Ipak sam uzeo Gaggia Classic, našao sam ga ovde u Vršcu u prodavnici za 37000din, model 2019.Gran Gaggia Deluxe se pokvario nakon godinu ipo dana, uzet na Ananasu i vratili mi pare jer navodno ne može da se popravi.
A uzeo za njega unpressurised portafilter i svašta nešto za 53mm
Sad ne znam da li da uzimam nešto slično pa da iskoristim portafilter, tamper i ostalo ili da uzmem nešto skuplje tipa Gaggia Classic ili Sage Bambino.
Može li mi neko reći razlike izmedju Gaggia Classic Evo koja se sad prodaje i onih 2018, 2019? Koje nemaju boilergate?
Imaš te opruge i kod nas, ne košta puno ako ti se ne čeka. Pogledaj na KP.Ipak sam uzeo Gaggia Classic, našao sam ga ovde u Vršcu u prodavnici za 37000din, model 2019.
Prvi utisak da mi je mnogo ozbiljniji aprat od Gaggie Deluxe, skoro sve je od metala, portafilter veliki i masivan, jedina mana za sada mi je isto mali prostor ispod portafiltera.. ali snaći ću se
Sledi kupovina ostalih sitnica, tamper, puck screen, levak… pa ako može neki predlog…
Koliko sam ukapirao tražim 58,35 ili 58,5mm?
Vidim ima na aliexpresu i opruga za 9 bara, da li je ok ta ili da gledam na drugom mestu?
Ja sam one moje delove od Gaggie deluxe okačio u oglas pa ako nekom treba neka se javi.
ili ako baš voliš kafu, a želiš količinu, probaj filter kafu.Da li neko od vas produži espresso sa vodom nakon što ga napravi? Obično to ne radim, ali sad mi se pila kafa bez mleka, a da bude puna šolja da mogu polako da pijuckam dok radim. Pa sam napravio dupli espresso i samo dodao vuću vodu. Dosta sam ga oslabio, ali i dalje ima ukus i prija mi.
Kada sam u kancelariji pijem neki iz aparata maksimalno produžen. Pijem i plačem Ali više dođe kao ritual za koncentraciju dok radim... razmišljam da pređem na čaj kad sam u kancu.
to ti je najmanje ulaganje u kafu od svih.Ne još i to! Sad da kupujem i opremu za filter?
Ostajem na espressu.
philos mi je super. izvinjavam se na kombinaciji englesko-srpskog, stvar navike.Kakav ti je Philos? Ja sve nesto hocu-necu da ga uzmem ne znam ni sam. Sta si imao pre njega?
Ma imam mlin, nego nemam vremena da učim još jedan način pripremanja kafe. I ovako pijem više nego što bi trebalo.
Sad ćeš da kažeš "nema šta da se uči" ili "lakše je od pripreme espressa"...
Dobro... Šta mi treba za filter kafu i na šta obratim pažnju? Probaću da napravim.
Sledi kupovina ostalih sitnica, tamper, puck screen, levak… pa ako može neki predlog…
Koliko sam ukapirao tražim 58,35 ili 58,5mm?
Vidim ima na aliexpresu i opruga za 9 bara, da li je ok ta ili da gledam na drugom mestu?
Hvala puno na savetima, taj tamper koji si postavio što ti imaš… da li je ujedno i leveler?
Ipak sam uzeo Gaggia Classic, našao sam ga ovde u Vršcu u prodavnici za 37000din, model 2019.
Prvi utisak da mi je mnogo ozbiljniji aprat od Gaggie Deluxe, skoro sve je od metala, portafilter veliki i masivan, jedina mana za sada mi je isto mali prostor ispod portafiltera.. ali snaći ću se
Sledi kupovina ostalih sitnica, tamper, puck screen, levak… pa ako može neki predlog…
Koliko sam ukapirao tražim 58,35 ili 58,5mm?
Vidim ima na aliexpresu i opruga za 9 bara, da li je ok ta ili da gledam na drugom mestu?
Nije,Hvala puno na savetima, taj tamper koji si postavio što ti imaš… da li je ujedno i leveler?
Ne bih da eksperimentišem. Jednom sam uzeo u Metrou njihov brend kafe Rioba, pa sam napravio grešku. Još uvek je nismo popili. Nisam nikada pio Pellini. Kakva je ona u odnosu na Julius?Uzimao sam ja,
U tom momentu je bila 1000din/kg pa sam uzimao caletu, on nije nesto probirljiv, sipa mleko i bude mu okej. Potrosio je par kila , nije kisela, nije gorka previse, okej u sustini ali nista spec.
Nakon tog promo perioda podigli su cenu na 1500 cini mi se, tako da za slicne pare imas i neke Lavazze na pijaci, sta znam, meni se npr Lavazza/Pellini/Julius vise svidjaju ako vec poredimo taj cenovni rang (1500-2000/kg)
Kad se setim kako mi je renije Lavazza bio sinonim za neku dobru kafu...beskonačno bolja od lavazza raznih
Haha drago mi je da uzivas. Ja jos nisam nasao taj "do smrti" grinder, al dobro volim da probam. Genaralno znam sta da ocekujem od mazzer nozeva a i lep je na oko.philos mi je super. izvinjavam se na kombinaciji englesko-srpskog, stvar navike.
maksimalno sam uprostio work-flow. ne radim više rdt, niti ima potrebe niti mazzer to preporučuje. kafa je rastresita i bez grudvica. čak i iglice ne koristim kao nekad, više da samo površinski distribuiram puck. vrlo mali deo statičkog elekriciteta stvara problem kod prane kafe, kod naturala skoro ništa.
suma sumarum je da nema lošeg shota. čak i kada omašim granulaciju. nema više onih fora da prospem shot u sudoperu jer ne može da se pije. kao i svaki drugi mazzer, i ovaj je predimenzionisan. služiće i mojoj deci bez problema. maksimalno zadržavanje kafe je 0,2g. dosta je tiši od npr super jolly ali u delu oko mlevenja, sam zvuk motora je isti. čišćenje je maksimalno uprošćeno i obavlja se bez alata (samo četka) u par minuta bez da se gubi podešavanje granulacije.
pošto nisam hteo da se bakćem sa seasoning-om i dalje se malo mučim oko promene granulacije ali očekujem da se to brzo reši.
koristim isključivo svetlo prženu kafu pa po preporuci mazzera to radim na hot-startu ali verujem da i u obrnutom slučaju ne bi bilo problema.
pre philosa sam koristio mazzer sj i comadante. ono što sam definitivno siguran da mojim čulima mnogo više odgovaraju ravni noževi.
jedinu manu koju sam primetio da se u dodiru catch cup i kućišta mlina stvara zvuk usled vibracija motoroa ali to sam lako rešio sa malo samolepljive plute.
tražio sam po netu, niko ne prijavljuje taj problem, a mazzer se ne oglašava na mail koji sam im poslao.
takođe piše da je jedna nožica podešavajuća, a kod mene su sve fiksne.
moguće da mi je stigao neki pre-production verzija.
sve u svemu, ocena 9,5/10. služiće me do smrti, moje ili njegove.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari