Niche Zero je, bez preterivanja, jedan od najboljih prozivoda koje sam u životu koristio. Izuzetno lak i prijatan za rad, ne pravi nered, melje svaki put isto i imam utisak da će raditi narednih sto godina. Za profil se slažem s tobom - daje mutan espreso sa izrazitim telom ali bez precizno diferenciranih ukusa i aroma. Postoje kafe kojima ovo veoma leži, npr. Etiopija Faficho iz Bloom-a mi je bila bolja kod mene na Niche-u i GC nego kod njih u lokalu, ali ako tražiš hipsterski espreso sa laganim telom i bistrim aromama, ili hoćeš da praviš V60 i druge filtere, uzmi neki drugi mlin.Odličan combo!
Kazi mi kakva su ti iskustva sa niche-om?
Ja sam testirao sa drugarom koji ga ima i nisam nesto odusevljen tim profilom kafe.... Jako mutira sve arome. Ok je za tamno przenje i kafe sa mlekom, dok za izvlacenje aroma nije se bas pokazao.... Doduse to je večita priča flatt vs conus noževi...
A slučajno se desiloNa kraju zavrsis sa dva mlina... rabbit holeCestitam na kupovini.
Dobar je Philips.EP2235? Ili treba bolje nesto?
Krups ne moze da pridje Philips EP seriji po pitanju ulozeno dobijeno. Pogotovo sto kaze kolega iznad za late, kapucino i te napitke sa dosta mlecne pene. Ja posedujem EP 3000 seriju latte go vec skoro godinu dana. Sa tim mlecnim kafama sam prezadovoljan kako pravi, dok za espresso onako... Za espresso je bolja prica posebno mlin i posebno aparat.Iskreno neckam se izmedju philipsa i krupsa....nisu mi pali na pamet saeco aparati. Gaggia mi nekako "ruzhna" znam da je glup razlog.
Krups nikako. Klasičan plastikaner. Onaj deo za pravljenje mleka ko za decu da je pravljen, sav nešto labav. Mada ceo aparat mi deluje ko igračka za decu iz Lidla.Iskreno neckam se izmedju philipsa i krupsa....nisu mi pali na pamet saeco aparati. Gaggia mi nekako "ruzhna" znam da je glup razlog.
Philips je laksi za odrzavanje, to sam siguran.Iskreno neckam se izmedju philipsa i krupsa....nisu mi pali na pamet saeco aparati. Gaggia mi nekako "ruzhna" znam da je glup razlog.
Reci mi molim te kakvo je ovo mleko ?Stigla pre 10tak dana mašina.
Posle onog smeća od Nespresso i mog starog raspalog Bosch verobar 100 ovaj espresso 2kom me izuju iz gaća dobijem tikove, kapci na očima skaču 😂
Vrhunska kafa Garibaldi bar meni.
Flatwhite sa ovim mlekom koje nije samo mlekom baš odlična kafa pogotovo double shoot.
Pa baš za extra penu mešavina mleka, palminog ulja i ne znam sta jos. Metro oko 150 din.Reci mi molim te kakvo je ovo mleko ?
Jel je ok ?
Kome ne smeta mleko da. Ali mene ubi pa neću na oči da ga vidim 😂Nema boljeg mleka od dukatovog, plavi čep. Klasika 😊
Niche je odlican mlin - mislim da momenat ubijanja profila kafe zvuci prejako.Niche Zero je, bez preterivanja, jedan od najboljih prozivoda koje sam u životu koristio. Izuzetno lak i prijatan za rad, ne pravi nered, melje svaki put isto i imam utisak da će raditi narednih sto godina. Za profil se slažem s tobom - daje mutan espreso sa izrazitim telom ali bez precizno diferenciranih ukusa i aroma. Postoje kafe kojima ovo veoma leži, npr. Etiopija Faficho iz Bloom-a mi je bila bolja kod mene na Niche-u i GC nego kod njih u lokalu, ali ako tražiš hipsterski espreso sa laganim telom i bistrim aromama, ili hoćeš da praviš V60 i druge filtere, uzmi neki drugi mlin.
Sa DF-om sam tek krenuo da se igram ali već vidim da će moći da proizvede taj hipsterski espreso na koji se ložim, a i za filtere je mnogo bolji. Ima određene probleme sa poskakivanjem zrna, ponovnim mlevenjem i neredom koji pravi na pultu, ali to bi trebalo da se reši uz pomoć 3D štampanih modifikacija od ukupno 1000 dinara. Verovatno ću na kraju ostaviti oba mlina - Niche za prvu jutarnju kad mi nije do cimanja i za ženu, DF za citrusne kafe i filtere.
Sad sledi mala pauza u nabavkama pa da se pojuri ECM Puristika...
A slučajno se desilo
DF-64 sam poručio pre tri-četiri meseca, stigao je kod rođake u EU i evo tek sad kod mene. U međuvremenu je drugar odlučio da proda svoj Niche i tako, okliznuo sam se na koru od banane i završio s dva mlina na pultu.
Da li si rasklapao portafilter?Opet mi se ...
Probaj da meljes krupnije da ti masina ne nabija toliki pritisak... Svakako nema potrebe jer koristis unpressurised portafilter.Opet mi se povremeno dešava da mi probije kafa na šrafu pressurized portafiltera.
Nešto radim pogrešno ili je za reklamaciju?
U pitanju je gaggia viva style, 6 meseci star aparat.
Jesam nakon što se desilo prvi put ali niti je bio prljav niti je o-ring loš.Da li si rasklapao portafilter?
Aj probaću malo sa mlinom da eksperimentišem.Probaj da meljes krupnije da ti masina ne nabija toliki pritisak... Svakako nema potrebe jer koristis unpressurised portafilter.
Jok bacanje para kafa je đubre ko voda koju god sam probao.Mozda glupo pitanje, ali da li ima poentu uzimati one espreso masine do 20k? Ne bih nista na kapsule jer su same kapsule preskupe. S obzirom da svaki dan potrosim 200din na espreso, mozda mi se vise isplati da uzmem neki jeftiniji aparat i spremam sam kafu.
Znam naravno da su ovi skuplji i te kako dobri, ali pitanje je da li ima poentu uzimati neki budzet espreso aparat ili skupiti vise novca za neki bolji? Interesuju me iskljucivo aparati za espreso.
Slozio bi se za Bosch VS Saeco. Nasao sam koji model Bosch sam imao:Jok bacanje para kafa je đubre ko voda koju god sam probao.
Uzmi polovan neki Jura, Saeco, Philips.
Ni slučajno Bosch, Simens, Krups ne valjaju ni kad su novi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari