je neko koristio Gaggia Cadorna Prestige?
Ili neki sa slicnom cenom a da je za preporuku

Iz mog iskustva najbitniji su gabariti kutije.
Na aliju porucujem godinama, imam stotine porudzbina i zakljucio sam da ako je mala kutijica nece se ni truditi. Ako je gabaritno, poput mlina, portafiltera, onih velikih slusalica, uvek otvaraju i globe.
Zadnji primer: stigle mi KZ PR1 PRO slusalice sa alija, SG tracking, 77 evra plus 3-4 za postarinu i prosle su carinu bez otvaranja dok sam za mlin morao da platim...
On topic:
Koristim vec neko vreme C3 rucni mlin i ne mogu da se otmem utisku da je mozda C2 bolja kupovina. Naime, C2 ima vise stepena posesavanja za espresso, od 6. do 12. klika ide dok C3 ima samo dva stepena, 7 i 8.
Nekad mi se stvarno desi da mi treba jedan klik "izmedju", da mi kafa na 8. kliku protrci a na 7. skoro da nece da ide. Nije toliko strasno, ali voleo bih da cujem iskustva korisnika C2 mlina, ako ih ima.
Jos ako na to dodamo nizu cenu C2.

Često treba korak između, ali imaš zaobilaznicu količinom kafe i tamperingom. Zasad mi uspeva.

Možda može da se ubaci neki drugačiji šraf.

• Like
Reagovanja: q4u
Necu svaki put kad menjam kafu da menjam sraf. Ok je mlin.
Vise me zanima iskustvo nekog ko ima C2, sa vise koraka.

Ja imam c2, sa titanijumskim burrom. Ali ga koristim za airpress, tako da nisam siguran koja iskustva su ti tu bitna. Pre kupovine sam dosta citao I stigao do toga da uzmem ili slim plus ili ovaj c2ti.

Koliko dugo traje mlevenje? Čitao sam da je dosta sporiji od C3?

Jel neko probao ovu GIMOKA kafu, ima inisku cenu a ortak mi kaze da je dobra...

Pozdrav ljudi,
Ovo sa curenjem na steameru dok traje ekstrakcija je postalo sada vec problem. Nisu vise kapljice vec sada ide mlaz.
Kada sameljem krupnije, tj manji otpor, curenja skoro i da nema.
IMate li neki savet pre nego pocnem da obijam pragove servisera ovede u NS?

Jesi li probao da pustiš paru da ga malo produvaš pa da razradiš ventil i stegneš posle malo jače ?

Jesi li probao da pustiš paru da ga malo produvaš pa da razradiš ventil i stegneš posle malo jače ?
Jesam. Cak sam i dekalcifikovao aparat, koristim vlasina vodu samo.
Na ovom aparatu postoji kruzni preklopnik za vrucu vodu, paru i polzaj za ekstrakciju, nema zatezanja kao kod gagia clasic ap sa strane. Znaci kruzni preklopnik sa 3 polozaja.
Kada meljem dovoljno krupno, nema curenja na steameru..tipa ekstrakcija od 15 sek.

Prilozi

• video-239fa9706309caaa24525993cca54926-V.mp4
    2.7 MB
Poslednja izmena:
Evo i videa sa krunim mlevenjem gde nema curenja.

Prilozi

• VID_20230425_191200638.mp4
    2.1 MB
Jesam. Cak sam i dekalcifikovao aparat, koristim vlasina vodu samo.
Na ovom aparatu postoji kruzni preklopnik za vrucu vodu, paru i polzaj za ekstrakciju, nema zatezanja kao kod gagia clasic ap sa strane. Znaci kruzni preklopnik sa 3 polozaja.
Kada meljem dovoljno krupno, nema curenja na steameru..tipa ekstrakcija od 15 sek.
To ona masina od 30k dinara sa mlinom?

Nazad
Vrh Dno