Šta je novo?

Apad (Android 7") from China

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
Lichno sam doshao u priliku da zgrabim jedan sasvim fin komad hardvera i da se odushevim, sobzirom da u kracem vremenskom periodu idem poslovno u Peking, kolega koji tamo radi i sa kojim poslujem, doneo mi je jako zgodnu stvarchicu:

Apad

proizvodjach: pitaj boga, pishe neshto na kineskom.

Dimensions(HWD): 190.5*118.5*14.7mm
Weight: 332g
CPU Processor Speed: 633 MHz DSP (dual-core Rockship 2808A 600MHz processor.)
Memory/ROM: 2GB
Memory/RAM: 128MB+
Memory Slot: T-flash
Camera: 0.3M Pixels digital camera
Color Display: 7 inch TFT LCD with Resistance Touch Screen
Resolution: 800*480
Battery Type: rechargeable Polymer battery.
Battery Capacity: 3000mAh
USB: Yes, Mini USB 2.0
Speaker: Yes
G Sensor: Yes
I/O Ports: Mini USB 2.0, T-flash, 3.5mm headphone, In-built microphone.
Wireless Network: WiFi 80211b/g
Software: OS Android 1.5
Browser: Google Browser
Video: MKV(H.264 HP), AVI, RM, RMVB, FLV,MPEG-1, MPEG-2
Music: MP3, WMA, APE, FLAC, AAC, AC3,WAV
Photo: JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF
E-mail: G-mail
Map: Google Map

boldovano je ono najbitnije :)

e sad - ovaj Rockship procesor je trenutno najbolji consumption/power procesor, i pitaj boga odakle kinezima, i to sve uz android, sa touch screen-om.

apad00.jpg

apad-ports.jpg

moji utisci:

sprava je sporija nego iPad, primetno. sprava sa druge strane - moze da pusti bilo kakav video u svojoj nativnoj rezoluciji, bez obzira na framerate i bitrate.

ima velikih problema sa kineskim karakterima, jer je tamo kupljena, i bash zeza, nalecesh na njih, ali verujem da dodatno chachkanje androida sve te probleme moze da reshi.

pored toga - ja imam uzasno velikih problema sa uklanjanjem preinstaled programa, ali sam nashao neshto na netu, uspeva.

kvalitet displeja - izuzetan.

TS - solidan, nishta revolucionarno.

cena: nazalost, ako ovo dogura kod nas, sigurno ce biti preko 220 evra. u evropi se krece oko 150 evra, u amerikama slichno, u aziji je daleko jeftiniji, u samoj kini - budzashto, dzaba.

sobzirom na chinjenicu da je placen u kinama, moja ocena za spravu je - CHISTA 10KA! neverovatno da jedan ovakav gizmo, koji dolazi iz kine, i pritom je Sturdy, meni lichno deluje chak i izdrzljiviji od nekih drugih tableta i padova, moze da radi sve ove stvari. Brus Li polako preuzima svet :)

Poslednja izmena:
Daj ti to 'vamo da mu stavimo Froyo i da vidimo kako radi :)

Kakva je virtualna tastatura - klasicna Android ili?

Daj ti to 'vamo da mu stavimo Froyo i da vidimo kako radi :)

Kakva je virtualna tastatura - klasicna Android ili?

klasichna. ja nazalost imam jako malo iskustva sa Androidom, jer sam jedino chachkao do sada Acer Liquid.

evo sad vidim, ovi ljudi su beskrupulozni - u kini postoje kopije kineskog Apad-a, koji je jako uspeshan, koje se zovu Apad, ne bi li se prodale na njegovo ime.

Za 150 evra i sa 330g - ovo deluje zanimljivo :) Mada, kao i kod svakog tableta, ne vidim mu svrhu (za mene i s moje tačke gledišta). Mada, opet - kad bi se našlo ovo za cenu do 150€ hmm :)

Nego, šta je HP uz oznaku MKV? I da li može da pušta titlove? Pretpostavljam da ima ugrađen PDF reader?

Poslednja izmena:
Za 150 evra i sa 330g - ovo deluje zanimljivo :) Mada, kao i kod svakog tableta, ne vidim mu svrhu (za mene i s moje tačke gledišta). Mada, opet - kad bi se našlo ovo za cenu do 150€ hmm :)

Nego, šta je HP uz oznaku MKV? I da li može da pušta titlove? Pretpostavljam da ima ugrađen PDF reader?

ima - PDF mora da se eliminishe preinstaled, i da se stavi neki drugi za android. fabrichki PDF chita jako loshe (ne otvara 80% dokumenata - cannot open file)

ja sam stavio neki - repliGO i sad shljaka.

e da - najbitnije - kad se prikachi na USB, opciono ga windows ga prepoznaje kao - removable disk. copy paste modafaka! kinezi ftw

Poslednja izmena:
Hehe, meni je ovo mogućnost koju apsolutno očekujem od bilo kog uređaja ovog tipa, kao i telefona ili mp3 plejera :)

upravo - ja za Nokiu, koja je blaga po tom pitanju, pogubim sve zivce dok podesim PC suite i glupavu plejlistu. umesto - open file, play/automatic queue - ja moram da podeshavam boga oce da bi chuo 20ak pesama koje furam u datom momentu. kako li je onim apple-ovcima sa itunes-om, pitaj boga.

Mali off, kad me vučeš za jezik :)

Probaj iTunes pa onda kudi. Ne kažem da je savršen ali kad skapiraš logiku, nije teško za korišćenje.
U principu, napraviš plejlistu (ili više njih) i drag-and-drop na iPhone/iPod/iPad ili namestiš da ti automatski sinhronizuje jednu ili više plejlista.

Ja sam probao iTunes i nikad više ne planiram da to koristim. Podrška za uobičajene formate fajlova (plejlisti) kao i sposobnost datog uređaja da se na kompjuter prijavi kao prenosni disk je trenutno najbolji način za prenos fajlova. Sihronizacija je kul ideja ali samo u teoriji. Problem je u tome što svaki proizvođač ima svoj program za sihronizaciju fajlova. Kada bude postojao standardizovan program koji radi kao sat, ne zauzima puno resursa a pritom podržava većinu popularnih plejera, telefona, padova kao i sve popularne operativne sisteme onda ću priznati da je sihronizacija bolja.

Mene je iTunes disciplinovao, sada je sve od muzike sto imam uredno tagovano, uz textove i slike albuma.

upravo - ja za Nokiu, koja je blaga po tom pitanju, pogubim sve zivce dok podesim PC suite i glupavu plejlistu
I ja imam Nokiu, ali nemam na kompu nikakav dodatni SW za nju - sve radim običnim drag&dropom iz file managera.

Ideja da je potreban sw da bi se nešto prebacilo na telefon (tablet, mp3 plejer) meni je skroz suluda.

Igoritze, proveri ti tu svoju Nokiju :) . Kada prikljucis, svaka pita da li hoces da prepoznaje kao Removable Drive ili Media Device ili nesto trece (to vec varira).

A iPad ste zvali povecani iPhone :d

Ovo je jedva vece a OS josh loshiji :), osim za gledanje filmova nema nikakvog smisla da postoji, ali bitno je da je jeftino, to je prva stavka :d

Ovo je jedva vece a OS josh loshiji :), osim za gledanje filmova nema nikakvog smisla da postoji, ali bitno je da je jeftino, to je prva stavka :d

overi sliku 2 iz prvog posta pa prichaj neshto ;)

Ma kulirajte drivera, znate kakav je ;)

Uredjaj je super za 150evra, bog zna posto ce biti kod nas.

Moram da overim ovo kad odem za Peking. Za 150 evra (ili josh jeftinije tamo) je chudo naprava :d Josh samo ako moze da se ubudzi neki Froyo i bice zmaj.

Šteta što ne prave modele sa e-ink ekranima. Meni treba baš jedna ovakva spravica ali sa takvim ekranom. Budžet mi odgovara, dao bih i više ali ne preko 250 evra za jednu tako usko specifičnu primenu. Treba mi za čitanje stripova :)

Za nekih mesec dana se ide u Kinu. Baciću oko na ovo čudo.

Po meni je to kompliment za isti :D

Možda je lošiji, ali kao i uvek, cena je ta koja igra glavnu ulogu.

Smatram iPhone i iPad vrhunskim uređajima kojima su malo koji konkurentski ravni, ali imaju "samo" jednu manu, a to je cena.
Ljudi iz nekog razloga znaju da uređaje za koje nemaju para smatraju nepotrebnim. Time umanjuju svoje nemanje para, umesto da lepo kažu da "za to nemaju para" oni kažu "njima to ne treba", "to je bespotrebna stvar", "Apple pljačka svoje korisnike"...

Ne treba ni postavljati pitanje netbook vs. tablet (iPad) jer nemaju ni istu ulogu, mi "imamo tu dilemu" jer nemamo dovoljno para, a treba imati oba tipa uređaja.

Što se tiče uređaja zbog koga je pokrenuta tema. Plašio bi' se da ga uzmem iz istog razloga zbog koga (još) ne bi' uzeo Anycool telefon.
Sve je to lepo, ali iza Apada ne stoji neko zvučno ime poput Samsunga. Ne govorim zbog "zvučnosti" već zbog garancije, podrške, dodataka kojih iPad ima... razumete valjda :)

Od velikih kompanija mi nekako najviše Samsung deluje kao neko ko bi mogao da napravi iPad killera, upravo zbog iskustva s Android telefonima.
Samo takav uređaj ne sme koštati puno više od Apada jer tj. mora koštati dovoljno manje od glavnog konkurenta iPada.

Ovakav uređaj mora da ima SD čitač, capacitive ekran, akcelerometar, prednju kameru...
Samo se plašim koliko bi koštalo nešto kao vrhunski HTC uređaji samo uvećani :D

Poslednja izmena:
Ovaj "kinez" ima nešto o čemu iPad sanja: USB!!!

Mali off, kad me vučeš za jezik :)

Probaj iTunes pa onda kudi. Ne kažem da je savršen ali kad skapiraš logiku, nije teško za korišćenje.
U principu, napraviš plejlistu (ili više njih) i drag-and-drop na iPhone/iPod/iPad ili namestiš da ti automatski sinhronizuje jednu ili više plejlista.

Da, pitam se ponekad postoji li vece ****** od softvera od iTunes-a? :D

Nužno zlo :) Ne koristim ga često ali što neko reče, disciplinovao me je u održavanju svoje muzičke kolekcije (donekle :d)

Pa za 200 evra i nije toliko lose, evo gledam vec ima uredjaja sa android 2.1 10" i kapacitivnim ekranom, moram da vidim kakva je situacija kod nas na trzistu i da li bi se ove stvari prodavale, pa mozda i uvezem par komada.

Anycall je Samsung :d

Umax MID Android M001

Ovo mi se cini kao jos jedna interesantna ponuda.
Danas je upravo stigao u moju omiljenu radnju (u Ceskoj)
Cena 120 evra!

Umax MID Android M001

Ozbiljno se razmisljam da ga pazarim, ali me plasi kako ce sve to da izgleda u praksi - narocito sa VIA procesorom...

Sa obzirom da su jezici slicni, i da su u pitanju tehnikalije, pretpostavljam da prevod nije potreban:

Mobilní operační systém Android 1.6
Procesor VIA MW8505 600 MHz
Paměť ROM 2 GB flash
Paměť RAM 128 MB DDR2
Paměťové karty 1x slot SD/SDHC (max. 32 GB)
Displej 7" dotykový širokoúhlý TFT LCD
Rozlišení 800 x 480 px
GPS ne
Bluetooth™ ne
Wi-Fi bezdrátová síťová karta ano
Wi-Fi specifikace 802.11b/g
USB port ano
MP3 přehrávač ano
Video přehrávač ano
Podpora formátů video: H.263, H.264, MPEG-4 SP, AMR, AMR-WB, AAC, HE-AAC, audio: MP3, MIDI, OGG Vorbis, WAV, foto: JPEG, PNG, GIF, BMP, text: Word, Excel, PPT, PDF
Mikrofon ano
Reproduktory ano
Výstup na sluchátka 1x 3.5 mm jack
Baterie Li-Ion
Kapacita baterie 1600 mAh
Rozměry (V x Š x H) 210 x 120 x 13.4 mm
Hmotnost 350 g
Doplňující informace speciální vlastnosti: G-Sensor (automatická rotace displeje při pohybu)

Prilozi

• umax.jpg
    umax.jpg
    71 KB · Pregleda: 158
chek, chije je ovo proizvodnje, chesi, nemci, ko ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno