Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

@jiggy1984 350e. Javili su mi iz Baga čim su dobili nove modele.

@jiggy1984 @sajlonac Dimenzije me i plaše :) Moraću da ga krijem u podrumu.
 
Zanimljivo da su sve nespresso kapsule od 5-6 g za single od 40ml..
 
Pa mi svi sa kasikama pijemo doppio i trosimo od 15-18g za tu duplu i to zovemo kafa :D Ristretto nam je kad dodje neko u goste kome je jaka, pa poturimo dve soljice i popolovimo ;) Dakle od kile 55-66 kafa.

A yagee meni napisao da nisu u mogucnosti da pakuju manje od 1kg, a evo ispade da ih bas zabole da JEDNOM za probu od SVAKE daju po pola kg, pa da se odlucim za dve. Narucim po 2kg svaki mesec i po, dva. Zaista sizifov posao. Nit me vidi, nit me cuje. Posalje kafu i dobije pare na racun.

--> Da li sam ja stvarno razmazen kupac ili sta je ovo danas sa preduzetnickim umom i duhom?

Niste razmažen kupac. Šaljemo Vam danas svih 5 blendova po 0,5. Može? :D


Svaka čast na položenom ispitu za SCA diplomu. Šteta što to nema uticaja na njegovu kafu od koje je i najjeftiniji Danesi (koji je on prodavao) mnogo bolji.

Prenećemo čestitke. Što se tiče kafe, ukusi su različiti, pa se nekome i svidi. Meni kao ljubitelju espressa i verujem iznadprosečnom poznavaocu je najvažnije da znam ko i kako radi i koliko zna.

Ako možete da nam pomognete, javite nam po kojim parametrima su kafe loše na 064/205-2706 - Jovan. Da možemo da prenesemo Ivanu pa da se radi na poboljšanju, jer tome valjda svi težimo.
Imate na sajtu ko smo i šta smo, na O Nama stranici. Hvala.
 
@yajgee

Ne bih. Bio u Zrnu, u subotu.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
[mention]svlada [/mention] uzmi bilo koji Mazzer ili Fiorenzato za 100-150eur. Nećeš pogrešiti. Ne bacaj pare za igračke tipa Graef. Povremeno se na KP pojave neki manji modeli mlinovi ali to je baš retkost. Za 300eur možeš da pazariš digitalni doserless F64 Fiorenzato.
To su sve tenkovi od mlinova. Kupiš novi par noževa za 15-20eur i teraš tako godinama. Ostavićeš takav mlin u nasledstvo unucima. Nemoj da te brine ako nemaju rezervoar za kafu u zrnu. To ti ionako neće trebati jer ćeš meriti doze sa vagom.
Kad pogodiš pravu granulaciju I napraviš kafu na takvom mlinu iznenadićeš se koja je razlika.
 
Od ovih sa SJ za 160 i F64 digitalijom za 300 je nedavno kupio nas kolega @C4in, pa mu posalji PM ako sam ne vidi ovo pominjanje ;) Koliko sam shvatio, momci ih srede pre prodaje i sa novim nozevima su. Pitaj C4ina svakako

Ako je problem visina, mozes SJ koristiti bez hopera ili napraviti mod za neki manji (google). 350W motor mora u ovakvo pakovanje. Jedino je Mazzer Mini sa nesto manjim footprintom jer je ona tacna ispod mlina manja.
 
728f8ede3ccf860442e1c34dcfc4eaac.jpg

Posle 2 meseca čekanja napokon stigao pravi aparat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Čestitam, moćno izgleda. Zamolio bih za neki video kad ga pustiš u pogon.
 
Jesam ja lud ili sam video negde da postoji neki mod da se sa Super Jolly skine onaj ceo dozer i ubaci neki levak, da kafu melje direktno u portafilter tj kasiku?
 
Ima tih modova koliko volis. Najjednostavnije je da kupis gotovo resenje. Original je mega skupo, lik iz hong konga je nesto jeftiniji.

Od jeftinih resenja je da kupis onaj levak za ukrasavanje torti i prepravis i dodas poklopac za motor ili napravis poklopac za motor od isecka valjka i izbacis cevku. Postoje varijante i sa plasticnom flasom.

Da ne guglam ja, guglaj ti. Ako ne nadjes sam, pitaj pa cu ja da potrazim.
 
He he

Nije problem da izguglam, nego sam mislio da sam negde u ovoj temi video / citao tj da je neko odavde to uradio...
 
Ja sam kupio takav SJ od Stevana.. To je takozvani "for grocery" :

https://www.mazzer.com/en/coffee-grinders/super-jolly-for-grocery/

Međutim mnogo su češći ovi klasični sa dozerom i mislim da nije neki problem prepraviti ih na doserless. Štaviše, mislim da je bolje sa nekim modom nego ova moja varijanta jer ja nemam pristup tunelčiću koji ide od noževa do levka i tu lako ostane malo kafe. Kod modovanih uglavnom to ostane pristupačno i možeš četkicom da pokupiš sve što se zadržalo.
Ja to rešavam tako što ne koristim hopper za kafu već meljem samo onoliko od koliko pravim kafu i umesto hoppera stavim gumenu manžetnu kojom posle "ispumpam" višak kafe :D
Verovatno ne razumeš ali ako treba slikaću ti :D

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Ima li neka rioba na akciji u metrou. Da ne idem ako nema.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
oko 1000din je kila Golda, šta ćeš veću akciju? :)

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
 
Ima li neko od kolega forumasa Philips aparat za kafu serije 2000 ili 3000?
Posto sam bacio oko na njih pa da neko ko ima podeli isustva i resi par dilema :)
 
Kratko je trajala moja Gaggia :D Mora na servis. Cuo se neki zvuk krckanja prilikom paljenja i tjt... Vise ne radi.
 
[mention]sajlonac [/mention] Koju manžetnu si stavio na mlin? Koji auto? Razmišljao sam o tome od kako sam video Ceado E37z mlin. Ne kapiram kako se niko nije pre setio toga. Ja svaki put meljem jednu dozu i čistim četkicom zaostalu kafu. Ništa gore od bajate kafe u mlinu.
 
[mention]svlada [/mention] auh baš šteta. Šta ne radi? Ne greje? Ne radi pumpa? Kod ranijih modela se dešavalo da naprsne grejna grupa i da curi voda.
 
Da probam ja da pogodim, Golf2, letva volana? :D

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Hahahahah dobri ste :D
Ma nemam pojma našo u staroj kući gde živeli baba i deda a ja je za sada koristim samo kao garažu za bicikle i prostor za servisiranje istih :D
Evo slike pa prosudite sami ;) Uklapa se prečnik kao da je pravljen za ovu namenu.
Taj Ceado je vrhunski... 20200624_215918.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Manžetna bi trebala da je s Alfa Romea. Ako ništa drugo onda zbog originalnog šmeka espressa. :D
 
U malo gadnom vizuelnom stanju je mlin al sta da radim, bio jedini doserless koji sam našo plus mi je cena bila ok (150) a dobio i nove noževe tako da radi super samo ne izgleda baš najlepše :) Ložio sam se jedno vreme da ga kao poliram ovo ono ali mrzi me da se mlatim a tim. Inače manžetna ne stoji na njemu, tu stoji onaj distribution tool a manžetnu stavim tek kad završim mlevenje, da ispumpam kafu :D
Ni aparat mi nije u mnogo boljem vizuelnom stanju pa me nije briga haha Bitno da sam zadovoljan kafom ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
[mention]sajlonac [/mention]oduševljen sam sa mlinom. Čista konceptualna umetnost!
 
Da li ovde neko koristi Aeropress, kakvo vam je mišljenje o njemu?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno