Šta je novo?

Apacer card reader ????

Vidi kod njega nema drajvera (za W9x skidas sa sajta)jer svi novi OS pa i VIsta podrzavaju USB....kaci na port na ploci... imas dva usb kabla jedan je namenjen za card reader a drugi za external USB port e sad sta su ti naveli u specifikaciji odnosno do koje velicine kartica podrzava to ti je ....na primer CF od 2Gb Sandisk CF Extreme III nije mogao da procita a HAMA 35-1 eksterni je legalno cita naprimer Kingston Compact Flash od 512 Mb cita 2-2,2x sporije od Hame....i da taj njegov external USB port ne vidi sve fleseve preko 1 Gb, Cak nevidi ni Apacera od 2Gb vec se fles cas pojavljuje cas gubi...u cemu je kvaka ni sam neznam (mozda u brzini onih famoznih 100x 150x 300x sto pise na karticama i flesevima) sto je najgore ja sam doneo 4 komada u BGD (kao poklone) i sebi kupio dva jer nemam FDD u PC pa da mi popune to mesto i svi se ponasaju isto sto znaci da nije do jednog modela....Pazi kao citac ce odraditi posao nesto sporije od drugih resenja ali ne bas drasticno (nece se ponasati kao USB 1.1 uredjaj a nece biti ni full 2.0 vec nesto izmedju) Kao uredjaj je stvarno kvalitetno uradjen, plastika lim konektori 5/5...e sad kao citac sto je najvaznije dao bi mu ocenu 3/5

HAMA citaci odlicni, bar su se meni pokazali tako.
Teac i Mitsumi koje sam ima kao 3,5" + slim flopi spori do bola, sve citaju ali spori.
Ovaj Apacer kako napisa covek iznad, em spor, em ne cita sve (od predvidjenog).
I meni odlican Chieftech 3.5" ne znam koji je model ali mislim da imaju samo jedan trenutno
aktuelan. Pritom "slican" ovom apacerovom i moze da se nadje za oko 800 kinti.

Model 151 je dugo bio u ponudi, ali on cita SD samo do 1GB. Jedva sam docekao 161, kupio, zakacio, ubacim CF, radi, ubacim SM, radi, ubacim SD (zbog cega sam ga i kupio) - NECE.

Posle nekoliko kartica i dva dana zezanja, nisam nasao nikakvo pravilo kada ce da procita karticu, a kada nece i jedino sto je bilo sigurno je da ih uglavnom NE cita.

Odnesem ga na reklamaciju (2 meseca kasnije :d ), cim su culi opis kvara, nisu ga ni isprobavali, odmah mi vratili novac, jer nisu imali drugi da mi daju i kao bas zbog tog problema, nece ih skoro (ikada?) dobijati...

ja sam kupio trust za nekih soma dinusa... cita nekih 61 razlicitu karticu, a radi na visti bez drajvera... just plug and play... ja sam skroz zadovoljan, pogotovo sto je kumu sinoc procitao jednu karticu za koju je mislio da je gotova, jer je ni foto aparat, a ni drugi citaci nisu kontali...

Ima u Imtelu, ja imam ovakav Apacer i za sada radi bez problema, tj. čita sve što turim u njega :D

Samo sam ga ub'o na ploču, ništa više.

Cek, cek, cek.....9 pinski USB za plocu?
Moj 161 je imao klasican USB konektor, ali imam PCI USB karticu koja unutra ima USB port, pa sam citac tu povezao, da ne izvlacim kabal iz kucista.

I imas samo jedan konektor?
Kod mene je bio klasican USB konektor za citac kartica i 9 pinski za USB port koji se nalazio na citacu...

Valjda 5 godina?! Nije mi ovde garantni list da proverim. Mada za te pare može da crkne i odma' :d

Nope.

Garancija je 2 god. Našao garantni list.

P.S.
Pa i jeste crkao što se tiče SDa... radio jednom i nikad više (i to sa SDom kupljenim na istom mestu... ove druge nije ni konstatovao). :d

I da, ovaj ima samo priključak za ploču, ako se dobro sećam...

Vrh Dno