Pred tobom su dva puta. Jedan put koji podrazumeva kapsule i drugi automatik koji podrazumeva ulaz u ova ozbiljna razmatranja kolega sa foruma.
Napomena: Ovo je ISKLJUCIVO moje misljenje.
DG koristim 11 godina svakodnevno. Sasvim solidna prica ako nadjes pravu vrstu (jacinu) kafe (npr ja pijem nesto sto se zove barista espresso) i imas jednu solju pa znas koji odnso vode i mleka prija tovm ukusu. Razlike u modelima NEMA. Stvar je iskljucivo u dizajnu. Do sada sam je nosio 4 puta na servis radi ciscenja, jer sam lenj. Nista drugo. Cene kapsula su 650 redovna (na pijacama mozes da nadjes za 500) ili 524 kada su akcije. Vrlo ogranicen broj ukusa
Nespresso isti proizvodjac, isti princip rada aparata, mnogo vise ukusa. Cak je kafeterija pocela da pravi napitke za nespresso. Ono sto sam ja probao me nije nateralo da predjem u tja tabor posebno sto mi aparat ziv i zdrav i radi
Savet je da odes i popijes po kafu iz svakog parata kod nekog prijatelja i odlucis sta se TEBI doapada.
Put broj dva je sa autoamtikom. Dakle aparta u koji unosis kafu u zrnu, gde treba da vodis racuna o nozeima, da vidis odakle ces dovlaciti kafu (przionice i sl), onda vidis koliko zapravo zelis da ulozis VREMENA u proces pripreme kafe, er mozes d aodes u filozofiranje o posebnom mlinu, milk froteru (za pravljenje pene) i ostalo... Ja sam shvatio da mi je bitniji tok pijenja kafe, jer sam uglavnom nadrndan dok je pripremam i nije mi to bas prioritetno, a zelim da uzivam u napitku.
Dakle odgovori sebi na pitanje, da li zelis da imas isti kvalitet kafe na klik, mozda vecu slobodu u izboru kafe u zrnu i veci uzitak u procesu PRIPREME a kasnije i ispijanja, isprobaj DG i Nepsresso pa odluci.