Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

nemo se ljutiš, ovaj krš aparat ne vredi ni ovoliko...
pogledao sam njihovu youtube reklamu, umalo se nisam ukenjo

Poslednja izmena:
Hahahha. Jel to s onom ženskom?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Za skoro iste pare kupiš Gaggia Viva aparat. Duplo bolji od bilo kog DeLonghi aparata i sličnih.

Naručio Gaggia kit - stainless steel shower holder + IMS shower screen i IMS basket, 12-18gr.
Shower holder ima manje rupe nego originalni, pa tu voda izlazi brže nego što treba, tako da je zamenjen samo shower screen.
Što se tiče basket-a, za sad je ok.
Sledeća stavka je mlin - čekam crni petak, da vidim hoće li bit online popusta (Kinu simplicity)

Od juce mi Nespresso Citiz ne radi kako treba, od jednom nece da probije prednju stranu kapsule. Da li mogu nekako sam da resim ovaj problem ili moram da nosim aparat u servis? Koristio sam samo originalne nespresso kapsule. Probao sam 3 kapsule ni jednu nece da probije na prednjoj strani, verovatno mora da se pomeri nekako opruga ili sta vecgura kapsulu ka prednjem delu aparata.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
fd40e16f3231d3c374b74e41d7060422.jpg
2c2ef6a61bd647c7ac4b217e6c3efde1.jpg

Poslednja izmena:
Lepa akcija :

https://www.delimano.rs/aparat-za-espresso/

Za skoro iste pare kupiš Gaggia Viva aparat. Duplo bolji od bilo kog DeLonghi aparata i sličnih.

Mozda je Gaggia bolji aparat ali daleko da ima da se kupi za slicne vec za skoro duple pare, ako pricamo o novim aparatima.

Po meni, ovaj najnoviji DeLonghi za 11K dinara je odlicna ponuda ko hoce da predje sa kapsula i da vidi da li mu ovaj sistem odgovara.

Jedina bolja ponuda za pocetnike je bio onaj Lidlov aparat za 8K dinara ali ko zna kada ce se ponovo pojaviti u prodaju.

Imaš Gaggia Viva za 11.999 na KP. Nije to duplo skuplje. Za 100eur dobiješ aparat sa bojlerom kao na Gaggia Classic. Provereno dobar aparat.

Poslednja izmena:
Mislio sam na kupovinu novog aparata u radnji sa normalnom garancijom od 2 godine...
Da ne idem dalje u off, po toj ceni ima samo jedan oglas coveka koji je iz Pirota ali ga nema na stanju i oglas je obnovio "onako" kako mi kaze.

Jel moze na pm o cemu se radi. Trazim solidan aparat do 150e

Preporuka za Francis Francis X7.1 Espresso, koristim ga vec pola godine i odlican je. Illy kapsule koristi.

Iz Niša sam.. Gde ostale Nišlije kupuju kafu u zrnu?

Osim Metro/Rioba, sta jos ima, naravno osim Kafeterije gde se ne isplati koliko je skupo..

Neko je cini mi se spominjao da iz BGD przionice porucuje finu kafu povoljno, da li se zove Zrno ili kako vec..

Aj Nišlije pričajte šta činite. :wave:

Hah ja sam pisao :)
Jedino da te kontaktiram za sledeću narudžbinu ako hoćeš? Piši na pm pa se dogovaramo

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Mislim da je Delimano espresso aparat isti kao Beko CEP5152B, ako ne gresim! Ako neko ima taj Beko bas me interesuje kako se pokazao!? On je oko 12k i za te pare, kao kod delonghi dedice, ima termo blok koji se cuje kada se pusti para i Pre-infusion.

Poslednja izmena:
Delonghi EC230BK 11.999rsd, Ariete AR 1389 13721rsd, Beko CEP 5152 B 12390RSD. Koji je po vama najbolji aparat of nabrojanih i vredi li kupiti? Ja se iskreno razmišljam od ovih koji su iz prodavnice ili Delonghi dedica 160€ sa KP gde iako se desi nešto teško sa tom garancijom od 1 godine ili 6 meseca da se ostvare prava..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Koliko cesto bi trebalo podmazivati presu? Delonghi Magnifica 03.110 je u pitanju. Na koliko kafa otprilike? I gde se mogu kupiti originalni O ringovi?

Delonghi EC230BK 11.999rsd, Ariete AR 1389 13721rsd, Beko CEP 5152 B 12390RSD. Koji je po vama najbolji aparat of nabrojanih i vredi li kupiti? Ja se iskreno razmišljam od ovih koji su iz prodavnice ili Delonghi dedica 160€ sa KP gde iako se desi nešto teško sa tom garancijom od 1 godine ili 6 meseca da se ostvare prava..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ja sam mišljenja da ne treba bacati pare na takve aparate. Pogotovo ako nemate kvalitetan mlin. U tom cenovnom rangu verovatno je najbolje koristiti aparate sa kapsulama.

Ariette onaj retro ima sestra. Znači, bukvalno mehuric pene nema. Neverovatno. Sa bilo kojom kafom. 15 bara

Koliko cesto bi trebalo podmazivati presu? Delonghi Magnifica 03.110 je u pitanju. Na koliko kafa otprilike? I gde se mogu kupiti originalni O ringovi?

Ja presu podmazujem jednom u 6 meseci.Rastavim infuzer i dobro ga ocistim od kamenca i onda ujedno podmazem i gumice.
Imam delonghi 22.110b skoro dve godine i za sada sve radi odlicno na aparatu.
Imam pitanje na koliko godina ili meseci se preporucuje zamena tih gumica na infuzeru?I imam isto pitanje gde se mogu u beogradu kupiti originalni O ringovi posto mogu sam da ih zamenim?
I neka okvirna cena po komadu?

Pa i meni je lik od kog sam kupio tako rekao, medjutim kad izvadim infuzer da operem i probam klip teze ide kroz cilindar vec posle mesec dana recimo..i ja onda malo podmazem cilindar dodatno,pa rekoh mozda nisam dobro razumeo..a sto se tice O ringova, zanima me jer sam kupio caletu slican aparat (model 04.120)od nekog lika iz oglasa, i on je zamenio te O ringove, ali su se za kratko vreme prilicno istegli sto je pretpostavljam zbog loseg kvaliteta...zato me zanima gde ima originalnih..video sam na KP u jednom servisu reklamiraju originalne delonghi delove ali O ring kosta 1.5e/kom a na vise od 10kom 0.6e po komadu..sto mi je nekako jeftino za originalne.

Poslednja izmena:
Evo neki pregled sta se upotrebljava od materijala za o-ring... Pokusajte naci koje upotrebljavaju OEM proizvodjaci, pa trazite da kupite takve. Mozda je neko pisao na stranim forumima... Ovo je spisak iz jedne od online prodavnica 'kafedelova'

Ja sam podmazivao presu svaki put kad bih je vadio da saperem, probam i osetim da ne ide glatko...

Moja (ekstremnija) preporuka za odrzavanje (obim od oko 6 kafa dnevno) bi bila ovakva:

1. Odmascivanje/pranje infuzora odgovarajucim tabletama - svake dve nedelje, uz eventulano blago podmazivanje (samo unutrasnjost infuzora, bez demontaze klipa), po potrebi.
2. Descaling, uz temeljnije podmazivanje, ako je potrebno - na svakih mesec dana.U mesecni descaling bi trebalo uvrsititi i descaling "klipa" tj. gornje glave, pustanjem recimo pola litre rastvora za descaling iz rezervoara kroz glavu, rinse funkcijom (posle je obavezno ispiranje obicnom vodom).
3. Pranje/ciscenje infuzora i gornjeg klipa vodom svako vece, zbog zaostale mlevene kafe.

O-ring-ovi se mogu naci na KP, jedino nisam siguran koji su "original". Narucivao sam ih dva puta i na jednom mestu su siri/deblji i poprilicno trajni, ali zahtevaju cesto podmazivanje, posto brzo pocinju da usporavaju kretanje infuzora, zbog trenja. Drugi su bili uzi/tanji i sa njima se infuzor duzi period lakse krece, ali mi se cini da se istezu/deformisu lakse. Pritom, na novom infuzoru koji se kupuje kao rezevni deo su montirani uzi, koliko sam zakljucio po lakoci kretanja. Ringove sam narucivao od dve firme sa NBGD (obe imaju "Espresso" u nazivu). Za podmazivanje mozes kupiti i vece pakovanje silikonske masti (opet, KP), posto je tako povoljnije (100g je oko 13e).

Nadam se da ti je ovo od koristi :)

Jedno pitanje za vas koji podmazujete o-ringove. Cime podmazujete i gde nabavljate dati lubrikant? :)

Ja sam u DMu kupio vazelin (krojterhof) po preporuci servisera koji mi je prodao aparat

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ja ne bih stavljao to na stvari koje služe za hranu/piće.

Ovaj za Gaggia aparat je na bazi silikona.

https://en.wikipedia.org/wiki/Silicone_grease

[Silicone-based lubricants are often used by consumers in applications where other common consumer lubricants, such as petroleum jelly, would damage certain products, such as latex rubber and gaskets on dry-suits.]

Poslednja izmena:
Ja ne bih stavljao to na stvari koje služe za hranu/piće.

Ovaj za Gaggia aparat je na bazi silikona.

https://en.wikipedia.org/wiki/Silicone_grease

[Silicone-based lubricants are often used by consumers in applications where other common consumer lubricants, such as petroleum jelly, would damage certain products, such as latex rubber and gaskets on dry-suits.]

Ja sam vec par puta pisao u temi da moze vazelin da se koristi. Ona saeco mast sto je bezobrazno skupa jedno 90-95% je vazelin... Grozdjana mast za usne velik procenat je vazelin, a da nije za hranu/pice ne bi stavljali u proizvod za usta...

A malopre sam krenuo detaljno da cistim moj Saeco minuto i ubacio sodu bikarbonu na mesto gde mlevena kafa ide i par "kafi" u prazno i onako nista spec... kad sam sipao kesicu limontusa krenula kao da kljuca tako neki izgled a izbacilo kafe i masnoce za sve pare :D

A pisao sam i gde mozete da nabavite delove tj dihtunge/ringove...

Ariette onaj retro ima sestra. Znači, bukvalno mehuric pene nema. Neverovatno. Sa bilo kojom kafom. 15 bara

Imam kuci jedan takav i pravi odlicu kafu.
Ne mozes samo da kupis kafu i da ocekujes dobar espresso.
Trebas da pronadjes odgovarajucu granulaciju sa mlinom i da dobro utabas porta filter.
Sto se tice mlina koristim neki sasvim osrednji, mislim da je do 70,80e

Evo i kako izgleda ta kafa bez pene.
Ne sastoji se spremanje kafe samo od pritiska na dugme. Morate se malo i potruditi. Svaki aparat moze da napravi pristojnu kafu.
86a41b7414aca6f4fa4e69e82229729a.jpg

Sent from my SM-G960U using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno