Šta je novo?

AOPEN barebone notbook

nick79

Čuven
Učlanjen(a)
31.05.2004
Poena
620
Jedna domaca firma prodaje Aopen barebone notbook racunare, tj. kupac moze da izabere sam CPU, HDD, i koliko RAM-a zeli prema svojim plateznim mogucnostima. Na ovaj nacin konfiguracija ispadne jeftinija nego vec gotovi (mislim sklopljeni) laptopovi drugih proizvodjaca. Ono sto mene zanima da li je neko imao iskustva sa ovakvim racunarima i ukoliko jeste, kako su se pokazali? Upravo ono sto im je plus - cena, to je i ono sto me brine, jer obicno vazi "koliko para, toliko muzike" a imam nameru da u narednih nekoliko dana uzmem neki laptop.
Unapred zahvalan.

Ja u firmi imam jedan takav barebone i to 1557J varijantu a i prodao sam par komada drugim ljudima.

Sto se tice kvaliteta izrade nije bas na nekom zavidnom nivou (meni ne smeta preterano - nisam bas neka picajzla po tom pitanju) ali kakvu konfiguraciju mozes da sklopis to je fantazija.

Ova varijanta sa 9700 grafikom sa dosta RAM memorije i brzim hard diskom jede malu decu.
Ubedljivo bestbuy varijanta kad pogledas koliko dobijas za ulozene pare.

Rezolucija 1400x1050 je OK i za neki ozbiljniji rad, sve nove igrice mozes poprilicno udobno igrati na njemu a baterija isto solidno traje jer je u pitanju Centrino platforma.

Mobile PC Prestigio 1557J
Mobile Pentium-M 1,7GHz (2MB),
Ekran 15" SXGA+,
Grafika Radeon 9700 64MB,
512MB DDR RAM,
HDD 60GB 5400 8MB,
DVD±RW 8x IDE,
F/M, LAN,
Silver, YU Keyboard

Ovakva varijanta je u MP sa PDV-om oko 1230 bodova ali cena moze biti jos i niza...
To je skoro 200e nize od modela identicnih karakteristika.

U svakom slucaju topla preporuka.

Srga je napisao(la):
Ekran 15" SXGA+,
512MB DDR RAM,
HDD 60GB 5400 8MB,
DVD±RW 8x IDE,
F/M, LAN,
Silver, YU Keyboard

Ovakva varijanta je u MP sa PDV-om oko 1230 bodova ali cena moze biti jos i niza...
To je skoro 200e nize od modela identicnih karakteristika.

U svakom slucaju topla preporuka.
Ma i ja sam to kontao samo sto bih uzeo sa 1GB rama i HDD 100GB cache 8MB i to kosta oko 1430 evra.
Hvala na informaciji.

Imas u junskom Digitalu opis upravo ovog Notebook-a

Srga je napisao(la):
... i to 1557J varijantu
Ova varijanta sa 9700 grafikom sa dosta RAM memorije i brzim hard diskom jede malu decu.

Ekran 15" SXGA+,
512MB DDR RAM,
HDD 60GB 5400 8MB,
DVD±RW 8x IDE,
F/M, LAN,
Silver, YU Keyboard

a.

Buni me ovaj model "Prestigio" jer sam u Phoenix-u nasao 1557J ali neki koji ima ati 9600 a ne 9700, i nema Wlan, a DVD RW je samo 4x ???

Ili si mozda mislio na gotov Aopen Maxx II NB koji ima specifikaciju kakvu si naveo i kosta oko 106,280 din???

A jel ono "cena moze biti jos i niza" ... Varijanta preko firme??

Poz.

Poslednja izmena:
Sto se graficke tice, taj Radeon 9700 je u stvari 9600 ali ga je ATI tako nazvao

NIje isto - postojao je 1557J sa 9600 i sa 9700 karticom. Ista je cena kucistu ali je u pitanju ipak druga kartica.
Prestigio "brand" se sastoji od Aopen kucista i komponenti koje sami birate.
Kuciste cak na sebi i nema vidljiv Prestigio logo vec za na to predvidjeno mesto mozete da stavite i neki vas licni. U principu citav barebone princip sklapanja laptop racunara je po analogiji isti kao sklapanje konfi od razlicitih komponenti koje su na nasem trzistu najzastupljenije.

Dakle izaberes komponente po zelji i na kraju lupis neki "Srga mobile" :d :D logotip na kuciste i napravio si svoj brend notebook racunar :d

Pored Aopen barebone sistema mogu da se nadju i ovakva kucista kod nas u koja mozes da stavljas sta hoces i to otprilike u ovakve dve varijante:

1. Mobile PC Barebone NBM 15G3WS (15.4" WSXGA+ (1680x1050), Pentium-M/Celeron-M; Intel 855PM, 2xDDR SDR, M Radeon 9700 256MB, DVD±RW, F/M, LAN, English),

2. Mobile PC Barebone M37EW (15.4" WUXGA (1920x1200); Intel 855PM, 2xDDR SDR, M Radeon 9700 128MB, F/M, LAN, Web-Camera)

Jedino sto su ovakve varijante oko 350e skuplje od 1557J barebona.

1000% Siguran, aj' kad dodjem kuci recicu ti tacno koja je strana

Evo me, strane su 52 i 53,naslov je Fleksibilnost tekst je savrsen, sem karakteristika ovog Laptopa imas i poredjenje 3 hard diska kaji se najcesce isporucuju u laptopovima,kao i poredjenje Celerona M sa 512kb kesa,Celerona M sa 1Mb kesa i Pentium M sa 2Mb kesa.

Jel moze neko da napise u kojoj firmi, kod nas, moze da se kupi takav laptop... mislim na pomenute koje sam sklapas...?

Firma Asbis je distributer - tako da mozes da ga uzmes u bilo kojoj firmi koja radi sa njima.

Srga je napisao(la):
Rezolucija 1400x1050 je OK i za neki ozbiljniji rad, sve nove igrice mozes poprilicno udobno igrati na njemu a baterija isto solidno traje jer je u pitanju Centrino platforma.

Ekran 15" SXGA+,
512MB DDR RAM,
HDD 60GB 5400 8MB,
DVD±RW 8x IDE,
F/M, LAN,
Silver, YU Keyboard

Ako nije tajna prema cijem cenovniku si sklapao ovu konfiguraciju...?

Vrh Dno