Šta je novo?

AP problem, ne znam više šta da radim!?

X12345

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
319
Imam Pheenet-ov WL118C+ koji mi je do sinoć radio prefektno. Koristim ga u bridge modu za pristup internetu (Verat). Odjednom je bez ikakvog razloga počeo da se konstantno konektuje i diskonektuje sa provajderom. I to radi samo kad prenosim podatke, nebitno da li je torrent ili pristup sajtovima. Proverio sam u Veratu i oni kažu da me vide kako se stalno konektujem i diskonektujem i da sam samo ja u pitanju Ali meni radi net, kada pingujem google gubitak je samo 1%, što je za wireless čudo. Takođe na ap-u vidim trenutak kada se resetuje signal, isključi se lampica za wlan i par puta zasvetli lampica od pcmcia kartice unutar ap-a i tako svakih 5-10 sekundi. Pokušao sam sa gašenjem, hard i soft resetovanjem, čak sam i firmware update-ovao ali ništa. Kada se mu pristupim (a naravno ne prenosim podatke preko ISP-a) ne resetuje se signal. Kvalitet signala mi prikazuje nekih 5-10 sekundi oko 90% i onda na kratko se spusti na 60-70% pa opet nazad na 90. Više ne znam šta da mu radim, zašto se tako ponaša, da li može antena da prouzrokuje takav problem, ima li neko ideju?

Evo ti moj savet: uzmi baci taj Fineti krem :) .

Šalim se, najbolje probaj sa drugim AP, ako si kupio opremu preko Verata, zamoli ih da ti daju neki na probu, ako nisi, snađi se na drugom mestu. Ja sumnjam da je riknuo sam AP, imaju oni običaj, pogotovo kad nestaje struja često...

Nema šanse da dođem do drugog ap-a osim da ga kupim, a to mi se baš ne radi. Videću da pokušam sa drugom antenom, trenutno imam Hyperlink-ovu od 24db, sutra treba ortak da mi donese njegovu koju je dobio od sbb-a, pa da probam, ali sam nešto skeptičan i pitanje je da li ću uspeti da se konektujem. Nervira me to što on u stvari radi i mogu normalno da mu pristupam i upravljam sa njim. I internet mi radi, ali ne mogu da shvatim kako sa tako malim gubitkom pingova ja uopšte ne mogu da downloadujem i jedva da surfujem?
Što se struje tiče, ne verujem da je tu problem, nije mi nestala ni jedan put od kako sam ga uključio.

Poslednja izmena:
Noup. Otvarao sam ga i nema tragova lošeg kontakta, izlivanja tečnosti i sl. Inače stoji na mestu gde vlaga ne može da dođe do njega.

Našao sam u čemu je problem. PCMCIA kartica koja je u njemu zeza. Izvadio sam je i bocnuo sam je u lap i u netstumbleru se lepo vidi kako svakih 5-10 sekundi na delić sekunde potpuno izgubi signal, tako da je to to. Nisam očekivao, ali dobro, barem znam u čemu je problem.

Mislim da to nije do tebe. Imao sam kod Verata identican problem, ali sa pheenet-ovom mreznom kartom. Desava se neko vreme, i onda proradi samo od sebe...

Ajde uradi ping do AP-a (ako možeš), ali stavi ono "/t" i javi ako ti se dešava timeout na svakih 6-7 uspešnih pingova!

Bravo! Nego, za izlazak iz programa se može pritisnuti i Alt+F4, umesto onog crvenog krstića gore desno, ako nisi znao ;) ...

Isti problem sam imao sa Geneko-m WAP-1790 (radio 2 god. bez problema) samo sto se meni diskonektovao svakih otprilike 5 min. onda sam pre jedno 6 meseci uzeo AP Alfa(?) AWAP603 i za divno cudo radi bez problema.

thunderchase je napisao(la):
Ajde uradi ping do AP-a (ako možeš), ali stavi ono "/t" i javi ako ti se dešava timeout na svakih 6-7 uspešnih pingova!

Znam za to, pingovao sam google i gubio je pingove na 10tak sekundi ali mi je overall gubitak ~5% što i nije toliko strašno s'obzirom da jedva mogu 5MB da downloadujem za sat vremena. Ovih dana bi trebalo da uzmem drugu karticu, pa ćemo videti...

Poznat mi je problem. Meni se u firmi dešavalo to jer se switch zaglupeo od zračenja UPS-a (!). Nisam mogao da verujem dok nisam sopstvenim rukama približavao i udaljavao switch od UPS-a i posmatrao kako se javljaju timeout-i! A kablovi su bili OK. Doduše, switch je bio u plastičnom kućištu, kasnije smo stavili neki metalni i pomerili UPS i sad radi kako treba. Inače, onaj "namagnetisani" switch sasvim lepo funkcioniše, ali samo ako nije UPS u blizini :) . Glup problem, ali je oduzeo mnogo vremena. Sad, ne znam kakva je kod tebe situacija, ali sam morao ovo da ispričam, možda pomogne.

Pa što je najgore nema šta da ga ometa, a počeo je da *****ava negde oko 4 ujutro, tako da sam odbacio bilo kakav spoljni uticaj kao uzrok. Iskreno sam razočaran u ovaj uređaj jer je realno radio 2,5 meseca. Dosta dugo je stojao jer nije bilo uslova za net, pa sam negde krajem maja počeo efektivno da ga koristim, a do tada je bio proban nekoliko puta i to je sve. Za te pare...

Što se tiče UPS-ova oni NE ZRAČE !!! UPS uređaj ima mrežni traformator koji u svojoj blizini stvara elektromagnetno polje 50Hz , pošto nije u metalnoj kutiji , polje se širi izvan kutije a tvoj svič je pokupio i te signale pa se zaglupljivao. Postoji još jedan problem , a to je da se uglavnom koriste neoklopljeni (širmovani) UTP kablovi koji isto tako mogu pokupiti usput neke elktromagnetne smetnje i time prouzrokovati loš rad mreže , rešenje je nabaviti oklopljeni UTP kabel i masu povezati na metalno kućište računara , koji bi trebao da je već uzemljen preko mrežne utičnice ~220V.

Poslednja izmena:
X12345 je napisao(la):
Znam za to, pingovao sam google i gubio je pingove na 10tak sekundi ali mi je overall gubitak ~5% što i nije toliko strašno s'obzirom da jedva mogu 5MB da downloadujem za sat vremena. Ovih dana bi trebalo da uzmem drugu karticu, pa ćemo videti...

Ako si pingovao samo sa -t znaci da si to radio sa paketom od 32b i ako si sa tako malim paketom gubio iste znaci da ti je signal jako los! Probaj to sa vecim paketom koji se koriste u realnom radu na primer stavi 512 ili 1024b to radis sa dodatkom na komandu "-l 512" pa vidi kako ce da radi.

Inace ti AP-ovi crkavaju kad rade u bridge modu, nemoj to da te cudi, to im je kao bug! Naravno zavisno od serije, meni su 3 crkla i sva tri redovno zamenjena za novi.

fanzo je napisao(la):
Što se tiče UPS-ova oni NE ZRAČE !!! UPS uređaj ima mrežni traformator koji u svojoj blizini stvara elektromagnetno polje 50Hz , pošto nije u metalnoj kutiji , polje se širi izvan kutije a tvoj svič je pokupio i te signale pa se zaglupljivao. Postoji još jedan problem , a to je da se uglavnom koriste neoklopljeni (širmovani) UTP kablovi koji isto tako mogu pokupiti usput neke elktromagnetne smetnje i time prouzrokovati loš rad mreže , rešenje je nabaviti oklopljeni UTP kabel i masu povezati na metalno kućište računara , koji bi trebao da je već uzemljen preko mrežne utičnice ~220V.
UPS-evi ne zrače, već šire el.mag. polje van kutije? Nije šija nego vrat...

heh, pa on je mislio na X zrake :) od toga boluju i ljudi iz X-men filma :)

Jel ima neko ideju gde bih mogao da nađem tu karticu, probao sam preko senao servisa jer Senao ima identičan ap kao pheenet, ali me je lik ispalio tipa: rekao mi je ima tu pcmcia karticu, zovi za koji dan, samo da je uzmem i onda kad sam ga zvao kaže, e ja sam u roamingu zovi posle drugog septembra... :mad: :wall: Nemaju ni u Netiksu.

Poslednja izmena:
macola je napisao(la):
Isti problem sam imao sa Geneko-m WAP-1790 (radio 2 god. bez problema) samo sto se meni diskonektovao svakih otprilike 5 min. onda sam pre jedno 6 meseci uzeo AP Alfa(?) AWAP603 i za divno cudo radi bez problema.
Kakva je ta Alfa AWAP603. Ljudi malo sa skepsom gledaju na nju.Koristimje dva meseca, sve sa nekom strepnjom.

Ok, sad je proradio, sam od sebe. Mother f*cker. :wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno