Šta je novo?

Ap/Router spajanje pitanje

adisbega

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2006
Poena
304
Pozdrav

Koji mi AP/Router treba da se spojim na wireless isp. Znaci trebao bi spojiti isp-ovu vanjsku antenu na taj neki ap/router da mogu spojiti 2 ili vise kompova utp kablom. koji mi uredjaj treba ako je spajanje na isp preko pppoe, znaci trebalo bi se konfigurisati u ap/routeru. Koji mode korisititi. spjanja kompova treba da bude preko dhcp-a.
ja mislim da bi ovaj mogao:
http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217473992975

ali ne znam gdje cu ga naci, zna li neko koji bi drugi mogao, ustvari koji mi mode uredjaja treba pa da trazim

koja je razlika ako je na isp pristup ili zastita neka druga kao WPA/WPA2-PSK

Ja sam koristio svojevremeno asus wl-500g koji se pokazao vise nego odlican. Mislim da mu je cena negde oko 50e. Vidi ako mozes nadji njega ili nekog nasledniga wl500g posto mislim da se vise ne proizvodi, izguglaj malo.
Pozdrav

kakav priključak imaš na anteni, trebalo bi da je ethernet. ako je tako, onda možeš bilo koji ruter, ja mislim da se kod wireless provajdera autoruzacija ide preko mac adrese. ako je tako onda samo podesiš na ruteru da mu mac adresa bude ta koju oni traže tj. od mrežne kartice i to je to. a ostale računare kačiš na portove rutera, i tako dalje :)

kakav priključak imaš na anteni, trebalo bi da je ethernet. ako je tako, onda možeš bilo koji ruter
Prvi put cujem za antenu sa ethernet prikljuckom :d.
ja mislim da se kod wireless provajdera autoruzacija ide preko mac adrese.
Lepo je covek rekao da se koristi pppoe.
adisbega je napisao(la):
Znaci trebao bi spojiti isp-ovu vanjsku antenu na taj neki ap/router
Ova recenica mi nije jasna. Moguca znacenja:
a) imas outdoor antenu koju si dobio od ISPa i hoces da je odgovarajucim kablom spojis sa AP/RUTER-om?
b) zelis da ostvaris bezicnu konekciju na ISP-ov AP (antenu) koristeci odgovarajucu opremu?

Prvo i prvo antena je nakačena na neki AP i onda ima ethernet priključak, a to uvek ide sa antenom, jedino ako je on kupio samo antenu pa želi da se priključi na neki ISP. A ako si ti duskoo tako pametan, što ne pomogneš čoveku. Ja sam se samo susretao sa takvim situacijama. A za njegov problem, koji god ruter da uzme, rešio je problem, samo da sve pravilno podesi. A to je već druga priča

jedino ako je on kupio samo antenu pa želi da se priključi na neki ISP.
Ako pazljivo procitas prvi post, videces da je i ta opcija sasvim moguca.
A ako si ti duskoo tako pametan, što ne pomogneš čoveku.
Pokusavam.
Ja sam se samo susretao sa takvim situacijama. A za njegov problem, koji god ruter da uzme, rešio je problem, samo da sve pravilno podesi. A to je već druga priča
Nema svaki ruter podrsku za pppoe.

Trebalo bi da razjasni, na koji to isp oće da se nakači, a ne ovako da lomimo glave. I ako nema svaki ruter podršku za pppoe, onda neka kupi taj što ima!!!

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima

Nasao sam ovaj, mislim da bi on bio ok TP-LINK TL-WR543G

Oprema od ISP-a je outdoor antena i interna wireeles kartica PCI.

Znaci ja bi sad trebao da odvrnem antenu na routeru i zakacim tu njihovu outdor, posto je ova na routernu naravno slaba. I naravno u postavkama routera da nadem ssid isp-a medu nekih 5-6 trenutno vidljivih i izaberem ppoe nacin konekcije upisem user pass i to bi trebalo po nekoj logici da je to to. Naravno ako je jos kod ISp AP ima zastita putem mac-a (posto neki i pored ppoe stave i mac verifikaciju) da nazovem isp da promjene mac, odnosno stave mac routera, ili da u routeru upisem mac, ako ima mogucnost, koji je prijavljen kod isp-a.

Shavtam ja da ima outdor antena sa odgovarajucim uredjajem koji se sa kompom spajaju preko ethernet konektora, to bi bilo onda ok, samo stavim u wan i dalje je bezze nastimavanje.

problem je taj sto ja trebam da router pretvorim u client mode, ovaj tp link ima tu opciju i dalje routiram na komp i reciver, ali mi naravno treba stalna veza nastimana u routeru. spajanje cu uraditi utp kablom, ne treba mi vise wirelles mode za slanje signala, wirreles mi treba samo da primim signal od isp-a.

nadam se da cu ovo uspijeti odraditi sa ovim tp link routerom, ako neko ima kakvu ideju neka kaze

Nazad
Vrh Dno