Šta je novo?

Ap i napajanje.....

• Začetnik teme Začetnik teme deky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

deky

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2003
Poena
619
Ok imam pitanje za ortaka.......kupio je ap i ima utp kabl do njega (40m), e sad pitanje sto se tice napajanja, dali da razvlaci produzni kabl do njega pa da prikljuci onda njegov adapter ili nesto drugo? Predlozi ......komentari pls,
Poz...

Ja sam imao slichan problem i na kraju sam ga reshio tako shto sam zvao elektrichara, spojio utikach sa kablom koji je zaduzen za osvetljavanje hodnika. Ap u principu ne troshi puno tako da bi i jedan dugachki produzni gajtan reshio problem.

sT4Lj|n je napisao(la):
Ja sam imao slichan problem i na kraju sam ga reshio tako shto sam zvao elektrichara, spojio utikach sa kablom koji je zaduzen za osvetljavanje hodnika. Ap u principu ne troshi puno tako da bi i jedan dugachki produzni gajtan reshio problem.

Haha gasi mu se svetlo u hodniku 😉

delimir je napisao(la):
Postoje modeli koji se napajaju kroz mrezni kabl...

Hm, Pheenet POE komplet 48V za WAP-011RT i WAP-154G - za napajanje preko UTP kabla duž. do 100m, jel moze nekako bez ovoga (40eu)... :trust:
p.s. inace ap podrzava - Pheenet WL-118C+ Wireless Access Point 11 Mb/s, 802.11b

moze
imas dosta puta prezvakanu temu,uglavnom za mrezenej se koriste samo 4 zice iz utp kabla ostale 4 su free tj mozes na jedan kraj da spojis adpter a drugi spojis na dzek koji gurnes u ap

ali je malo zeznuto posto preko tog kabla ide jednsmerna struja pa i napon nije isti ako ti je kabl 10m ili ako je tih 100m, i neretko se dogadjalo da sam ap crkne zbog jace struje.

Ja imam AP i 35m UTP kabla i AP sam stavio na tavan sa produznim, a tebi preporucujem da odes na buvljak da kupis kutiju za njega, imas lepu malu plasticnu kutiju koja je izilovana i samo ima 2rupe, jedna za struju i jedna za UTP, i to nek ti stoji odma kod antene ...
Dosta njih stavi odma ispod nje, prikacenu na sipku gde je antena ...

Evo kako sam ja odradio. AP se nalazi u metalnom postanskom sanducetu koje je dobro pricvrsceno za zid i nalazi se na vrhu zgrade ( 15 spratova iznad mene ). Od AP-a do mene ide samo UTP kabl koji dve parice koristi za mrezu, a druge dve za jednosmernu struju. AP koristi 9V i vuce 0.8A. Ja sam dole zakacio ispravljac koji mu daje 12V i 1A. Volaza mora da se poveca jer kada mu se kroz toliki kabl pusti nominalnih 9V ne radi kako treba ( ovo je istestirano sigurno ).

Ok , zahvaljujem na savetima ...

Nazad
Vrh Dno