Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Za put spreman
V60
Ručni mlin
Filteri
4 šoljice
Dupli moka pot
Vagica
Froter za mleko
Tegla za kafu
Gooseneck ketler
Termometar

1000025889.jpg

Za kampovanje, sa Temua.

Već neko vreme nikako da odradim mleko za kapućino onako kako treba i kako volim. I juče primetim da para nešto slabo izlazi... Skinem vrh, operem dobro, pročačkam iglicom i sad para samo kulja. Ponovo pravim penu kako Bog zapoveda. Nisam ni primetio kako je vremenom sve više zapušeno i koliko to utiče na penu. Kad je slaba para, ne može da se napravi dobar vrtlog. I sad ponovo mogu da napravim šaru koja nije cockochino.
Mislim da ću uskoro odraditi čišćenje celog aparata. Imam ga skoro 2 godine, a jedino što sam ga održavao je uz pomoć tableta.

Pa nosiću ga svuda samnom a najpre na more.

Sladokusac. Ja više volim da se uželim, tako da nosim samo mlin i aeropres.

Ovo je top priča, moj set za putovanja je drastično manji, aeropress i/ili moka pot, i ručni mlin. Kafu sa mlekom ne pijem ali ovaj froter deluje baš fino. U njega samo sipaš zagrejano mleko, pa praviš penu? Sad gledam da kupim neki gasni gorionik za kampovanje, ali o tome ću u drugoj temi :)

U froter možeš zagrejano mleko a možeš i da ga greješ na šporetu. Ovaj sam uzeo
1000025894.png

@component

Pored čišćenja aparata backflushom i bojlera od kamenca i steamer treba povremeno očistiti i jedna od metoda je putem

Ja ovo radim jednom mesečno, i nisam imao problema sa zapušenim steamerom a pretpostavljam da može doći i do pojave bakterija na ostacima mleka tako da neću da nepotrebno riskiram.

Mislim da nije bilo od mleka već od kamenca. Normalno je da para polako ostavlja naslage iza sebe. Koristim niskomineralnu vodu, ali i dalje je tu suvi ostatak veći od 0. Dve godine korišćenja i ko zna koliko litara vode je prošlo kroz steamer.

@component

Preporuka je kada se čisti kamenac, da pola tečnosti ide kroz "glavu" a pola kroz stimer.
Redovnom upotrebom (za moj aparat proizvođač preporučuje jednom godišnje u kućnoj upotrebi) ne bi trebalo da bude takvog problema.

Moj set za putovanje je Nespresso aparat i kesa jeftinih kapsula. Idem da se odmorim i od spremanja kafe. Nespreso sprema i donosi žena, makar dok starije dete ne poraste još malo.

Vrh Dno