Šta je novo?

Apacer AU 231 1Gb

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Ljudi, zna li neko nešto o ovom plejeru? Ima u Maxi-ju za 2000 dinara.
Ne očekujem ništa specijalno, samo da ima relativno čist i normalan zvuk i
da ne crkne poslje 5 dana :D .

Prilozi

• 231.jpg
    231.jpg
    18 KB · Pregleda: 76
Imam ga oko dve nedelje. Zvuk je normalan, nema FM ni diktafon, ne cita nazive pesama. Imao sam jedan problem sa njim. Naime, u pocetku je odbijao da se puni preko 600-650 MB (prijavi gresku cannot create file or folder), ali radi normalno od kada sam ga formatirao u FAT32. Videcu da li ce sve biti OK. Ima slot za SD/MMC (do 2 GB). Inace, video sam ovih dana (u Nisu) da su se pojavili klasicni MP3 plejeri (usb stick) koji veoma lice na Xwave S-02, marka je Crypton, a kostaju 2300 din. Razmisli i o tome.

Apacer AU 231 kupovina

Jeste, ima ga u Maxiju za 1999 din. Čini mi se kao interesantna kupovina, prvenstveno zbog mogućnosti da se proširi sa SD karticom. Da li je to neko probao?

Da li se na sistem prijavljuje kao USB drajv, i može li da se koristi za prenos i skladištenje i drugih formata fajlova osim mp3 i wma, npr. zip,rar,doc,jpg,avi,flac...?

Da li prepoznaje direktorijume (foldere) i da li je moguće birati između različitih plej listi (m3u)?

Kakva je razlika između ugrađenih modova ekvilajzera i da li imaju ikakvog efekta (pozitivnog).

Ako ne čita nazive pesama kako raspoznaješ koja je koja i kako biraš koju ćeš da pustiš?

Poslednja izmena:
Sa SD karticom radi dobro (probao sam Transcend od 1GB). Prijavljuje se kao 2 removable drajva (jedan je ugradjena memorija, a drugi je kartica). Moze da se koristi za prenos bilo kakvih fajlova, kao obican fles. Otvara bez problema pesme iz foldera. Sto se tice plajlisti, nisam probao. EQ nije nesto, najbolji mod je NORMAL. Pesme mozes da prepoznas samo po rednim brojevima u plejeru. Zaboravio sam juce da napisem... od kada sam formatirao u FAT32, treba mu oko 8-9 sekundi od ukljucivanja da bi mogao da se koristi. Kada je bio FAT vreme je iznosilo 2-3 sek. Sada nema problema sa punjenjem plejera do kraja. Sve u svemu, nije losa kupovina, mada bih ja sada mozda ipak uzeo nesto drugo...

Otvara bez problema pesme iz foldera.

To znači da mogu da pustim prvo šestu pesmu iz foldera, pa drugu, pa petu, pa prvu?

Sto se tice plajlisti, nisam probao.

Bio bih ti zahvalan da probaš, običnu plej listu za winamp "m3u" probaj da pustiš iz jednog foldera, pa onda kada krene probaj da startuješ neku "m3u" iz drugog foldera.

Pesme mozes da prepoznas samo po rednim brojevima u plejeru.

hmm... a kako meni pesme ne počinju ni sa kakvim brojem, već sa nazivom, da li to znači da plejer prosto dodeljuje redni broj svakoj pesmi na koju naleti?

Sve u svemu, nije losa kupovina, mada bih ja sada mozda ipak uzeo nesto drugo...
pa meni se čini da je ovo ubedljivo najjeftiniji način da imaš prenosni drajv od 1-2MB koji uz to i pristojno svira.

Mozes da pustis pesme bilo kojim redosledom, postoji i funkcija random...Plejer prosto dodeljuje redni broj svakoj pesmi na koju naleti. Mislim da mu m3u ne znaci nista, ali probacu. Inace, ako imas ubacenu karticu, najpre idu pesme sa ugradjene memorije, a onda sa kartice. Cuo sam da moze da primi i SD od 4GB, ali nisam probao.

Mislim da mu m3u ne znaci nista, ali probacu. Inace, ako imas ubacenu karticu, najpre idu pesme sa ugradjene memorije, a onda sa kartice.

Nije valjda da prvo moram da odslušam sve iz memorije, pa tek onda da mogu da pristupim kartici. Nadam se da se ovo odnosi samo na redosled kojim pristupa informacijama u listingu koji ispisuje.

npr. palim plejer, čekam 8-9 sec:smash: i odmah želim da slušam pesmu iz poslednjeg foldera na SD kartici:,,:, ako ovo ne može onda je to stvarno propust.

Mozes bez problema odmah da pristupis pesmama na kartici, samo je listing takav da prvo idu pesme iz memorije. Izvini, bio sam malo neprecizan. Sada me samo malo nervira to vreme od ukljucenja do pune funkcionalnosti, ali ne mora da znaci da ces ti imati isti problem.

Hvala ljudi nasavjetima ali kupio sam ga već sutradan.
Sasvim je OK ako ne očekujte previše. Zvuk je dosta dobar, s tim što bi sa nekim dobrim
slušalicama vjerovatno bio skoro pa odličan. Jeste mu nedostatak što ne čita nazive pjesama i što ih ne slaže po folderima ali za ove pare je sasvim OK kupovina. Kupio sam ga djevojci a njoj nisu bile bitne nikakve posebne opcije, jednostavno uključi i slušaj. :,,:

Poslednja izmena:
Jeste mu nedostatak što ne čita nazive pjesama i što ih ne slaže po folderima ali za ove pare je sasvim OK.

Čekaj sad, kako ne prepoznaje foldrere, evo šta kaže Peja:

Otvara bez problema pesme iz foldera. Sto se tice plajlisti, nisam probao.

Hajde da razjasnimo, ako imam 15 albuma sa po 10 pesama da li su one razvrstane po pripadnosti albumu (logično bi bilo da je svaki album u svom folderu) ili su onako na gomili, pa ako hoću da slušam 8. pesmu sa 13. albuma treba da skrolujem po listi tj. brojevima pesama koji su im dodeljeni sve do broja 128, pritom ni ne znajući koje pesme preskačem jer im se ne vidi naslov?

Nadam se da mogu nekako da izaberem samo trinaesti album odmah, pa onda nije toliko strašno što ne vidim nazive pesama jer valjda postoji SKIP a i onako ih onda nema veliki broj odjednom.

Poslednja izmena:
:) Provalio sam da ne mora da se formatira u FAT32 da bi se napunio do kraja. Samo je vazno da nema previse pesama u jednom folderu (root-u). Ja sam podelio pesme u dva foldera, u jednom imam 100, a u drugom 114 i sada radi super (u FAT-u). I start-up time je kao ranije (2-3s).:banana:
Sad mogu da kazem: sasvim OK plejer za te pare.:D

dobro, super je ovo, ali ipak mi nije baš jasno da li je ovo potvrdan odgovor na onu moju poruku gore (#11).
Da li mogu da napravim 15 foldera i da nesmetano ulazim u svaki kad hoću?

Na zalost, ne:S: .Ako npr. imas 240 pesama, na displeju pise "240" i to je to. Ne pise koliko ima foldera. Prvo se redjaju pesme iz root-a, a zatim iz ostalih foldera.

znači moram da imam papirče sa spiskom npr. cd1=12 pesama, cd2 od 12-19, cd3 od 19-35 ...
i još listing za svaku grupaciju pa onda da skačem po brojevima

a broj i sadržaj foldera je potpuno nebitan, služi samo da izbegneš ograničenje max broja pesama po folderu?

Nazad
Vrh Dno