Šta je novo?

AP problem sa WPA-PSK modom.

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Imam ADSL modem mt822 koji je povezan na PC usb-om. Na modem je povezan i AP D-Link 900AP+ mreznim kablom koji mi sluzi za laptop.

AP je do skoro radio ok u WPA-PSW modu, a onda sam morao da ga resetujem i od tada nikako da ga podesim da radi u WPA-PSK modu. Kada je u OPEN SYSTEM modu laptop se povezuje bez problema i internet radi, medjutim kada prebacim na WPA-PSK, ukucam sifru u AP i laptop, on jednostavno nece da se poveze. Laptop vidi AP kao mrezu, ali ne moze da mu pristupi, kad da nije ukucana dobro sifra, a ukucana je dobro.

Zna li neko u cemu bi mogao da bude problem. Trenutno mi AP radi u OPEN SYSTEM modu i laptop bez problema koristi net, ali mi i komsije bez problema kradu net, pa bih ponovo da zastitim sifrom.

Ili ako ima neka jednostavnija varijanta da dozvolim pristup samo IP adresi sa laptopa, posto druge uredjaje ne koristim za pristup.

Poslednja izmena:
Da li si probao da uključiš menjaš tip zaštite, 64bit, 128bit... Mislim da taj uređaj(čić) nema mnogo opcija, ali nema ni razloga da ne radi kako treba.

u modu WPA-PSK nema opcija za menjanje jacine enkripcije, samo passkey koji mislim da nema ogranicenje u duzini, sto duzi to bolje. Probao sam sa razlicitim duzinama, slovima, brojevima i nece nikako.

Trenutno mi AP radi u shared key modu, sto je takodje neka vrsta zastite, ali slabija kako sam ja razumeo. Od kada sam prebacio na to vise mi se ne kace komsije, ali bih ipak voleo da prebacim na WPA-PSK enkripciju koja i dalje ne radi.

Ako nece da ti proradi WPA-PSK, jel si razmisljao da kombinujes shared-key i MAC access listu, ili sto je malo neelegantno resenje, ali ako ti komsije se nerazumeju preterano u wireless, iskljuci DHCP. Znam da se sve ovo lako moze zaobici ali bolje ista nego nista.

Verovatno je neki bag, dešava se to ponekad. Koliko karaktera si kucao u sifri, jel rebootuješ ruter nakon unosa šifre, koji tip enkripcije si stavio (TKIP ili AES), na kom kanalu ti je ruter, itd..?

U najgorem slučaju, ako imaš MAC filtering opciju, dozvoli pristup samo MAC adresi svog laptopa.

Nazad
Vrh Dno